Bytting av familie!

Hei søte!

Får ofte spm om hvorfor jeg byttet familie, hvem de består av å generelt spm om hvordan jeg byttet så tenkte å svare på det nå i et eget innlegg. 

Så ja, jeg har byttet familie. Selv den perfekte familien kan ende opp med å ikke akuratt være den beste. Jeg  vil ikke gå lengere inn på det enn at jeg var psykisk sliten hver dag, og jeg trodde det var sånn det skulle være. Snakket med mamma og pappa så og si hver dag på facebook og/eller skype, gråt og la meg tidlig fordi det var bedre enn å være våken. Var ei vennine som fikk meg til å innse at alt som skjedde og hvordan jeg var følte det var helt feil. Det var ikke kontaktperson og Educatius helt enige med for jeg hadde jo mat og et sted å bo

Når jeg fortalte foreldra mine tror jeg de fikk et lite sjokk; de trodde akuratt som mange av dere, at vertsfamilien min var perfekt. Jeg var så heldig som hadde kommer til en så bra familie,jeg var trygg som hadde vertsmor og vertsfar der. Men de trodde på meg med engang jeg fortalte alt, og støttet meg uansett hva jeg gjorde. Jeg mailet min kontaktperson i Explorius som faktisk var stor hjelp. Jeg snakket med kontaktperson her som mente indirekte at det var min feil men sa direkte at det ikke var det. Prøvde alt hun kunne for å ombestemme meg til å ikke bytte. 

Selv etter 4 mailer fra explorius til educatius var det ingen håp for meg. Preben, min kontaktperson i Explorius mailet meg og snakket med pappa for å prøve så godt han kunne fra Norge å få meg ut, uten hell, men anbefalte meg å prøve å finne familie selv, siden det virket som om Educatius ikke akuratt ville hjelpe meg. Så jeg gikk til min kjære spansklærer, hvor jeg gråt forann henne etter skolen hele 3 dager men siden hun er singel og dermed bor i en liten leilighet med et rom kunne hun desverre ikke ta meg inn, men begynte å maile rundt for å finne en familie til meg. Imens snakket jeg med min track coach, om hvordan jeg hadde det. Begynnte nok en gang å grine og før jeg rakk og fortelle ferdig spurte hun om jeg ville bo hos henne!Så dette er da min nye familie<3 

Trives helt sykt her, og har virkelig ikke lyst til å dra. Vmor sier alltid at "maybe I wont let your dad have you. When he comes we just hide you and say that you ran away"

 

Om noen har noen spm svarer jeg mer en gjerne!

 

-Jannicke

Spørsmålsrunde - generelt!

 

Hei søte!

 

Da har jeg svart på resten av spørsmålsrunden, enjoy!

 

 

Hei jeg skal til USA på utveksling neste år, skal faktisk til et sted ca 1time utenfor Phoenix.

-Så gøy, hvor skal du hen?

 

Men det jeg lurte på var, hva ga du i gave til vertsfamilien din?

- Jeg tror du kan finne spørsmål på alt denne om du blar litt i arkivet men mener å huske at jeg ga en bok om Norge, melkesjokolade og to troll :)

 

Når fikk du vertsfamilie, og er du fornøyd?

-Aner ikke, engang i slutten av sommerferien! :)

 

Er du med på noen idretter?

Har spilt soccer og nå gjør jeg track! Men tror jeg kommer til å slutte ganske snart med track, er liksom ikke helt min greie nei..


My soccergirls<3

 

Er det store forskjeller mellom folk i Norge og i USA?

JA! Mer hyggelige her, men kan også være mer fake her. Kommer helt ann på hvem du møter,  men generelt er man hyggeligere her i usa enn norge. Kommer nok til å savne det at gutter opner dørene, alle spørr "hi, how are you" osv..

 

Hvordan er det å snakke engelsk hver dag, evt hvordan var det i begynnelsen?

I begynnelsen så bare sa jeg tilmeg selv "tenk på engelsk" og lover deg, såå mye enkelre å komme seg inn i språket. Begynnte raskt å drømme på engelsk, men er selvfølgelig litt slitsomt de første ukene. Det som er luksusproblemet med å kunne to språk flytende til slutt er at du blir så språkforvirra. Noenganger sier jeg noe på engelsk, men tror jeg sier det på norsk så jeg stopper å må liksom tenke meg om hvilket språk jeg snakket før jeg fortsetter fordi engelsk kommer like naturlig som norsk gjør. 

 

 

Hva synes du om educatius? E du fornøyd med de?

 De er helt ok. Altså småting som at jeg trengte fysikk var de mer en gjerne glade for å hjelpe meg med, mens andre større ting som jeg kommer til å ta opp senere er de ikke like flinke med. Men dette kommer helt ann på kontaktperson osv. 

Kor my penga bruke du sån ca på en måned?

2000kr er hva jeg får av mamma og pappa, er du flink med penger holder det!

 

Jeg har litt lyst til å dra på utveksling, og jeg og mamma har snakket om det. Men er det mulig å ha realfag? Har du realfag?

Det er fult mulig med realfag! Jeg tar det selv :) eneste er at du får nok noen spørsmål om "omg your crazy, why do you take 2 scienceclasses????" som jeg fikk daglig de første ukene.. hehe men ja, er fult mulig, har både fysikk og kjemi her. Og vet at mange har biologi også så det skal gå bra!

 

- Var du på soft landing camp i NYC, i såfall hvordan var den?

AMAZING, perfekt start på året! Bla i arkivet til August så finner du mer om det!
 

- Hvordan gjør du det med tanke på mobil og abonnement til den osv.

 

 Om du har unlocked (spørr operatøren din om det før du drar) så er det bare å kjøpe seg et abonomant her. Jeg personlig har simple mobile som er kontantkort du bare fyller opp..Om telefonen din er locked derimot må du desverre bare kjøpe en ny unlocked telefon her. Du kan kjøpe telefon med binding, men kontraktene her varer 2 år, så det er litt kjipt å betale et helt år for en telefon du ikke bruker liksom!

 

Håper dere fikk svar på hva dere lurte på!

 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde, del 2

Hei søte!
på tide med del to av spørsmålsrunden: 
Hva koster det å dra til hawaii ca?
- For meg koster det ca 10 000 + lommepenger når flyreisen er inkludert!
Hva gjorde du med tanke på bankkort osv?
-Med bankkort dro jeg til banken, fikk et kort som ikke er voksenkort, men heller ikke det barnekortet. For DNB ville ikke gi meg voksenkort før jeg er 18 selvom pappa var med. Men kortet funker helt greit, har vært en gang det ikke funket så har alltid med meg cash. Men går helt greit, men vet at andre banker gir ut voksenkort til utvekslingsstudenter.

Og hva gjorde du med mobil og abonnement? :)
- Jeg behold min norske iphone 4, som var ulåst fra norge, og dro til best buy hvor de sa at eneste jeg kunne ha var simple mobile, som funker helt greit men må dra ditt å kjøpe som et kontantkort hver månede, litt kjipt...
savner du norsk taco?
-Hell yeah<333

savner du anepanekos?:(((((((((((((((((((((((((((((((((
-Æsj nei.....joda<3

gleder du deg til hawaii elle?
-You think? haha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

du er en fin sommerfuglengel:) love u, xxox
-Love you too xoxo J<3
Hei :) Jeg lurer på om du kanskje kunne ha laget et innlegg om tips til hva man burde ta med på utveksling og hvor mye klær og ting som er nødvendig, er veldig vanskelig og pakke for et helt år...
-helt ærlig, jeg er feil person å spørre. Jeg pakket sakkene mine kvelden før jeg dro å fant ut i NY at eneste BHen jeg hadde med meg var den knæsj rosa jeg hadde på når jeg dro.. Men sånn generelt, ta med deg dine yndlingsklær og ting du vet du får bruk får. Ikke drass med deg lotions, shampoo osv for det får du kjøpt her!

Hvor mye penger brukte du på forberedelsesKampen? Anbefaler du å ta med mye?
-Jeg tror jeg brukte sånn 1-2 tusen. Det kommer helt ann på hvor glad du er i shopping eller ikke, men husker jeg hadde 6 tusen på konto med meg og vet ei jente jeg ble kjent med hadde 10 tusen til kun shooping...så kommer ann på hva du vil kjøpe av ting der og om du generelt bruker masse penger!

Hva var inkludert ved forberedelseskampen? Var det mye bra å se?
-Med explorius sin NY tur var sightsing, frokost og shuttle til flyplassen inkludert. Så man må betale middag, lunsj og shooping selv! Ja, var masse bra å se, elsket NY, vil definitivt komme tilbake! Savner det så myeEr det sånn at man ikke man være på Soft Landing camp og gå til Hawaii?
- Jeg er ikke helt sikker på hva du mener, men SLC og Hawaii er helt to forskjellige ting. Hawaii er valgfritt, ikke med explorius og koster ekstra. SLC er inkludert i prisen med explorius og du kan velge å ikke dra på den men heller rett til familien om du ønsker!

Hvordan funker det med Hawaii?
-Dette er med belousa, så det er en tur som man kan dra på om man ønsker. Og det koster en del ekstra, oppimot 10 000 avhengi av hvor du bor ( du betaler flybillett selv, selve programprisen er lavere)
- Søknadsprosessen, hvordan gikk den for deg?
Den gikk overraskende greit, var mye styr med papirer og legebesøk osv men gikk ganske greit :)

- Lever de amerikanske guttene opp til forhåpningene?:)) Eller bruker de ikke gele/voks i håret der du heller bor? Har hørt de er sløve på det området, haha!
Hadde vel egentlig ikke noe fårhåpninger til gutta, og nei de bruker ikke noe gele eller voks i håret nei! Noen gjør det da, men det er liksom ikke så veldig mange som bryr seg så mye om håret sitt eller klesstilen hos gutta! Haha

- Er selv for gammel til å utveksle gjennom videregående (high school) så må eventuelt studere på college/universitet. Har du noen erfaring/kunnskap innenfor dette? Eller tips? Setter pris på begge :)
Hehe jeg kan ikke si at jeg har noe erfaring, i og med at jeg er fortsatt på high school, men har skrevet et innlegg her om college. Vet at om du drar med SONOR så har de ordnet slik at du kan komme rett inn i sophmore year, noe som betyr at du også får stipend og lån av lånekassa. De gir nemmelig ikke ut stipend for freshmenyear på college. Vil virkelig anbefale å se litt rundt, og gå gjennom en organisasjon slik som sonor som har avtaler med universiteter og colleger slik at du får startet sophmoreyear og kan få stipend! Lykke til :)

- Hvilke steder har du besøkt og skal besøke?
Har besøkt forskjellig steder her i Arizona som flagstaff, sedona og winslo og har vært i NYC! Skal besøke grand canyon, cali, las vegas som jeg vet om!
- Kan du sammenligne USA opp mot Norge? Når det gjelder alt fra skole, klær, holdninger, mennesker, tradisjoner, tro til gutter!
Hehe, kan vel få prøve å skrevet et innlegg om det. 

Og sist men ikke minst digger bloggen din! Leser hvert innlegg og det virker helt fantastisk det å være utvekslingsstudent, du har inspirert meg til å søke litt rundt selv så nå krysser jeg fingrene! Alltid drømt om å flytte til USA! :D
Tusen takk! Får håpe du ender opp i USA :D
- Noen du har fått veldig god kontakt med?
Ja, Allison, Abbey, Sidney og Hannah!

- Savner du noe spesiell norsk mat eller godteri?
Savner norsk taco og lapskaus <3<3

- Gleder du deg til Hawaii ?? SÅ sjalu?
hell yeah<333

- Ikke lenge til du er 18 (selv om det er litt igjen) Tenkt noe på hvordan du skal feire det ?
WII ikke lenge igjen, nei har ikke tenkt noe over det. Er liksom ikke så stort her, du kan dra til legen alene uten en voksen liksom og stemme. Partyyy...
Fortsatt noen spørsmål igjen så del 3 kommer snart!
-Fikk du svar på hva du lurte på?
-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde, del 1!

Hei søte!

 

Tenkte å svare på del en nå av spørsmålene. Ser at det er en del ivrige utvekslingsstudenter som venter spent på vertfamilie og er klare til å utforske verden, men med masse spørsmål. Og no worries, jeg skal selvfølgelig svare på alle og om du føler deg masete, la meg trøste deg med at jeg var den mest masete personen ever før jeg dro, og spurte alle om alt mulig rart! Men anyway, here we go!

Hva savner du aller mest med Norge?

-Hm, okei det er faktisk et ganske vansklig spørsmål for er så mye jeg savner. Det er små ting som å gå tur med hunden min, jogge i gokkeland aka Egge, til å sitte fredagskvelden hjemme og se på tv, eller friheten vi har i norge, ikke minst å kunne gå til en buss som tar deg et sted og ikke måtte spørre folk til å kjøre deg overalt. Savner også mammas lapskaus selvom det er noe vi ikke har ofte. Små ting som jeg savner.

Hvor mye kostet ditt utvekslingsår? 
-MYE haha, har ikke oversikt over hvor mye det koster, fordi foreldrene mine betalte hele greia og ga dem stipendet. Men har skrevet et innlegg som du finner HER  om hvor mye stipend jeg fikk og hvilke ekstra kostnader som kommer i tillegg til programprisen.

Har du noen gang angret på at du dro?

-Nei
Hvordan gjør du med norsken, må du lese stoffet for deg selv?
-Jeg "leser" på det mens jeg er her. Boka ligger på rommet mitt hos pappa, ganske sikker på at den ligger akuratt hvor jeg la den når jeg fikk den før sommerferien, og som du sikkert skjønner jobber jeg skikkelig hard med norsk stoffet. Samme med historie, bortsjett fra at jeg faktisk har fått sent over boka så jeg ikke skal ha skyldfølelse for å ikke ha prøvd å lest. 
Får du alle de andre fagene du skal ha der?
-Ja. Men når sant skal sies så har jeg krangla meg til å fått riktige fag, og betalt for select slik at jeg faktisk fikk mine fag. Men det skal som regel gå greit å få til fagene sine så lenge du ikke skal ha skikkelig uvanlige fag som de ikke har her. 

Hvilke fag har du?
Algebra ll, Fysikk, Child Development, Studyhall, Kjemi og Spansk 3

Tok du noen stat- eller religionsvalg?
-I Starten med into, ja. Men i de fleste tilfeller er det bare bullshit, søknaden min ble sendt nord når jeg søkte sør, og vet om mange som det har skjedd det samme med. Så om du har stat eller regionsvalg så er du bare (u)heldig om du kommer ditt du vil, for du faktisk må betale ekstra for det, men at least kom du ditt du ville.

Hvor mye penger bruker du i måneden?
-Jeg får 2000kr i mnd av foreldrene mine og jeg prøver å kun bruke dette. Når jeg vet jeg skal noe sparer jeg opp penger til det slik at jeg har råd siden når jeg har vært så heldig å ikke betalt en krone for å komme hit, og de gir meg penger hver mnd vil jeg ikke spørre dem om mer hele tiden heller. Men 2000 går ganske greit så lenge du ikke forventer at du skal shoppe hver dag og spise ute hele tiden!

fra london, hehe


Hvor mye lommepenger hadde du med?
hadde vel med sånn 30 dollar, 20 kanskje? Som jeg fikk av bestefar og tok ut 300ish på gardemoen og så hadde jeg kortet mitt.

Når fikk du vertsfamilie?
Mens jeg var i london<3<3 haha, er det en ting alle utvekslingsstudenter husker er det nok hvor de var når de fikk vertsfamilie, når derimot er jeg ikke helt sikker på. Men det var vel i juni/juli. Første gang jeg fikk vertsfamilie var i påska, på hytta til Helena.

Har du realfag?
-Ja, Algebra ll som S1 matte, kjemi og fysikk. Når jeg kommer hjem blir det S2, kjemi2 og biologi!

Er du senior?
-Ja
- Hvilke fag er de 4 beste du har?
-Jeg har kunn 6 fag da, hehe men Fysikk, Kjemi, Spansk og Child development må vel bli de beste, siden det er i disse klassene jeg faktisk har fått venner i, og koslige lærere!

- Hvilke fag vil du anbefale utvekslingsstudenter å ta?
-Er ikke lett å si. Vil anbefale å ta fag så du får året godkjent også resten bare chillefag som Child development. Men altså i mange situasjoner ender vi opp med å få klasser med underclassment som er litt kjipt, så pass på at du velger junior/senior classes!

- Hvilken stat ville du helst ha kommet til og hvorfor?
Texas, just because. Men ganske glad jeg endte opp her i Arizona og!

- Er du fornøyd med underorganisasjonen din?
-nja, er vel forsovet det. Kommer helt ann på kontaktpersonen din egentlig, men sånn generelt er jeg fornøyd med Educatius.

- Hvor mye hadde du spart opp før du dro av penger?
-Jeg hadde vel ikke spart en spesiell sum, men kjøpte vel så å si ingenting før jeg dro, så det var vel sånn jeg sparte penger.

- Brukte du mye penger i New York?
Not really, shoppa ikke så mye som jeg hadde trodd heller..

- Er det lurest å kjøpe mac i norge eller usa? Hvor mye koster ca mac i usa?
USA, og så lenge du bestiller den online i USA kan du velge med norsk tastatur, så trenger man ikke stresse med å kjøpe nytt tastatur når man kommer hjem. 

- Hvem bestemmer om man bli senior eller junior?
Skolen du kommer til

- Har du det bra der nede? Fornøyd med AZ?
ja, love it. Sommer hele året. Om vinteren er det sommertemperatur og om sommeren dør man bare av hvor varmt det er. Så kan vel si jeg elsker arizonavinter! men så bor jeg i Scottsdale da, tro det eller ei, er mange steder i Arizona det er snø nå..
- Er det no kropps- og utseendepress der nede?
Not really

- Er det noen kjekke gutter?
hehe nei, ikke som jeg har sett hvertfall!

- Har du vært på date?
Må nok skuffe med å si nei her gitt..
Svarene på resten av spørsmålene kommer snart! 
Håper dere fikk svar på det meste dere lurte på!
-jannicke

Spørsmålsrunde!

Hei søte!

Ligger fortsatt syk hjemme, fikk ikke dratt på skolen noe som betyr at jeg har en del "make up" work to do når jeg kommer tilbake. Her i USA er det nemmelig slik at om du er syk endag må du som oftest gjøre alle lekser de andre gjorde den dagen, alle worksheets osv. Er ikke noe sånn som "åja du er syk, det går bra, her er leksa for i morra" Du må gjøre opp alt du missed og du har kun en ekstra dag på å gjøre det. 

Men anyway, ikke akuratt det jeg skulle skrive om. First of all, det er tiden for nye utvekslingsstudenter å starte med søknadene sine. Spente ungdommer, klare for å oppdage verden. Forbreder seg alt de kan, leser, drar på forbredelsesmøter, skriver brev til vertsfamilien om og om igjen som et forsøk på å få brevet til å vise seg selv fra sin beste side. Gash som jeg missunner dere. Ja, jeg er her nå, men mitt år er snart over. Tiden flyr så fort at jeg blir helt nervøs. Men hvertfall, har fått spørsmål tidligere om jeg kunne skrive noen tips til hva man kan skrive i brevet til vertsfamilien, og da vil jeg bare si at jeg har en kategori Tips til fremtidige utvekslingstudenter, hvor jeg har en del innlegg som kan hjelpe, blandt annet om tips til hvordan skrive brev til vertsfamilien. Om du er for lat til å finne det selv, bare klikk her da vel! (hehe det rimte)

Men vet at i denne fasen er det masse spørsmål, og kanskje jeg også har en del nysgjerrige lesere også som lurer på noe om det amerikanske livet? Derfor setter jeg igang en spørsmålsrunde. Her kan dere spørre om hva som helst, om søknaden, Softlanding camp, vertsfamilien, skolen, soccer, hawaiituren osv.

 Spørr i vei!!

 

-Jannicke

 

 

Svar på leserspørsmål -College eller Au Pair?

Hei søte!

Under spørsmålsrunden fikk jeg dette spørsmålet, og siden det er litt mer rettet til personen som stilte det enn sånn generelt, tenkte jeg rett og slett å svare på det i et eget innlegg. Må bare starte med å si at jeg er ingen ekspert på utveksling, men jeg kan jo en del, og siden jeg også har en liten drøm om å være au pair senere også, så har jeg jo litt kunnskap om det. 

 

Hei! vurderer å reise til USA neste høst! Men jeg går nå påbygg, og er blitt 18 år så kan derfor ikke gå high school programmet.. Litt kjedelig, fordi jeg føler de har så gode ordninger osv. innenfor det, men men! Så jeg vurderer da å reise gjennom enten explorius eller IBS (STS) og ta eventuelle karriere relaterte fag osv. Men tanken om au pair har også slått meg, så er veeldig usikker! 

- Hva tror du er best, reise på utveksling (i mitt tilfelle college) eller jobbe som au pair? 

- Har lest gjennom Explorius nettsiden, når det gjelder søkingen osv. Men det virker så utrolig komplisert! Så ja, kort sagt vil du anbefale dem? Og tror du de har et like godt opplegg rundt college-programmene som high-school?

 Finner ikke så mange blogger osv. rundt dette heller, så er så utrolig usikker! Setter derfor pris på svar:)

 

 

Svar:

 

Om det står mellom college og au pair så kommer det helt ann på hvordan du vil oppleve den amerikanske kulturen. Som en college student får du oppleve kulturen gjennom en collegestudents øyne. Du får møtt mange på din egen alder, bodd på et campus (om du ikke velger å leie leilighet ellerno da), men her har du da ingen amerikansk familie som kan vise deg kulturen sin. Men om du får gode venner så er det nesten garantert at de vil invitere deg på thanksgiving og de amerikanske høytidene!

Om du velger au pair så er jo hovedoppgaven å passe på barn. Du vil få en annen opplevelse fordi du bor i en amerikansk familie, men isedenfor å gå på skole passer du barn! Familien vil nok gledelig vise deg litt amerikansk kultur, men det er jo ikke hovedgrunnen til at du kommer, det er jo egentlig å jobbe. Men du får jo lønn, og en del fritid så du får nok en super opplevelse her også. 

 

Jeg personlig synes begge deler høres bra ut, men om du ønsker å vite mer om college i USA anbefaler jeg deg å lese bloggen til Charlotte HER. Hun var på utveksling i Nebraska, og studerer nå på college i Washington state. Vil også anbefale å sjekke SONOR sine sider og dra via dem om du skal på college!

 

Jeg vet ikke helt om dette var et godt nok svar eller ikke, men som sagt, jeg er ingen ekspert og snakker kun utifra hva jeg vet, har hørt eller har lest forskjellige steder!

 

-Noe mer du lurer på ang college eller au pair?

 

-Jannicke

Svar på spørsmål -Generelt om utveksling

Hei søte!

 

Dette innlegget blir veldig langt, siden det var utrolig mange spm om utveksling generelt, creds til deg som gidder å lese alt!

 

Hvis du hadde valgt igjen, ville du dratt da også?

Ja, absolutt!

 

Hva er det værste og det beste med utveksling?

Beste er at du lærer så utrolig mye om deg selv, får møte nye mennesker og lærer en helt annen kultur og språk. Det værste er vel egentlig at det er så mye som dukker opp som du ikke var klar over, som at putslig står du der og ikke får godkjent året (jeg får det nå, men om det ikke var for en sta Jannicke som dukket opp på rådgivers kontor for å bytte fag typ 4 ganger på en dag, hadde jeg ikke fått det godkjent).

 

Hvordan er det med drikking og festing på utveksling? Vet det egentlig ikke er lov, men vet du om det er vanlig å gjøre det likevel?

Jeg tar ikke sjangsen på å bli sendt hjem på grunn av festing og drikking så holder meg unna det.

 

Vet du noe om hvilken organisasjon man bør reise med, EF, Explorius, STS osv?

Altså, jeg reiser jo med explorius, så vil jo anbefale dem. Men de fleste organisasjoner er ganske like så vil vel si at det ikke har så mye å si. Uansett samarbeider alle med underorganisasjoner, og det er underorganisasjonen som finner familie og skole til deg. Og det er de som skal hjelpe deg om du ikke trives osv. Så kommer helt ann på dem. Eneste jeg ikke vil anbefale er EF, fordi de har utrolig mange studenter de tar inn, så er mange som ender opp i familier som ikke burde vært godkjent engang. Men det kan selvfølgelig skje om du drar med andre organisasjoner også.
 

Hva koster utvekslingen, og hvor mye har du i lommepenger?

Det kommer helt ann på hvem du drar med. Men koster alt fra 60 000 til 80 000 om du drar på vanlig program. Select koster mer, fordi du betaler skolepenger. Men samtidig for du mer stipend også, noe som hjelper. Jeg får 2000 kr hver måned av mamma og pappa!

 

hva må du fylle ut i søknaden?

Personlige opplysninger, hvorfor du vil dra osv, personlige opplysninger om familien som yrke og alder, interessene dine, legge ved bilder, skrive brev til familien og så må du ha masse ark som legen fyller ut? (du får et viss hat forhold til alle mulig papirer som må fylles ut og sende inn når du som meg, har fylt ut søknaden to ganger)

 

Når ble du godkjent og hvor lang tid tok det fra du ble godkjent til du fikk underorganisasjon?

For dere som ikke leste bloggen min fra starten, så søkte jeg først hos explorius, deretter into, og valgte into av disse to. Før jeg noen mnd før avreise byttet tilbake til explorius igjen. Av into ble jeg godkjent rett etter møtet, og fikk søknaden med engang og underorganisasjon kanskje 1 uke etter? Explorius fikk jeg mail sånn 2-3 dager etter at jeg hadde en uke på å bestemme meg. Vet at med explorius, om du er tidlig ute må du vente en stund, så får du underorganisasjon og så søknaden.

 

Hvor lang tid tok det før du fikk søknaden?

Se ovenfor.

 

er du fornøyd med underorganisasjonen din?

Ja, Educatius fant en fin familie til meg og har ordnet opp med fag for meg. (de fikk meld meg på et online fysikk kurs, som jeg etter mye om og men fikk byttet om til fysikk i klasserom på skolen med de andre folka på skolen) Så er fornøyd hittil.

 

Tok du statsvalg?

Første gangen, nei. Tok regionsvalg, sørstatene og havnet helt nord i NY. Bra jobba ISE..(underorganisasjonen jeg hadde)

Med select velger du skoledistrikt, så valgte jo sånn sett stat også.

 

er du fornøyd med dit du har kommet?

JA!

 

hvorfor legger utvekslingsstudentene på seg iløpet av året egentlig?

Fordi du spiser mer junk enn du gjør i Norge! Neida (joda). Men helt serr, en grunn er rett og slett fordi maten her er laget annerledes, så kroppen din er ikke vant med det og du legger automatisk på deg litt. Deretter kommer all sjokoladen og maten familien din i Norge sender deg, og the fact that her er det mye enklere å spise dritt mat. Til og med jeg som bor i vegetarianerfamilie spiser crap, fordi vi har f.eks. prezels, cookies osv i skapet?

 

hvorfor reiste du på utveksling?

Standardsvaret er vel fordi jeg vil oppleve en ny kultur og lære språket bedre?

 

hvorfor USA?

Hvorfor ikke? Neida, men vet at mange synes usa er ganske standar, og jeg synes vennina mi er mer modig som dro til argentina. Skulle gjerne dratt til et annet land ene USA jeg og, men jeg vil først få oppleve den amerikanske drømmen, og kan heller flytte til andre land senere i livet.
 

hvorfor valgte du explorius og ikke into?

Rett og slett fordi Into og ISE (underorganisasjon) f*** opp hele søknaden min, så når jeg valgte sørstatene valgte de å sende meg helt nord i NY. Her kom jeg på en skole som ikke hadde matte som tilsvarte S1 engang. De hadde altfor lett 2P, eller alt for vansklig R1. De andre fagene var vi ikke helt sikre på at vi kunne godkjenne heller. Snakket med rådgiver om alt sammen. Familien var grei, så var ikke noe galt med dem. Men vet ikke om det var Into eller ISE som rota det til, men ingen ga meg beskjed heller om «unskyld, vi rota til regionsvalget ditt», det var mer «det er sånn som skjer» etter at jeg fikk familie og spurte hva som hadde skjedd..

 

er du fornøyd med explorius?

Ja

 

når fikk du vertsfamilie?

Første gangen, i påskeferien. Andre gangen var mens jeg var i London! Som var i slutten av sommerferien engang.

 

kan du skrive et mal til brevet til vertsfamilien?

Har alt skrevet et innlegg med tips, du finner det her

 

Har du hørt om noen som går dans, og tar andre året i USA? Reiser de med explorius?

Mener jeg faktisk har hørt om det. Du må da reise med Select High School, tror det er noen skoler i Cali som har dans, men er ikke helt sikker så ring gjerne explorius å hør med dem!

 

Har du hørt om noen som går musikk, dans, drama, idrett eller media som har dratt på utveksling, og fått året godkjent?

Hørt om idrett og media! Men om du har disse tingene, altså musikk, dans, drama eller idrett må du nok på Select program enten til Explorius, mener STS har det eller Into. Into har et eget program for folk som går Idrett om jeg ikke tar helt feil. Men det er ikke til USA da.

 

Gikk det bra og skifte organisasjon? Hvordan var den prosessen?

Det gikk helt fint. Pappa ringte, brøyt avtalen, mens jeg og mamma begge snakket med Explorius. Siden jeg alt hadde søkt der fra før trengte jeg ingen intervju og fikk søknaden og informasjonen jeg trengte kjapt.

 

Kan du lage et lite innlegg om hvor mye du pakket til turen og hva vi bør ha med?

Det kan jeg, men altså jeg pakket kvelden før. Ikke dagen før, men kvelden før. Var en litt stresset mamma kan du si. Og jeg overlevde selv om jeg glemte ting som jeg kommer på nå at jeg burde tatt med. Blant annet fant jeg ut i NY at jeg glemte Bher, så hadde kun min knæsj rosa BH jeg hadde på. Løste det med å shoppe på VS, hehe. Følte det var en god nok grunn til å kjøpe litt der. Men skal få skrevet et innlegg om hva man bør huske å pakke!

 

Var det noe problem at du valgte skole, og deretter fikk familie. Isteden for at du hadde fått familie først, og skole etterpå om du skjønner? (hørt at familiene pleier å matche bedre om du velger familie

 

Det er kun på select man kan det. Å man velger skoledistrikt, ikke skole. Så siden min familie valgte meg, fikk jeg Desert Mountain som skole. Så man velger ikke skole, man velger distrikt, å deretter bestemmes skole utifra hvor vertsfamilien bor.

 

 

 

-Noe mer du lurer på ang generelt om utveksling? 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde - Skole

Hei søte!

Aller først, jeg har fått nytt design! Header er på vei, må bare lage en først. Har heller ikke puttet noen linker inn enda, men skal fikse alt etterhvert. Hadde en del spørsmål om skole, så tenkte å ha forskjellie kategorier på svarene denne ganger, så første runde er alle svarene på skolespørsmålene!

 

Hvordan går det på skolen, er det vanskelig?

Det går faktisk kjempebra. Eller, sliter selvfølgelig litt i fysikk og kjemi, men jeg gjør det egentlig ganske bra synes jeg!

 

hva er de største forskjellene på en amerikansk og norsk skole?

De største forskjellene er vel at du bytter klasserom hver eneste time og at du har de samme fagene hver eneste dag. Her er det nemlig slik at lærerne har sitt eget klasserom, som da ofte er litt mer personlig, f.eks. i spansk klasserommet henger det en del spansk ting, men også flagget til Chile fordi læreren dro på utveksling til Chile. Hun har også et familiebilde på veggen, noe du aldri ville ha funnet i et norsk klasserom. Så her er det elevene som bytter klasserom hele tiden. Vi har også samme fag hver eneste dag, i samme rekkefølge, hele året. (med mindre du har et semesterfag, da bytter du det faget med et nytt semesterfag etter jul) Vet at dette er forskjellig fra skole til skole, noen har kun 4 fag, og bytter ut alle etter jul, noen har A og B dager osv.  

jeg har tysk og skal reise til usa neste år. må jeg ta opp faget når jeg kommer hjem igjen?

Mest sannsynlig ja, men jeg vet om flere som har fått tysk her nede. Kommer ann på skolen du ender opp på. Men ut i fra det jeg har hørt er tysk nivået her nede utrolig enkelt, så vet ikke om de som tar tysk her får det godkjent eller ikke. Har også hørt at noen tar tysk online, så de slepper å ta det opp når de kommer hjem, så det er jo alltids muligheter.

har norsken blitt verre?

JA,JA,JA.. Skypet med Linn som er i Argentina for noen uker siden, når vi begge glemmer norsk funker det jo bra å snakke.. Vi begge ble sånn «Ehh, hva er det ordet på norsk a?». Merker også at om jeg skyper eller snakker norsk utenfor rommet mitt (altså på skolen, i bilen ect) så snakker jeg ikke norsk som jeg pleier, jeg har fått en litt mer «bondedialekt» ellerno, ikke spørr hvorfor? Men om jeg snakker med familie eller venner på skype fra rommet mitt snakker jeg helt normalt slik jeg gjorde før jeg dro. Merkelig det der.


hvordan går fysikken?

Nja. Det går vel helt greit. Dette er jo et vanskelig fag, og er jo faktisk på nivå som den norske fysikken. Helt ærlig håpet jeg at den var lettere, men at jeg fortsatt fikk det godkjent, men når jeg har snakket med venninna mi hjemme i Norge som tar fysikk fant vi ut at vi har om akkurat det samme. Hun har til og med hjulpet meg med fysikklekser! hehe


syns du det er vanskelig siden du hadde p ifjord?

Egentlig ikke. Men merker at ting jeg lærer i matte her, har jeg stor bruk for i fysikken. Og det er jo ting som folk lærte i T i fjor. Det som er mest vanskelig er når læreren spørr hvordan regner man ut dette, bruk blabla, og jeg ikke skjønner hva «blabla» er, fordi jeg ikke kan språket. Men han er veldig forståelsesfull, så får den hjelpen jeg trenger.


hvordan tror du matten kommer til å gå når du har gått glipp av ganske masse? eller har dere likt som i norge?

Helt ærlig så tror jeg det kommer til å gå kjempebra, for tror vi har mye av det samme som i Norge. Vet jo at S1, som er det jeg tar nå, skal være mye repetisjon av T-matte, og det er hvertfall det jeg tar nå, så det lyder jo bra!


hvis man har 3 i engelsk her hjemme i norge vil du anbefale å reise selvom?

JA! Det er jo en grunn til at du kommer hit, for å lære engelsk! Og unnskyldninger som «jammen jeg suger i engelsk» «Jeg tørr ikke snakke engelsk» «jeg er den værste i engelsk i klassen» LOL, europeere og nordmenn generelt er kjempegode i engelsk sammenlignet med andre. Hørt en brasilianer, eller en koreaner snakke engelsk? Da vil du innse at selv om du har en 3er i engelsk hjemme, så er ikke engelsken din så verst allikevel. (Nå må vi ikke ta alle brasilianere og koreanere under en kam, men vet om en del brasilianere som ikke er så gode, og vertsøss har ei fra korea som kun kan noen ord engelsk)


Tror du at du får året godkjent?

Har alt fått forhåndsgodkjenning av alle fag, så med mindre rektor ombestemmer seg av en merkelig grunn, så får jeg året godkjent! Har bare endret timeplanen typ 4 ganger..


Hvilke fag skal du fortsette med i norge?

Kjemi2 og S2, og så dropper jeg fysikken. Er ferdig med spansk etter dette året så dropper det og. Velger heller biologi! (Nerd much?)


Hva er forskjellene mellom High School og vgs?

 

Se svar lengere opp J

 

 

-Noe mer skolerelatert du lurer på?

 

 

-Jannicke 

Spørsmålsrunde!

Hei søte!

Siden noen hadde en del spørsmål de ville ha svar på setter jeg igang en spørsmålsrunde! Dere kan spørre om absolutt alt, vet det er en del som sitter der hjemme og lurer på mye om utveksling, explorius osv, så nå er sjansen til å spørre om alt du måtte lure på!

//fra den gangen jeg ble godkjent av Into educatius!


Svarer på alle spørsmål til helgen, så dere har helt frem til søndag å spørre på:)

-hva lurer du på?

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 4

 

Hei søte

da kommer siste del av spørsmålrunden! Setter virkelig pris på alle spørsmålene, og har svart så godt jeg kan, men om dere fortsatt lurer på noe eller ikke syntes alt var utfyllende nok, så bare si ifra! Svarer mer en gjerne!

 

Kan du skrive om skolesystemet?

-       Kan lage ett innlegg om det senere J

 

Har du fått noen gode venner?

-       Ja, eller føler vi er gode venner! Er ei jente, som heter Jolene. Hun prøver å få meg mer inn i samtalene når de andre jentene bare babler i vei om ting jeg ikke aner, hun tar med meg på ting, og bryr seg faktisk om hvordan jeg har det!

 

hvilke sporter har skolen din?

-       Golf, soccer, vollyball, tennis, amerikansk fotball, cheerleading osv! Mye forskjellig!

 

 

Hørt at noen utvekslings studenter har valgt dans som tilbalgsfag, er dette for alle skoler? Har din skole det og vet du hvilken dans det er?

-       Dette er nok ikke for alle skoler. De største har det, men ikke de mindre skolene. Min har dans, og her kan man ta klassisk dans eller hip hop tror jeg det var J

 

Vilde - fra her hjemme

Hei på deg

 

Har alt ordnet seg slik at du får du skoleåret ditt i USA godkjent nå?

-       Nja, forhåpentlig vis! Har hvertfall fag nå som kan bli godkjent, venter kun på en forhåndsgodkjenning av rektor!

Har du blitt vandt med å snakke engelsk hele tiden?

-       Når jeg er med amerikanerne ja! Men når jeg snakker med noen hjemme, og tenker norsk blir det litt rart, så må «skru på» engelsken igjen så går det kjempefint!

 

Når du er for deg selv, snakker du mer engelsk med deg selv eller norsk? Og har du begynt å tenke på engelsk? Hehe..

-       Both, om jeg sitter i stua tenker jeg på engelsk, om jeg snakker med noen norske på facebook tenker jeg på norsk!

 

Savner deg

Savner deg og <3

 

 

Hei! Bloggen din er helt fantastisk. Har sykt lyst til å ta utveksling i USA, heldigvis er det 2 år til, så har til tid til å tenke,,

Var det vanskelig å reise fra familien?

-       JA. Å venner også! Først å si hade til mamma.. og når jeg står på flyplassen, og to av bestevenninene mine står der med plakater (se bilde) var det utrolig vansklig. I tillegg å se pappa så vidt klare å holde tilbake tårene, pain! Men gikk bra, var gjennom security og putslig hadde vi jentene som dro dannet en gjeng!

 

Hvilken karakter hadde du i 10 klasse og 1vidregående? er det liksom sånn at du må ha 6er får å få gjennomført?

-       Hadde 5 og 6ere i alt i 10ende, samme men noen 4ere i 1! Nei, så lenge du har over 3 i norsk, engelsk og matte lar de deg dra!

 

Er High School mye likt i virkeligheten som det er i serier?

-       Nei! Haha, kanskje prom, og sånne ting er litt mere likt, men hitil så er det langt ifra likt!

 

Hvilke fag er obligatoriske å ha?

-       Fra norsk skole er det obligatorisk med 3 fag, 2 du fortsetter på, og fremmedspråk. Ofte fra amerikansk skole er historie, og engelsk obligatorisk, men for meg brydde de seg ikke, siden jeg ikke får diploma uansett.. så slapp unna :D

 

Kos deg masse i USA! Du er utrolig heldig og ny tiden <3

-Tusen takk! :D<3

 

 

hei! jeg er ferdig med et intervju og må vente en uke før jeg får vite om jeg er godkjent eller ikke.

-       Så gøy, håper du blir godkjent!

hadde du statvalg?

-       Med into hadde jeg regionsvalg. Men kan si at min erfaring er at regionsvalg og statsvalg er kun noe kødd, og som oftest ender du ikke opp der! Men selvfølgelig, noen er heldig og kommer til ønske sitt!

 

hvordan var første skoledag, og var det flaut og snakke engelsk med vertsfamilien og skolen første dagen?

-Den var helt grei! Mye nytt, og mange mennesker! Hehe, nei var ikke flaut. Fikk til og med skryt av folk for engelsken min!

 

kan du flytende engelsk nå, eller er det sånn at du ikke fortsår alt?

-       Hehe nei, er en del jeg ikke kan, slang jeg ikke forstår og litt sånn. Men det kommer seg etter hvert!

 

 

Det var alle spørsmålene for denne gang!

 

-Noe mer du lurer på?

 

-Jannicke

 

 

Svar på spørsmålsrunde part 3

 

Hei søte! 

Her kommer svar på spørsmålsrunden part 3! Kommer også en part 4 om ikke lenge!

 

 

Hvordan har familien din tatt det at du skal være borte så lenge?

-       De er vel forbredt på det bare. Haha, de vil jo at jeg skal få oppleve min drøm, så de får vel bare manne seg opp å overleve! haha

 

Vet ikke om jeg har misforstått eller ikke, men bor du hos en familie som er vegetarianere? Isåfall, hvordan går det? Jeg er selv vegetarianer, noe som gjør at jeg er litt usikker på om det blir funnet vertsfamilie som også er det, eller hvordan det funker.. :-)

-       Jepp det stemmer! Det går veldig bra, er overrasket over hvor mye vegetarmat man finner, og soy meat og sånn. Har egentlig ikke lagt merke til at jeg ikke spiser så mye kjøtt, nettopp fordi det er så mye soy produkter man kan spise istede for kjøtt. Og det smaker utrolig godt! Det med at du er vegetarianer vet jeg kan være et lite problem. Mange velger å ikke ta inn studenter som er vegetarianere, men som regel går det greit! Ville søkt uansett! Kan hende vertsfamilien ikke er det, men kjøper inn slik at du kan spise vegetariansk mat J

 

Er det billigere og handle i usa en i norge? Hva pleier du og gjøre i usa i hverdagene?

-       Ja, det er vel det. Men her er det tax på alt. Men fortsatt billigere!

-       Jeg gjør lekser, haha rett og slett. Pleier også å trene på tirsdager, og yoga stretching på onsdager. Blir litt mer trening når jeg har kommet mer inn i fagene på skolen og når temperaturen blir litt lavere!

 

Har du hatt problemer med jetlag i det hele tatt?

-       JA. Våkner kl 6 lysvåken hver dag. Kjempetrøtt allderede kl 8 om kvelden om ikke før. Nå etter 2 uker, klarer jeg å sove litt lengere da, noe som er deilig!

 

Truffet noen cute boys enda?;) Hehe

-       Du er heldig om du ser en, haha. Nr 1, det er så mange folk på skolen at jeg blir helt forvirret. Nr 2, om de er litt søte, så er de opptatt. Nr3, Norske gutter er så mye bedre!

 

Kan du nevne én ting du gleder deg mest til når det gjelder High School?

-       PROM! Forhåpentligvis har jeg noen å gå med da, haha

 

 

hvilke forventninger hadde du da du reiste ned? hva ble som du trodde/hva ble ikke som du trodde?

-       Hadde faktisk ikke så veldig store forventninger, annet enn at jeg håpet og trodde folk ville være mer interessert i meg. Men fant fort ut at det jeg kom til å si mest ville være «Hi, im new here, Im from Norway, my name is Jannicke, can I sit here?». Og guess what, det er faktisk ikke kleint i det hele tatt! Men tror om du er på en mindre skole legger flere folk merke til deg!

 

har du fått et bra forhold til vertsfamilien?

-       JA! Gaad, kunne ikke bedt om en bedre familie. Ingenting er kleint å spørre om. Har til og med snakket med vertsmor om at jeg hadde mensen, fordi vi skulle på camping, uten at det var noe kleint.

 

skummelt å ta noe fra kjøleskapet?

-       Eneste som er skummelt, er når jeg tar noe som er liksom det siste av. Siste yoghurten f.eks. Men ellers går alt bra. Går til og med å tar godteri liksom, uten at det er noe skummelt. Spørr selvfølgelig om det er rett før middag, for da sier de ofte nei, men ellers tar jeg alt jeg vil ha, når jeg vil! Vi har også en regel da, spis alt du vil unntatt om noen har navnet sitt på det. Veldig greit egentlig.

 

 

Hva gjør du etter skolen?

-       Lekser, mer lekser, mer lekser og kanskje litt mer. Nå høres det ut som om jeg har et hav med lekser, men er kun det at jeg bruker litt mer tid på å forstå innholdet, men det kommer seg nok etter hvert!

 

Hvordan føles det å være på utveksling, er det sånn som du hadde forestilt deg?

-       Helt ærlig, så er jeg så emosjonell at det er ikke mulig. Før var jeg ikke det, men med engang jeg kom hitt så får jeg gråten i halsen av å bare tenke på broren min. (savner deg jon<3) Mens på en annen side, bare noen sier hei, smiler eller jeg får til noe, gjør at jeg blir verdens lykkeligste!

 

Savner du bestevennen din Linn (litt ihvertfall)?

 

-       Savner  hun sykt mye, men heldigvis er du nå i Argentina aka kun 3 timers tidsforskjell, så føler du er litt nærmere da<3


// forsiden på ei bok jeg lagde til Linn før jeg dro!

 

 

-Fikk du svar på det du lurte på?

 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 2

 

Hei søte!

Tid for del to av spørsmålrunden! Fikk inn en del spørsmål så blir nok en runde til med svar!

 

Er utrolig morsomt å lese bloggen din! Tusen takk for at du skriver om åssen det er å være utvekslingsstudent og hvilke oppturer og nedturer du har. Hjelper veldig for meg som selv vurderer å reise til USA neste skoleår.

-Aw, så bra! Anbefaler virkelig å dra selv om det er både oppturer og nedturer!

 

Ble du lett kjent med venner på skolen?

-       Tja, jeg har nesten bare timer med sophmores, altså 10ende klassinger, så har liksom «venner» i de timene, men det er kun folk jeg sitter med, så er jo ikke med dem. Mens i lunsjen fikk jeg «lett» venner, fordi jeg valgte «riktig» gjeng å sitte med tror jeg. Gikk faktisk bare bort å presenterte meg selv, og etter det ble vi liksom venner!

Går det greit å forstå hva dem sier?

-       Mesteparten går ganske bra. Om det er noe jeg ikke skjønner nikker jeg bare og smiler eller spørr «hva betyr det».

 

Hei! Først og fremst: jeg bare digger bloggen din, det er utrolig spennende og lese om hvordan du har det i USA! Jeg skal selv til USA på utveksling til neste år, og jeg har hørt at det er et nytt system i år som gjør at man må ta igjen fremmedspråket man tar i skolen (liksom fransk, tysk osv.) når man kommer tilbake til norge igjen, om man ikke får fremmedspråk i USA. Hvordan har du gjort det? Må du ta igjen fag når du kommer tilbake? Hadde vært supert om du kan svare på dette :-)

-       Tusen takk! Ja, eller er egentlig ikke noe nytt, men en mer presisering av en lov tror jeg rådgiver sa. Hvertfall, dummeste tingen ever. Så regelen før var, at om du skulle ha fremmedspråk 3 år på vgs måtte du ha det under utvekslingsåret ditt, men om du var ferdig med det i 2.klasse, kunne du sleppe å ha det under utvekslingsåret ditt. Nå må man, om du ikke får det, må du ta det opp som privatist når du kommer hjem. Jeg selv har fått spansk, så slepper å ta det opp. Men må kanskje ta opp fysikk, fordi en annen ting ingen har sagt er at fag du ikke bygger på vil ikke komme på vitnemålet. Du får det kanskje godkjent, men da står det «godkjent i utlandet»(noe jeg visste) men dette er kanskje ikke bra nok for videre utdanning, noe rådgiver tidligere har sagt at ikke var et problem..

 

Jeg vurderer utveksling neste år, men er ganske usikker. Et år er lang tid, og jeg vet ikke om jeg er klar for det enda. Likevel har jeg utrolig lyst til å komme meg ut i verden og oppleve ting! Følte du deg klar for det når du begynte å sende inn skjema?

 

-       For å si det sånn, jeg har vært klar hele tiden, men gikk ikke opp for meg før jeg sa hade til mamma at jeg faktisk skulle vekk. Så jeg vet ikke helt, var jeg klar? Kanskje jeg ikke var det? One thing is for sure, I can do this! Om du føler et år er for mye er det også mulig å kun dra et halv år! 

 

- Fikk du svar på det du lurte på?

 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 1

¨

Hei søte! 

Nå kommer da svar på spørsmålsrunden, part 1, så kommer resten av svarene i løpet av uka!

 

Pappa

Hei! Har det gått i orden med fysikken på skolen? Gøy å se bloggen din

-       Jepp, nå har jeg fått ordnet fysikk! Gikk fra fysikk online til fysikk i et klasserom. Om man virkelig vil noe får man ordnet det meste!

 

og hvorfor starter du med "hei søte??"

-       Fordi du skal ha noe å lure på pappa ;)

 

Når du sendte interesse kjemaet til explorius, hvor lang tid tok det før de tok kontakt med deg og ossen var interjuvet(hva prater dere om, engelsk)? Ossen er elevene på skolen der nede?

-      - Jeg sendte inn interesseskjema til Explorius i starten av sommerferien til 1vgs, fikk sånn automatisk svar «takk for din henvendelse, vi tar kontakt snart»ish mail. Deretter hørte jeg ikke noe, og måtte derfor be dem selv om jeg snart kunne få et intervju?(bra jobba explorius). Intervjudelen er ganske grei, det er en som spørr litt om forventningene dine, hva foreldrene dine her hjemme jobber som, litt hva du liker å gjøre, hvorfor du vil dra osv. Er kanskje 10 av disse spm som er på engelsk J

-     -  Elevene her nede er kanskje ikke helt typisk amerikanske. Altså jo de er jo det, men de kler seg overraskende bra! Trenden her nede nå er highwais shorts liksom! De fleste er ganske hyggelige, mens det er en del som er ganske jålete av seg her, og som ikke bryr seg så mye om å snakke med «den nye jenta».

 
//arkivbilde

Hva er det du håper å oppleve mens du er i USA?

-       HAWAII! Haha, neidajoda, men håper også på de «typiske» amerikanske opplevelsene som homecomming, prom, amerikansk jul, black Friday og alt det!

 

Du trenger ikke og svare men hvor mye betalte du/dere for utvekslings året ditt?

-       Godt spørsmål du, veldig mye hvertfall. Nå har ikke jeg helt oversikten, for mamma og pappa betaler alt, verdens beste foreldre <333

 

Håper du får ett fint år i USA, gøy og følge med på bloggen din!

-Tusen takk! :-D

 

Dine tanker rundt språket og forståelsen? er det mange ord og setninger du ikke forstår?

Kultursjokk? :) hehe

-       Som nordmann vil jeg si at du ikke kommer til å slite så veldig med språket. Merker selv at det er en del jeg vil si, men som jeg ikke har vokabular til å si, men det kommer seg. Men om du er nordmann, overlever du fint med skoleengelsken! Er selvfølgelig en del ting jeg ikke skjønner, spesielt på skolen i matte, kjemi og fysikk, men det er ikke verre enn å spørre naboen om de kan forklare, eller rett og slett spørre læreren etter timen. Gud veit hvor mange dumme spørsmål jeg har spurt. Måtte få forklart desimalplasser, for jeg skjønte ikke hva de mente, så var det kun desimalplasser liksom. Snakk om å virke dum?

-       Eh, helt ærlig så vet jeg ikke helt om jeg har fått kultursjokk eller ikke!

 

 

Spørsmålsrunde!

Hei søte!

Tenkte at siden jeg nå har vært her litt over en uke, og kommet meg litt inn i en rytme her kunne jeg starte en spørsmålsrunde!

Så, da er det bare å spørre om hva som helst!

-hva lurer du på?

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunden!

Hei søte!
Vet jeg sa at jeg skulle lage en videoblogg med svarene, men siden jeg er litt slapp, så orker jeg ikke. Lenge leve latskapen! Men tenkte å ta den vanlige utvekslingsutfordringen på video, eller lage en video mens jeg er der borte, som nå er kun 2 uker til. (!!!!!!) 
Skal jo først til NYC, og fant ut i går at i år har de lagt på en dag til i NY, så nå er du der ikke bare 2 hele dager, men 3hele dager!

Hva tenker du om det å være hjemmefra så lenge? 

 Godt spørsmål egentlig. Hva tenker jeg om det? Helt ærlig så tenker jeg ikke så mye over det enda. Prøver å fokusere på det positive, og hvor gøy det kommer til å bli. Men tar meg selv flere ganger i å tenke at "dette kommer jeg ikke til å gjøre på et år" "sånne klemmer fra mamma kommer jeg ikke til å få på et år" og litt sånn. Men det skal nok gå greit. 

Gleder du deg mer enn du gruer deg?

 JA!! Haha, jeg gleder meg kjempemye. Hvertfall nå som jeg også har fått familie. Det første både pappa, ingebjørg (kona til pappa) og mamma sa når de så vertsmor var at "oii, hun så jo kjempehyggelig ut" så jeg har en god følelse på det hele. Og når du vet både skole, sted og at familien virker helt super kan man ikke annet enn å glede seg. Men selvfølgelig gruer jeg meg litt, får litt "kalde føtter" noenganger. Men if the dream dosnt scary you, you dont dream big enough, right?

Hva er favorittmiddagen din?

Taco og kyllingsalat, nam!

 

Har du tenkt å hooke med en amerikaner? (Eller flere hehehe)

Haha, nei si det. 

 

Hvis det er en annen Scotsdale-babe enn deg der, hvordan har du tenkt å danke ut konkurrenten?

 Jeg får vel bare slå på nordmannsjarmen, å håpe det funker. hehehe

 

Tror du egentlig at du er klar for mer enn en uke i Hawaii med meg aka Gøril? (For hallo, jeg får vilja mi til slutt)

 Haha, skal bli mentalt forbredt før den tid! Håper virkelig jeg får dratt, og at vi får dra sammen!!

 

Skal du ta lappen?

Jaa, det skal jeg. Er veldig klar får å få tatt lappen så fort som mulig slik at jeg slepper å måtte ta alt når jeg kommer tilbake igjen til Norge. Så planen er å vente til jeg er 18, for da er både den "ta lappen" prossesen enklere og kortere og da får jeg et fullverdig kjørebevis. For man kan kun bytte ut dette kortet man får når man er 18, med det norske kjørebeviset. Vet at det er folk som har fått den man får når man er 16, og gjort det om når de har kommet hjem. Men for å være på den sikkre siden tar jeg den når jeg er 18! 

Kommer du til å kjøre til JB's crib å stalke han?

 Om jeg får muligheten, ofc! Helo, er ikke det en selvfølge?

 

 

Er du excited for roadtripen vår eller what?!?! :D :D :D

jaaa, gørill og janni på tuuur :D :D :D

 

 

Har du noko små ting du håper du får hos vfammen din?

 Nå har jeg fått familie alt, men før jeg fikk familie håpet jeg på at jeg fikk eget rom, en snill familie og en sunn enn. And guess what, fikk alt! :D

 

Nar skal du til ambasaden? 

Jeg skulle egentlig i dag, den 18. På gruppetime med explorius. Meen siden jeg ikke har I-20 enda, må jeg vente til jeg får den. Deretter søke visum, og så få skaffet meg en hastetime. 

 

Har du fått avreise datoen din?  

Jeg har fått vite at jeg har avreise 1.August, men det kommer ann på når jeg får visumet mitt. 

 

Hva tror du du blir å savne mest bortsett fra venner og familie? Og hva tror du blir deilig å komme bort fra? :D 

Jeg vil nok savne dyra mine, senga mi, NORSKTVANN, haha

Det blir nok deilig å komme bort fra de folka som tror de er alt, og kan bestemme over alle her i Lier ;) Komme seg litt bort, å starte på nytt blir deilig!
  

Hvordan tror du matvanene dine vil endre seg? 

De vil vel bli både sunnere og usunnere, haha. Altså my hostparents er vegetarianere, men hostsiss er ikke det. Så tror jeg kanskje ender opp med å spise mer sånn vegetariansk mat, samtidig som jeg også kommer til å spise en del junkfood som jeg bare MÅ smake på, haha. Har f.eks. aldri smakt donuts før, og det er jo noe jeg må smake mens jeg er der. Altså vil mine matvaner bli både sunnere og usunnere, hehe.

 

Hvilken sport vil du være med på og hvilken vil du IKKE - og hvorfor?

 Vil være med på det beste egentlig, det eneste jeg helst ikke vil er sånn cross country, for jeg haaater å løpe, hvertfall når folk skal se på meg og jeg løper mot folk. Å jeg er verdens dårligste på å løpe fort, så tror nok ikke det blir det jeg melder meg på for å si det sånn. 

Hva gleder du deg mest til?

Å møte familien, se stedet og få meg venner!

 

Skal du være russ når du kommer tilbake? 

hell yeah!

 

i så fall hvordan betaler du det? 

Godt spørsmål, får vel dyrke et pengetre ellerno.

 

anbefaler du Explorer så langt? 

Ja, har ikke noe i mot dem, annet en at man må ofte vente flere dager på svar på mail. Men dette kommer jo også veldig ann på kontaktpersonen din som du får i explorius da. Men Into var raskere på å svare, men anbefaler explorius forde om!

 

siden du valgte Select high School, vet du hvor du skal bo? 

Ja, det vet jeg! Jeg valgte Scottsdale, men før jeg fikk familie visste jeg ikke hvor i Scottsdale jeg skulle bo, bare at jeg skulle bo i Scottsdale. 

 

 

hvor mye koster det å dra til hawaii?

 Det kommer ann på hvem du reiser med og hvor du bor. Jo lengere unna Hawaii du bor, jo dyrere er det. Tror prisen sånn ca blir 10 000 med flybiletter om du drar med belousa. 

 

Når drar du til USA? 

 Rundt 1 august!

 

skal du på forbredelseskurs? 

Ja, eller er en soft landing camp da, i NYC!

 

Hva syntes du om reglene til Explorius? 

De er vel som alle andres egentlig. Kommer mest ann på underorganisasjonen, de som kan ha strengere regler enn andre, mens alle organisasjoner her hjemme i norge har ca like regler, og du må uansett følge underorganisasjonens regler også, så.. haha. Men de er vel helt greie.

 

 

Håper du får et fantastisk opphold i USA :-D 

Tusen takk! :-D

 

 

Hva fikk du i engelsk? 

5, woho! Men jeg er sånn som ligger mellom 4-5. Både på ungdomsskolen og 1.året på vgs nå, fikk jeg 4 til jul, men 5 til sommern.

 

Hvilke spørsmål fikk du på intervjuet med explorius? 

Fikk en del om meg selv, motivasjon, hvordan jeg vil håndtere forskjellige situasjoner. Husker faktisk ikke, siden jeg var på to intervjuer. Men om du blar litt tilbake i arkivet kan det hende jeg skrev et innlegg om det etter at jeg var på intervjuet!

  

hva skjer med de karakterene du får i usa når du kommer tilbake og skal søkt på universitet? 

Det skjer vel ikke så mye med dem. Fag jeg blir ferdig med i usa, som da er fysikk og spansk, vil stå som godkjent i utlandet, og jeg får dermed ingen karakter på vitnemålet mitt for disse fagene, MEN jeg får fortsatt at jeg har tatt disse. 

 

 

Det var vel alle spørsålene, håper jeg fikk svart dere godt nok, og om det er noe dere lurer på er det bare å spørre. Svarer gjerne! :-)

 

-Jannicke

Spørsmålsrunde!

Hei søte!

 

Spurte jo som sagt om dere ville ha video, og var jo noen som sa ja så får se hva jeg får til. Var også ei som lurte på om jeg kunne ha en spørsmålsrunde, så da gjør jeg det. Regner med egentlig at jeg ikke får sånn veldig mange spørsmål hehe, så om jeg ikke får så mange, kanskje jeg slår sammen spørsmålsrunden og utvekslingsutforderingen? hvem vet, haha. 

 

Så hva lurer du på? 

 

-Jannicke

Spørsmålsrunde!

 

 

Hei søte!

Jeg har jo ikke reist til usa eller noe sånt enda, men tenkte å sette i gang en spørsmålsrunde in case det er noe dere lurte på ang utveksling! Så hvis det er noe du lurer på er det bare å spørre. 

Svarer så fort jeg har tid, såå....

 

 

 

-Jannicke Haugen

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits