visumsøknad, ferdig!

Og gjett om jeg var stressa! 

 

Jeg har egentlig avreisedato 1.august, men det avhenger av når jeg får visumet. Og I-20, som er et visumark jeg trengte, kom ikke før i dag. Så jeg var rett på pcn, betalte sevisavgift, begynnte på søknaden og etter noen samtaler med Idun i Explorius, litt hjelp fra en del andre, så var jeg i mål. Stressa som jeg var bestillte jeg time hos ambassaden, den første som var ledig, og sendte mail til ambassaden om hastetime slik Idun hadde fortalt at jeg mest sannsynlig måtte. Deretter sendte jeg mail til idun om at jeg var ferdig, hvilken dato timen var på og at jeg hadde sendt mail til ambassaden.

Putslig ringer en litt stressa Idun å spørr: Hvorfor har du bestilt hastetime når du har fått time på mandag?"

Meg: "Hæ? er 29 på mandag?

Idun: Ja! Så nå har du vært veldig heldig!

Haha, er det mulig, jeg så bare en ledig dato, booket, og trodde det var i august jeg. Jepp, så surrette er jeg når jeg er stresset. I mailen til ambassaden står det til og med at min avtale er i august, når jeg faktisk fikk time i juli. Men hvertfall, etter mye stress, mye gransking av passet, jeg burde egentlig kunne passnr i hode nå... så har jeg da fått time på mandag hos ambassaden, og satser på at jeg får dra 1.august. 

 bare 6 dager igjen!

 

Må bare avslutte med å si tuuuusen takk til karianne som bare er best, og hjalp meg. Uten deg hadde jeg måtte spurt noen andree <33333

 

-Har du vært på ambassaden?

 

-Jannicke

Da er jeg endelig ferdig med søknaden...

...igjen! Haha

Må nesten skryte litt av meg selv her. Jeg har både vært jenta som var ekstremt tidlig ute med søknaden, og jenta som har vært ute i siste liten med å søke. Føler meg flink, er ikke alle som både er først og sist!

 

Men hvertfall, har egentlig vært ferdig med det jeg skal gjøre i søknaden ganske lenge, men måtte scanne inn en del ark, vente på at jeg fikk nytt pass og tatt siste vaksine før jeg sendte den inn i går. Fikk alderede beskjed i dag om at den var fin og ble sendt til USA! Ikke værst. Måtte bare scanne inn Legedokumentene på nytt, i og med at det ble så lite når jeg scannet det som bilde. Anbefaler alle å helle scanne dokumenter i PDF filer, er så mye bedre!

Er så glad for at den enderlig er sendt. Hater når jeg spørr Idun (kontaktperson) om noe, å så får jeg så sent svar, måtte til og med ringe henne uten at det hjalp noe, men til slutt har alt ordnet seg og når hun først svarer så får jeg jo bra svar. I mellomtiden brukte jeg å spørre alle andre på Selectprogrammet, stakkars folk. 

 

 

Glad og fornøyd jente som endelig er ferdig med søknaden! Vell og merke er dette tatt etter at jeg ble ferdig med den første søknaden, så det er jo en del mnd siden nå. 

 

Så da er det bare å vente i spenning om jeg kommer inn på skoledistriktet jeg har valgt, og om jeg tilslutt faktisk får en familie som vil ha meg før avreise. Det ordner seg vel alltid for snille piker!

 

-Har du fått familie / eller skoledistrikt?

 

-Jannicke

Startet på den nye søknaden + update

 

Hei søte!

 

Da tenkte jeg å komme med en liten oppdatering. Som dere har fått med dere har jeg byttet over til Explorius og er nå offesielt med i deres Select High School program, jippi! Så nå holder jeg på med den forhatte søknaden igjen. Det burde være nok å bare fylle den ut engang, men i mitt tilfelle må jeg fylle den ut, igjen. Sånn går det når man bytter organisasjon før man drar, haha. Heldigvis kan jeg bruke legearkene og lærervurderingen jeg fikk fylt ut fra den forje søknaden, så da slepper jeg alt det stresset. I tillegg så bruker jeg det gamle brevet til vertsfamilien, med litt endringer. Men i denne søknaden vil de helst ha brevet skrevet for hånd, fordi det er mer koselig (det er jo det) MEN mitt brev, som er typ 1 side på pcn ble 2 og en halv side når det er skrevet for hånd! Fuck liksom, og jeg har tilogmed kuttet ut mye...

Siden sist har jeg også tatt SLEP testen, på nytt.. haha, utrolig teit at jeg måtte ta den på nytt, men når jeg ikke har svararket så har jo ikke de noe som helst "bevis" på at jeg har tatt den heller så det er vel egentlig forståelig, men litt kjipt for meg. Heldigvis fikk jeg den tilsendt i posten på fredag, så tok den da og forhåpentligvis ligger den i Explorius postkasse innen Mandag. Det hastet vist veldig med å få den skrev de. 

Anet enn dette har jeg ikke så mye mer å komme med, annet en at jeg har tenkt på skolevalg. Har bestemt meg sånn nesten for å søke meg til Arizona, Scotsdale. Noen som har noe å si om det stedet, eller Arizona generelt? både positivt og negativt!

 

Utifra bildene ser det ganske tørt ut der, men det er jo så fint der! Elsker at det er kaktuser og noe helt annet en Norge. Selvom jeg elsker Norge og den vakre naturen her, men er jo gøy å oppleve noe helt annet for et år også!

 

-Vet du noe om Arizona? vil gjerne vite! 

 

-Jannicke

Forbredelseshelg i Oslo!

Hei søte!

Da har jeg endelig fått vite datoen for når jeg skal på forbredelseshelg i Oslo, og jeg skal helgen 4mai - 5mai. Gleder meg! Tror det er helg nr 2, om jeg ikke tar feil. Virker som de har samlet de fleste USA studentene på den helgen, gleder meg til å møte alle andre. Jeg har bare et problem, stesøstra mi konfirmere seg den 4 mai, så er usikker på om jeg får delta den helgen alikevell. Har sendt Into mail om det, og spurt im det går greit om jeg kommer senere, får håpe det hvertfall! 

Får håpe jeg får tid til begge deler, og at det ordner seg. Kan hende jeg bare blir byttet til en ny helg, men vil gjerne på den jeg er satt opp på siden flere jeg kjenner og har snakket med som skal på den! For dere som lurer skal vi bo på et vandrehjem rett utenfor Oslo, så det blir vel fint. Tror det blir litt "bli kjent leker" først, og så litt info om hvordan takle forskjellige situasjoner og informajon. Blir gøy!haha, vakkert bilde! Hu her som skal konfirmere seg da, kan jo ikke droppe det!

 

 

-Hvilken helg skal du på?

-Jannicke

Søknadsprossesen DEL 1

Hei søte!

 

Tenkte å skrive litt om søknadsprossesen til kommende utvekslingsstudenter så dere får et lite innblikk i hvor lang prosses dette egentlig er, føler egentlig den ikke var såå lang, men når jeg skrev ned alle datoene for ting har jeg gjort en del ja! Må bare opplyse om at jeg var veldig tidlig ute, dermed er datoene veldig tidlige som dere ser. Er ikke uvanelig å finne ut at man vil på utvekling når man starter på vgs, og flere som også søker etter jul, så er ikke forsent enda. Vet at into enda har plasser til USA hvertfall! Men i mitt tilfelle var jeg ganske bestemt på at det var USA jeg ville, og USA skal det bli!

 

29. Juni sendte jeg et interesseskjema til Explorius, og fikk mail tilbake at jeg snart blir kontaktet. 

2. Juni bestemte jeg meg for å sendte interesseskjema til Into Education. 

4.Juni Ble oppringt av Karoline fra Into, og avtalet Intervju 3 dager etterpå.

7.Juni Intervju og godkjent av Into. Ler mer her!

14. Juni Intervju med Explorius, godkjent 2-3 dager etterpå. 

30.Juni Bestemte at jeg ville dra med Into! Hvorfor Into kan du lese her!

 

27 August Tok turberkolosetest (usikker på om det skrives sånn)  Les mer her!

30 August Resultat av turberkolosetes og første dose av Hepatitt A+B

 

31 August FERDIG MED SØKNADEN!!

12 September snakket jeg med rådgiver og fikk ISE som underorganisasjon

12 September Hadde jeg drøyet SLEP testen utrolig lenge, men fikk endelig tatt den og sendt inn.  Les om SLEP test her!

 

 

Skriver et innlegg senere om noen måneder om resten av prossesen. Stopper liksom litt opp etter SLEP testen, da må jeg vente til Visum og familie osv kommer, annet enn det er det jo ikke så mye! 

 

Her er litt "nyttige" lenker til innlegg jeg har skrevet angående søknaden og tips!

 

 

 

 

Håper dette er til nytte for noen hvertfall, legg gjerne igjenn en kommentar om hva du synes!

Har din søknadsprosses vært lang?

 

-Jannicke

 

 

 

 

 

 

Update!

 

hei søte!

Lenge siden sist jeg har blogget, men sånn går det når jeg ikke har noe spesielt og blogge om! Skjer jo ikke så veldig mye på utvekslingsfronten, siden vi bare er i Januar, men har fått et newsletter fra into, hvor det står litt om visum, brev fra folk som er der nå og litt sånn hva studenter har sagt om f.eks. skole, familie og regler. Er jo litt nyttig, hvertfall det med visum!

Annet en det skal jeg vise dere hva som står om meg på ISE sine sider. Haha, må le litt, jeg tror ikke jeg har krysset av for at jeg liker camping, kan hende jeg har gjort det uten å tenke over det da. Men camping er jo faktisk gøy, så da gjør det vel ikke så mye om det står der!


Og til dere veldige nysgjerrige, så har jeg ingen alergi, mot noe spesiellt. Annet enn at jeg reagerer på en type medisin jeg fikk når jeg hadde halsbetennelse i fjord vinter. Men det er null stress, for eneste som skjer når jeg får den medisinen er at jeg blir veldig dårlig, men da må jeg bare bytte medisin. Tror hvertfall det er det alergien står for, for jeg har hvertfall ingen andre alergier!

 

 

- Har du en slags "profil"/side hvor det står noe om deg?

 

-Jannicke

Check list

Hei!

Tenkte at det kanskje er en fordel å ha en slags "liste" over ting i korte trekk, som skjer i søknadsprossesen frem til man drar. Så da tenkte jeg og lage min egen, som gjelder meg, men som også er ganske like alle andres tenker jeg. Hvertfall mange av punktene!

- Sende interesseskjema

-Få intervju

-Bli godkjent

-Få søknaden

-Ta engelsk SLEP test

-Sende søknaden og få den godkjent

-Vaksiner (mangler kun en dose)

-Få underorganisasjon (fikk ISE)

-Få underorganisasjonen til å godkjenne søknaden

-Forbredelseshelg i Oslo

-Få nytt pass

-Få familie, sted og skole

-Søke visum

-Få avreisedato og flybilletter

-Si hade til alle, og starte eventyret mitt !!! 

 

Haha, knappen man trykket på for å sende søknaden til into!

 

 

-Har dere også noen punkter på hva dere skal gjøre før dere drar?

-Jannicke

Muligens avreisedato!

Hei! 

Lenge siden sist, ikke så mye å oppdatere om egentlig. Kommer jo ikke til å skje så mye nå før frem til mai måned tror jeg, hvor vi skal på forbredelsesgreier i Oslo!

Men tilbake til overskriften, into la ut på sin facebookside oversikt over når de forskjellige campene til NY er! Men også at dette kun er muligens avreisedatoer, i og med at det kommer helt ann på når skolen i USA starter, om når du reiser. Men de fleste regner jeg med får med seg NY campen, håper hvertfall jeg får det, for er en by jeg gjerne vil få med meg!

Her er de oppsatte camp datoene:

-  31 Juli

- 07.August

-14.August

- 21.August

- 28. August

 

 

 

Gleder meg utrolig til å få familie og plassering og alt, og håper inderlig jeg får hvert med på en av campene!

 

-Skal du til New York?

 

-Jannicke 

SLEP test: Check!

Hei søtinger!

Da er endelig SLEP testen unnagjort. Den varte i 1Time og 15 min, så tok sin tid. Noe jeg da brukte en søndagskveld på. Jaja, den måtte jo gjøres, og da er jo den ferdig! Til alle fremtidige utvekslingsstudenter som lurer på om den er vanskelig, nei. Eller enkelte deler var litt vansklige. Men liksom det var multiply choises og ja haha. Dere kommer til å klare den fint alle sammen! Promise!

Bilde er ikke tatt fra testen min. Fant det på google, men var noe lignene selve testen så ut. I tillegg til svararket fikk man en bonke, jeg snakker BONKE med ark som var oppgaven. Her snakker vi 42 sider folkens. Men de fleste var det kun 2 bilder på osv. Dere skjønner det når dere selv tar testen hvis dere må det! 

Ironisk nok, i skrivende stund fikk jeg tilbake testresultatet. 6 feil...haha. Jaja, men må bare skryte av Into, sendte prøvesvarene mine til dem for litt siden mens jeg var på skolen og fikk tilbake resultatet nå! Ikke værst! Siden jeg bare skriver masse rart her nå, tror jeg nok jeg avslutter dette innlegget her nå!

 

-Har du tatt SLEP-testen?

 

-Jannicke

SLEP-test!

Hei søte!

Lenge siden jeg har oppdatert nå. Men er ikke noe som skjer på utvekslingsfronten annet en at jeg mailer fram og tilbake med Into og spørr om alle mulige rare ting. En av dem var om jeg måtte ta en SLEP test, har lest om mange andre som har måtte ta den og da fikk jeg den tilsendt på mail. Så denne bare tar jeg hjemme når det passer meg! Jeg trodde kanskje det skulle være litt strengere, vet om noen fra explorius som har gjort det på et sånn møte de har, og da følels det jo ut som en skikkelig test. Mens jeg som tar den hjemme, blir ikke like nervøs liksom. Null stress liksom. Jaja

Fikk hvertfall litt info om hvordan jeg skal gjøre det og at den tar ca 1 time og 15 min tror jeg det var. Når jeg først fikk den ble jeg litt sånn oii, engelskprøve ææ. Men grunnen til at de ber oss ta denne er fordi noen skoler i usa krever at vi tar en slik at de vet at vi kan engelsk og faktisk kommer til å klare oss på skolen. I tillegg tror jeg de kan bruke denne prøven til å argumentere for at du f.eks. må være junior. Men Det er IKKE bare denne testen som avgjør dette tror jeg. Har også mye med hvilken skole du kommer på, når du er født osv på om du blir senior eller junior.

Selve prøva vet jeg ikke hvordan er, i og med at jeg ikke har orket å tatt den enda. Chiller heller litt med livet først, haha. jk. Gruet meg egentlig litt til denne SLEP testen, men så fortallte ei som har dratt tidligere at det var null stress, siden jeg er nordmann kommer jeg til å klare det kjempebra. For håpe det! Tror ikke skolene nekter å ha meg fordi jeg er for dårlig i engelsk, for nordmenn generelt kan godt engelsk. Men jeg er redd for at de skal ha det som eneste grunn til å la meg være junior. Ikke at jeg tror det kommer til å skje. Er vell de andre elempentene som spiller mer inn på det Junior/senior greiene! 

 

Btw, ser det er mange innom, men ingen kommentarer! Sleng gjerne inn en kommentar, litt mer inspirerende å blogge da. Og gjerne tips om hva dere vill jeg skal blogge om!

 

-Hva vill du jeg skal blogge om?

-Har du tatt SLEP testen?

 

-Jannicke

ISE som underorganisasjon!

Hei!

Da tenkte jeg og bare ha en liten oppdatering, altså skjer ikke en dritt på utvekslingsfronten, annet enn at jeg får ISE som underorganisasjon og at søknaden blir sent ned i oktober! Jeg har ikke noe erfaring eller hørt da, om noen av underorganisasjonene men håper at ISE har gode folk som finner en fin familie til meg!

Det som er bra med ISE er at de arrangerer turer rundt omkring i USA! Det er det ikke alle som gjør, noe jeg ble glad for at ISE gjorde! De arrangerer turer til Hawaii, California, Western tour og New York! Håper pappa og mamma lar meg få være med på hawaiitur! Haha, hvem vill ikke det liksom? Og til dere som drar med en organisasjon som ikke arrangerer turer er det alltid håp, Explore America og Belo USA . Her kan man bestille turer til f.eks. Hawaii! Eneste forskjellen på at organisasjonen som arrangerer og belousa f.eks. er at med belousa kan alle være med mens den andre er det bare elever som reiser med ISE som drar! Begge deler koster selvfølgelig ekstra penger og er helt frivillig!

Jeg håper at jeg får tatt en tur til Hawaii! Er jo bare å begynne å spare, er det ikke? 

 

 

Litt Hawaiidansing hadde vært gøy! Bilde hentet fra google

 

-Har du hørt noe om ISE, positivt eller negativt?

 

Jannicke

Rådgiver!

Hola mis amigas. Prefiero hablo en Espanol<3

just kidding, er ikke helt sikker på hva jeg skrev der engang haha, men lenge siden jeg har oppdatert nå. Kanskje fordi det ikke skjer så mye, men har skjedd litt da. Jeg har snakka med rådgiver, eller hun hadde møte med alle som skulle på utveksling. Fikk ikke så mye ut av det fordi hu snakka så mye om organisasjoner og om man er klar for å dra på utveksling, så sitter jeg der og har alderede sendt søknaden, og betalt første del så har liksom ingen vei tilbake...

Det jeg fikk ut av det da, er at jeg må ta matte som tilsvarer den matten jeg trenger når jeg kommer hjem og 2 programfag jeg kan fortsette med. Siden jeg hadde spansk på ungdomskolen kan jeg bare drite i det egentlig nå, men også i usa! Trenger ikke ta det og på vitnemålet vill jeg få "fritatt pga utlandet" eller noe sånn så hvis jeg failer hardt dette året gjør ikke det så mye! Når det kommer til historie og norsk sa hun at det får vi nok ikke tid til og kan egentlig bare drite langt i det fordi vi mest sannsynlig kommer oss inn i det igjen i 3klasse. Men lurt å lese litt av pensum før man starter da. 

En ting som er litt dumt med vår skole er at jeg er ikke sikra og komme tilbake. Jeg er sikkret skoleplass, men ikke på st hallvard.. Men håper det skal gå bra. Ordner seg for snille jenter!

Har også fått tilbakemld på søknaden min, at den var kjempeflott! haha det var jo hvertfall bra!Har nesten ingen bilder på denne skolepcn haha, så ble et random et av meg og min potet <3

 

Men jeg lurer på, noe dere vill jeg skal skrive om? Om utveksling, søknaden, mine tanker hva som helst!

Og er du sikkret å komme tilbake på samme skole?

 

Jannicke

 

Ferdig med søknaden!

Hei alle søte lesere som gidder å lese bloggen min <3

Da har jeg endelig blitt ferdig med søknaden min. Lykke! Du aner ikke hvor deilig det er å være ferdig. Siden jeg var så tidlig ute så har jo jeg fått lengere tid på søknaden, og har liksom ikke stressa noe med den sånn egentlig. Og jeg synes egentlig ikke den er så lang og stor og så mye papirer sånn egentlig, men det er deilig å være ferdig med den uansett! I dag har dagen godt i å scanne inn karakterkort, legeark, vaksineark og lærerark. I tillegg til å skrive ut to brev, signere dem og scanne de inn igjen. Så fant jeg ut at jeg måtte jo ha pappa sin underskrift på det ene arket, og måtte også hente passet mitt hos pappa. Så da, siden jeg er så flink til å kjøre bil, kjørte jeg og mamma opp, hentet og fikk underskrift og fikk scannet dette inn. 

Til dere som ikke har fått søknaden enda, den er ikke så ille som alle skal ha den til, sånn egentlig! Hvertfall ikke den til into :D Da venter jeg bare på at into skal lese igjennom og godkjenne den, deretter blir den sendt til USA! Håper den blir godkjent der også, eller så sliter jeg haha

Tommel opp, endelig ferdig med søknaden!

 

Midt i søknaden fikk jeg et problem da, pcn mista nett og brevet mamma skulle skrive til vertsfamilie var kun lagret på min pc. Dermed måtte jeg på mamma sin pc og skrive brevet hun hadde skrevet helt på nytt inn i søknaden hoho kjempeartig. 

Så kom jeg til et skummelt punkt hvor man må krysse av for at du har oppgitt rikitg navn, for hvis det er stavet feil osv kan man få problemer med å komme inn i usa og betale masse greier. Tror du ikke jeg leste gjennom navnet mitt sånn 10 ganger for å sjekke om jeg hadde stavet riktig haha. Dermed kom den skummle knappen med "Submit to into".  Med en tekst under som sto at hvis du først trykker på denne kan du ikke endre noe. Da blir den send og ja haha. Brukte kanskje sånn 30 min på å sjekke hele søknaden om igjen og omigjen for å se om alt var riktig, deretter 5 min på å stirre på den jævla knappen. Skulle jeg virkelig trykke på den?

 

Her hadde jeg egentlig tatt bilde av den skummle knappen, men desverre ville den ikke laste seg opp!

 

Men som dere sikkert skjønnte, trykket jeg på knappen og er nå veldig letta og glad og kan ikke vente til at det skal skje noe mer på utvekslingfronten. Ulempen med å starte så tidlig er jo at ventetiden blir enda lenger. Jaja, får smøre meg med tolmodighet! Haha som om jeg klarer det, kommer til å stalke mailen min 24/7..

 

-Hvor langt har du kommet med søknaden din/ er du ferdig?

 

-Jannicke

Turberkolosetest!

Hei søte!

Da har jeg startet med vaksiner og sprøyter. Startet i dag med en turberkolosetest. Assa, vet ikke helt om det heter turberkolose haha, men ja en test som tester noe som jeg ikke er helt sikker på hva er, men som må tas hvis en ikke har tatt BCG, noe jeg ikke har tatt. Hvis man søker på google, så står det at turberkolosetest er en test som går ut på at man skraper i huden og drypper noe neddi. Men slik er den ikke lenger, thank god. Er nå en sprøyte de tar på armen litt under huden og sprøyter inn litt gørr. 

Den gjør ikke noe vondt i det heletatt, haha just kidding, du merker faktisk at du tar den, og jeg hadde litt "vondt" aka merka det litt utover dagen, men sånn kjempevond er den ikke :D

Neste ting på lista er da og dra tilbake på torsdag får å lese av testresultatet og ta første dose av hepatitt a+B, få mamma og pappa til å skrive brev, og levere inn søknaden på fredag. Deilig og bli ferdig, kind of. 

 

Masse lykke til til dere som får søknaden deres snart, og ja, det er faktisk litt gøy med søknad. Sånn innnimellom!

 

-Hvor langt har du kommet?

 

-Jannicke

Om et år er det min tur!

Hei!

Føler jeg bare gleder meg mer og mer til det er min tur til å fly den lange reisen over dammen til min fremtidige vertsfamilie! Tenk at det er et heeeelt år til, noe som kan gå veldig fort, men samtidig veldig lenge! Etter at jeg har fått blogg har jeg lagt til mange av de som drar samtidig som meg, og de som drar nå som venn her på blogg.no. Så hver gang jeg logger på ser jeg at de andre har oppdatert med overskrifter som "Im in New York!" "Versfamilien min" "første skoledag" osv, hvorfor ble ikke jeg født et år tidligere? Har så lyst til å bare hoppe på et fly og dra jeg også!

Men et år kan gå veldig fort, er jo mye som skal skje dette året. Skal blandt annet bli ferdig med søknaden, haha det er jo et must! Så skal jeg på forbredelsesleir eller noe i den duren i mai, med resten av into gjengen! Det er vell etter denne leiren/campen jeg kan begynne å sjekke mailen for å se om det er noe nytt, selvom jeg sjekker mailen min daglig alderede helt uten grunn! I tilegg starter jeg jo på vgs nå snart, så blir jo noe det også. Alt er nytt og sånt, for håpe tiden går fort for jeg klarer ikke å vente til jeg også kan oppdatere med overskrifter som "Vertsfamilie" "Im in NY bitches" og "første skoledag"

 

-Skal du på utveksling?

-Jannicke

Så langt har jeg kommet i søknadsprossesen!

hei!

Nå har jeg sittet de siste dagene og holdt på med søknaden. Sånn egentlig er det ikke SÅ mye man må fylle ut, men selve jobben man legger i det er stor. Det jeg har brukt mest tid på er jo brevet til vertsfamilien, som jeg btw ikke er ferdig med enda. Problemet mitt er at jeg synes alt jeg skriver er for dumt. Og så ler jeg av meg selv og tenker lol ingen familie vill velge meg nå. Så tar jeg det bort, så skriver jeg noe nytt og tenker at det var like lol som det som akkuratt sto der. En annen ting er jo at brevet skal liksom vise hvem du er da, og hva du liker. Derfor fikk jeg beskjed av en tidligere utvekslingsstudent om å bare skryte meg selv opp i skyene. Haha er det noe jeg virkelig hater er det å skryte av meg selv. Hater spm som "hva er du best til", "beskriv din personlighet". Haha jeg klarte faktisk å skrive i brevet " I love to laugh, I laugh all the time" eller noe i den duren hahaha

Så er det jo alle disse delene som legen må fylle ut, dato på når jeg har tatt vaksiner og tannlegebesøk. Min gamle lærer må også fylle ut noen skjemaer om meg. Haha det skal ikke være lett. Og alt dette må jeg snart få til for fikk frist til 31. August. Altså, kan få den utsatt men jo fortere jeg får sendt den avgårde jo bedre! Sendte også en mail til Into om hva av vaksiner og tester jeg må ta:

 

- Hepatitt A+B i 3 doser, med 1 mnd mellom 1. og 2. dose og så 6 mnd mellom 2. og 3. 

-Tuberkulintest. En test hvor du tar to rift i huden, drypper noe neddi og ser hvordan huden

reagerer.Denne er kun for de som ikke har fått BCG vaksine, noe de har sluttet med og dermed

har ikke jeg tatt den.

Kan vell bare si at jeg gruer meg siden jeg har sprøyteskrekk til tuuusen. Mener det, virkelig. Men det går bra, det er verdt det!

 

Men sånn alt i alt så er jeg kommet ganske langt med "min" del av søknaden da. Mangler bare litt av brevet og noen bilder så er jeg ferdig. Da er det bare og få legen osv til å gjøre sin del så lir det så bra atte! Og jo, må også oversette karakterer, noe som er null stress i og med at det står en tabell hvordan man skal oversette dem, MEN det står ikke hvordan man oversetter fag så, noen plis hjelp meg

 

 

-Hvor langt har du kommet i søknaden?

-Noen som vet hvordan man oversetter fagene?

Hvorfor jeg valgte Into!

Hei søte!

Fikk en kommentar for litt siden om hvorfor jeg valgte Into, og da tenkte jeg at jeg kunne skrive et innlegg om det. Når jeg selv har vært rundt på andres utvekslingsblogger har jeg selv lett etter innlegg hvor de skriver hvorfor de har valgt å dra med deres organisasjon, så dette innlegget kan kanskje være til hjelp for dere som ikke har valgt organisasjon enda, eller bare ikke. haha

Jeg sto jo mellom Explorius og Into, begge deler er to små organisasjoner. Into er nok den minste av dem og sender derfor ikke like mange ut, og kan derfor ha mer kontakt med sine studenter føler jeg. Jeg har jo mailet med begge, og hos explorius var det mer sånn en mail som blir sendt ut til alle bare at navnet på toppen var byttet ut med mitt navn. Hos Into svarer de litt mer personlig, og man føler liksom at du vet hvem de er og omvendt.

En annen viktig faktor var hvordan jeg ble kontaktet til et intervju! Som jeg sikkert har skrevet før så ringte jo Into meg personlig, noe jeg ble veldig overrasket over og klarte så vidt å skjønne hva jeg snakket om. Hos explorius som jeg sendte inn interesseskjema tidligeere hos, måtte jeg selv spørre om jeg ikke snart kunne få et intervju med dem. Altså, de er jo midt oppi dette med å sende ut de som skal ut nå i år, men alikevell burde de jo ha tid til meg. Sier kanskje litt om at det er mange studenter så man kan fort bli glemt.

Men dette innlegget skulle jo egentlig handle om hvorfor jeg valgte into! Rett og slett fordi jeg er veldig opptatt av at det skal være personlig kontakt haha, eller hva jeg skal si. At jeg kan spørre dem om ting uten at det skal ta lang tid, at jeg kan ringe dem og de automatisk vet hvem jeg er og hvor jeg skal! Jeg har også hørt historier om hvordan Into har taklet forskjellige ting, og det er sånn jeg vill ha det!

Jeg er veldig glad for at jeg ble godkjent av Into!-Hvilken organisasjon reiser du med?

-Hvordan liker du organisasjonen din?

 

Jannicke

Søknaden!

Hei!

Da har jeg endelig startet med søknaden min! Eller har startet på den for lenge siden, men man får tydligvis ikke lagret hvis ikke man har fylt inn hele den ene siden og siden jeg vet veldig lite om når mine foreldre og søsken er født har jeg endt opp med å ikke få lagra og heller bare gått ut av siden. Men i dag folkens, idag skal jeg faktisk starte på den! (hvis jeg kjenner meg rett ender jeg vell opp med å gjøre alt annet, men jeg skal faktisk prøve å gjøre et forsøk)

Søknaden er jo online, vet ikke om det er sånn med alle organisasjoner men med Into er det hvertfall slik. Å for meg er det ganske praktisk egentlig, i og med at jeg har skilte foreldre aka vansklig å få med seg papirer overalt. Når søknaden er online kan jeg bare logge på den uansett hvilken pc jeg har -praktisk! 

For dere som vill vite litt mer om hvordan selve søknaden er da så har man flere "sider" man fyller inn, her fyller man inn svar på spørsmål angående deg selv og noe om familien din. I tillegg er det noen sider som skal fylles ut av legen din aka du må skrive ut noen sider så må legen din svare på om han/hun mener du er frisk nok til å dra til, i mitt tilfelle, USA.  Så har du noen sider hvor en språklærer aka engelsklæreren din skal "vurdere" deg, vurdere deg som i skrive hvordan han/hun synes du er i engelsk og om den personen mener du språklig sett kan klare deg et år i ett annet land.

Så har vi også noen sider hvor man skal skrive et brev til vertsfamilien sin, noe man altså burde tenke nøye gjennom i og med at det er dette vertsfamilien får tror jeg (?) hvertfall det jeg har hørt av andre. I tillegg må dine forelde skrive et brev og ja, som du skjønner MYE arbeid! Og jeg er på siden 1, lykke til Jannicke!

Hehe, fant nettopp ut at jeg må sende kopi av pass og karakterkort jeg, bra jeg følger med!

 

-Har du startet på søknaden din?

-Hvor langt har du kommet?

 

Jannicke

Områdevalg eller ikke?

Hei!

En ting jeg har vært klar på helt siden jeg tenkte på å dra til USA var at jeg ikke skulle ta statsvalg rett og slett fordi familien har mer å si enn området. Dette har jeg vært veldig fast bestemt på, og er det enda. Jeg kommer ikke til å velge statsvalg, men hva med regionsvalg. Altså velge hvor i USA jeg vill, enten sør, nord, øst eller vest. Dette er jo en mulighet som gjør at jeg kan bestemme hvertfall hvilket område jeg vill til, og samtidig ha store områder å lete etter vertsfamilie på.

Grunnen til at jeg ikke vill ha statsvalg er jo fordi at hvis jeg hadde valgt f.eks. California som et ønske kan det fort skje at familiene der ikke er min match i det hele tatt, men på en annen side kan man jo selvfølgelig finne sin perfekte match selvom man tar statsvalg. Og hvis man tenker på det, finnes den perfekte vertsfamilie egentlig?

Jeg har lyst til å komme til et sted som er varmt, ikke som Norge. Mange har fortalt meg at jeg burde ønske nordstatene fordi da blir det som i Norge, og der er det mange med nordmenn i familien. Men er det det jeg vill da? Dra til USA for å gjøre akuratt det jeg pleier når jeg er hjemme i Norge, fryse om vinteren og prøve å bli mest mulig brun om sommeren sånn at det skal holde året rundt. Jeg vill heller til sørstatene, hvor det er litt varmere klima, jeg vill oppleve typisk amerikansk men det finner vi vell overalt i USA, right?

I det siste har jeg lest veldig mye utvekslingstudenter i Texas, kanskje det er ditt jeg vill, eller Tennessee. Haha jaja countrygirl eller cowgirl kall meg hva du vill, men altså egentlig er jeg ikke veldig sånn, men synes det virker så fint der. Eller kanskje South Carolina..

 

Så hva tenker du ang statsvalg og regionsvalg?

 

-Jannicke

Da reiser jeg med Into!

Hei!

Da har jeg endelig bestemt meg, jeg reiser med Into Education! Bestemte meg i dag faktisk, og selvom jeg velger Into er det ingenting galt med Explorius, de har tilogmed kommet med noe nytt en sånn "end of year"camp så det er jo positivt med Explorius. Men jeg velger heller og dra med Into og føler at det blir mer riktig for meg. Så da er det bare å sendte tilbake kontrakten til Into med en signatur og starte på søknaden så er jeg noen skritt nærmere min amerikanske drøm -one high school year in USA<3

Gleder meg som en liten unge, USA liksom. Trodde aldri at jeg skulle tørre dette, jeg liksom. Tror ingen andre heller skulle tro at den lille sjenerte jenta skal dra ut til den store verden og leve med mennesker jeg aldri har møtt før. Men så skal det sies; bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke gjorde. Ikke det at jeg tror denne avgjørelsen er noe jeg kommer til å angre på, tror heller det blir mitt beste år. Etter dette året er jeg mange minner rikere, mange erfaringer rikere og forhåpentligvis vokst som person.

Uansett, hvis dette året går til helvette, eller ikke blir som jeg vill så er det jo bare ett år av mange. Bedre å satse enn å ikke gjøre det. Noen ganger må man bare hive seg på for å få gode opplevelser. Levet livet slik det skal leves og selv sørge for at det blir bra!
Haha dette innlegget ble veldig mye rart, men hovedpoenget er at jeg har valgt og dra med INTO EDUCATION, istede for Explorius og skal derfor snart starte med søknaden. Og da lurer jeg på, violl dere at jeg skal skrive litt om Into som organisasjon, eller om mine erfaringer med begge organisasonene?

 

-Jannicke

Godkjent av Explorius! (hvem skal jeg velge, Explorius eller Into Education)

hei!

Da er jeg godkjent av explorius også, så nå er det bare å finne ut av hvem jeg skal dra med da, har dere noe erfaring med into eller explorius?

Begge organisasjonene er jo gode, og har ikke like mye negativt som andre organisasjoner har, men av de to så er det et vanskelig valg. Hvis noen av dere har reist eller reiser gjennom en av disse organisasjonene så setter jeg stor pris på om dere vill fortelle deres erfaringer og enten positive og eller negative sider dere har opplevd eller hørt om disse to. altså Into Education og Explorius. Tenkte å sette opp en liste med positive og negative sider ved dem begge, så kanskje det blir enklere.

Men trenger hjelp kjapkjap, fordi plassen min til explorius går ut snart, fikk 7 dager på og bestemme meg, fikk mail på mandag og så den ikke før onsdag så har litt dårlig tid kan man vell si ehe, f¨r vell ta en liten prat med mamma og pappa også selvom det er jeg i bunn og grunn som faktisk bestemmer selv hvem jeg vil reise med, er trossalt jeg som reiser!

 

-Hjelp meg, skriv din erfaring!

 

-Jannicke Haugen

Intervju med Explorius etterpå!

Hei!

Da skal jeg på intervju med explorius etterpå. Har som sagt blitt godttatt av into, men jeg er ikke sikker på hvem av organisasjonene jeg vil dra med, dermed skaffet jeg meg et intervju med begge, noe jeg anbefaler alle andre utvekslingsstudenter som er i tvil! Hvis organisasjonen lurer på hvorfor du har søkt med en annen organisasjon så er det jo bare å svare ærlig, at du ikke er sikker på hvem du vil dra med.

Skal møte Anna som er ambassadør for explorius på kontoret dems i drammen, i og med at jeg bor i Lier så er jo det greiest. Får se hvordan det intervjuet går, gruer meg litt egenltig. Men nerver er vell bra, er det ikke? Får vell oppdatere litt når jeg kommer hjem hvordan det gikk. Som jeg har forstått det så får man ikke vite med en gang om man er godkjent, men kan jo skrive litt om hvordan det var, spørsmålene hun stiller osv hvis dere vill?

en ting til man gjør før man kommer på intervju med explorius er å sende et bilde av seg selv og karakterkortet. Hehe smart som jeg er sendte jeg det inn i dag jeg, i og med at jeg glemte helt at jeg hadde intervju. Har hatt eksamen nå, eller hadde det på tirsdag så var litt i eksamensverden og ikke i utvekslingsverden hehe. Men det går vell bra får vi håpe!

 

 

 

Etter intervjuet berer det til IKEA hvor jeg og 3 andre jenter skal filme ett fimprosjekt hehe.

Born to be wild. Stikkord: onepice, trehjulsykkel og banan. Say no more. Ikke min ide hvertfall.

 

 

-Har du vært på intervju?

 

-Jannicke

Godkjent av Into!

Hei!

Da har jeg vært på intervju med Into, og det gikk kjempebra. Jeg gruet meg veldig før intervjuet, var redd for at jeg skulle faile totalt med hele engelskdelen, eller si noe kjempefeil som gjorde at de ikke ville ha meg med. Men neida, det gikk kjempefint. Startet med at ei fra Into snakket med meg og pappa litt om skole, vertsfamilie og alt vi trengte å vite om USA egentlig. Hun fortalte også mye om sitt utvekslingsår når hun var i Italia og litt om det å komme til en ny familie. Tilslutt når vi hadde fått nok informasjon gikk pappa ut og vi fortsatte intervjuet på engelsk.

Kan være helt ærlig å si at jeg var nervøs som bare det, men som ei tidligere utvekslingsstudent fortalte meg: vær deg selv, du er god nok! Midt inni intervjuet fikk jeg til og med skryt om at jeg var god i engelsk før jeg hadde startet på High School! hehe hvem skulle tro det?

Etter intervjuet fikk jeg en "perm"? eller hva jeg skal kalle det med litt forskjellig. En brosjyre, oppsumering av hva vi hadde snakket om på intervjuet hvor det i tillegg var krysset av på "godkjent", fikk også en stoor katalog om USA i tillegg til en liste over tidligere utvekslingsstudenter jeg kunne ta kontakt med og blogger til utvekslingsstudenter som reiser med into nå! Er kjempefornøyd med into så langt!

 

-Har du vært på intervju enda?

-Isåfall, hvordan gikk det?

 

-jannicke

Intervju med into!

Hei!

Tenkte å oppdatere litt på USA fronten, har jo ikke skjedd så velig mye. Istad på vei inn i bilen ringte putslig Karoline fra into education og lurte på når jeg kunne ha intervju med henne. Så vi avtalte at på TORSDAG så skal jeg på intervju! Dette blir gøy, og lover dere, folka som jobber på into er kjempehyggelige, hvertfall det jeg har snakket med dem.

Telefonsamtalen vi hadde var kjempehyggelig, men jeg var litt stresset i og med at det var 1 time til jeg ble hentet til fotballkamp, og jeg måtte hente tøy hos både pappa og ei vennine. Hun fikk nok et litt rart inntrykk av meg, men det skal jeg rette på på torsdagen når jeg og pappa drar inn ditt for og snakke om USA, min motivasjon og forhåpentligvis bli godkjent!

Til andre utvekslingsstudenter: link meg gjerne så linker jeg tilbake!

Har dere vært på intervju?

 

Jannicke

Sendt inn et nytt interesseskjema!

Hei dere!

Nå har jeg valgt å sende inn et nytt interesseskjema, denne gangen til into education. Så i løpet av tirsdag skal jeg avtale med explorius om intervju, mens med into fikk jeg bare beskjed om at jeg snart blir kontaktet for et intervju.

Jeg missunner alle dere fremtidige utvekslingsstudenter som alderede har vært på intervju og kanskje til og med alderede er godkjent. Kan ikke vente til jeg er godkjent, eller før til jeg drar på intervju! Grunnen til at jeg har sent inn interesseskjema til begge er rett og slett fordi jeg er veldig usikker på hvilken av organisasjonene jeg føler blir best for meg. Så da blir det jo bedre og dra på intervju med begge og deretter gjøre min egen mening om begge to!

I starten når jeg ønsket å bli utvekslingstudent leste jeg bare masse blogger og sånt, slik som mange av dere andre sikker også har gjort. En dag så fant jeg bloggen til ei som heter Charlotte, hun dro med into og er nå snart på vei ned til usa igjen , men denne gangen for college! Hun har hjulpet meg kjempemye med å svare på mange dumme og rare spørsmål jeg har hatt. Først kontaktet jeg henne på mail som jeg fant på bloggen hennes www.charlotteiusa.blogg.no , deretter har vi blitt venner på facebook og snakket mye der. Hun er kjempe snill og sykt hyggelig!
Jeg blir veldig glad for kommentarer og link meg gjerne!

-Jannicke

Utveksling til USA!

Hei!

Jeg er ei jente på 16 år, fra et lite sted på bondeland AKA Lier. Jeg skal reise til USA skoleåret 13/14. Altså i 2.vgs

Har alderede søkt, selvom jeg bare går på ungdomsskolen enda, for det er fult mulig! Har startet med å sende inn et interesseskjema til Explorius, og har fått som svar at innen 1 uke vil jeg bli kontaktet ang. intervju. Det blir spennende! Har siden jul, hatt lyst til å dra på utveksling og brukt det som inspirasjon til å bli bedre i engelsk. And guess what? Gikk opp 1 karakter i engelsk, ikke verst! 

Jeg har jo ikke blitt godtatt av noen organisasjon enda, så vet jo ikke om jeg kommer til å dra til USA, men hvis jeg ikke blir godtatt søker jeg med alle organisasjonene som er her i landet, slik at jeg til slutt for levd min amerikanske drøm<3 Har SÅ lyst til å få oppleve enn ny kultur, hvordan amerikanerne lever, high school and spirit, ALT, og ikke minst vokse som en person, ta nye risker jeg aldri har tatt før.

Jeg har lett lenge etter den "beste" organisasjonen, som jeg vil dra med. Jeg har endt opp med to organisasjoner: Into-education og Explorius. Har jo alderede sent inn interesseskjema til explorius, men klarer virkelig ikke velge om hvilken av disse to som er best. Kanskje jeg skal sende inn interesseskjema til begge, møte begge og deretter bestemme hvilken organisasjon jeg liker best?One day, this is me running with the US flag! 

 

Hvilken organisasjon reiser du med?

Hvor skal du reise hen?

 

-Jannicke

Les mer i arkivet » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits