They are here + grand canyon

Hei søte

På tirsdag ventet jeg spent på at pappa og familien skulle komme, men når jeg ikke fikk tak i dem på mobil, facebook, viber og KIK, regnet vi bare med at de var forsinka. Så kom putslig mld "er der om 15 min". Fra da kødda Ben (vfar) at han så dem hele tiden gjennom vinduet, og når han går ut med søppla sier han "they r here" som han hadde da alt sagt en del ganger, og både jeg og vmor rister på hode å bare "its not funny". Putslig står pappa og gjengen i stua, da var den et stykk glad jannicke som hoppa på pappan sin hvertfall! Noen tårer ble det også.

Neste dag dro vi får å se på skolen min, shoppe litt før vi hadde middag med min amerikanske familie. I dag derimot, ble vi vekt kl 7 av at alle var våkne utenom meg fordi de selvfølgelig har jetlag...og vi satt turen mot grand canyon! Yay, kan ikke bo i arizona uten å ha tatt en titt der. 
Her er jeg og Jon på vei ned til en sånn liten stein som sto ut, laangt nede fra der man egentlig skal stå. Var gøy da

Så her sitter jeg på kanten, og når man så rett ned så var det rett ned altså. Som jon sa "om du faller så dør du hvertfall"

 

Var en veldig koslig tur, og var veldig koslig å se familien igjen. Gleder meg også masse til å se mamma på gardemoen!

I morra setter vi kursen mot vegas, så vi blogges da!

 

-Har du vært i Grand Canyon?

 

-Jannicke

Graduation movie!

hei søte!

 

Har satt sammen en liten videosnutt fra graduation. Dette er første gangen jeg har laget noe som helst video så ikke døm! Brukte faktisk en halvtime på å få slutten til å bli perfekt, så sangen slutta rett før han begynner å synge andre gangen men selvfølgelig ble det messed up når jeg lasta den opp på youtube da. 

Anyway, enjoy!

 

 

 

-Hva synes dere?

 

-Jannicke

Graduation class of 2014!

Da er jeg ferdig på amerikansk high school for alltid. Done.

Siste skoledag er over, alle finals er over, graduation er over. Jeg er ferdig. Det har vært hardt i perioder, men jeg klarte det. Jeg gjennomførte. Jeg har fullført et helt skoleår på andre siden av verden. Jeg har starta mitt eget liv, fått egne venner, funnet meg en egen familie og left my mark på skolen. Må si jeg er ganske stolt over meg selv, og alle utvekslingsstudenter burde, til og med de som har dratt hjem. 

Jeg har hatt en helt fantastisk tid her, med min nye vertsfamilie som jeg faktisk kaller min egen familie. Jeg har fått venner som jeg nå kaller mine bestevenner. Og jeg har fullført drømmen om å v'ære på en amerikansk high school!

Snakk om skole, siden jeg er senior tok jeg finals i kjemi tidligere enn alle andre. Så hadde læreren sagt at den beste scoren var 78% som ikke er bra, og det var av ei som hadde A hele året så alle burde øve skikkelig godt på denne finalen. Hvem tror dere denne jenta er? hehe det var meg! Og rykte spredde seg fort, hadde 3 stykker på en dag som spurte om det var meg, og vmor fikk noen elever som var redde for den prøven siden "your girl got a 78". Elevene hennes kaller meg nemmelig "your girl" eller "lamês girl" haha

Men anyway, her er noen bilder fra graduation i går!

Meg om mine bestevenner!


haha sassyface fordi vi begge er så sykt sassy med hverandre

 

Så kom den vanskligste delen. Å si hade til Sydney. For hu drar out of state så får ikke sett hun før jeg kommer tilbake til usa. Jeg, sydney og Abbey sto å gråt bare i flere minutter. Var egentlig ganske koslig, samtidig som det var trist. Hun og abbey har begge lagt ut bilder på insta, noe som er så koslig. Kommer til å savne dem så mye! Får hvertfall settt abbey igjen, for hun tar meg med på roadtrip til sedona!

Hadeklem til Sydney! Vi gråt faktisk her:(

 
Den her var litt mer happy, med abbey, for vi ses igjen<3

 

 

-Har du deltatt på graduation?

 

-Jannicke

San Diego og Las Vegas!

Hei søte!

 

Vet det er mange som ikke skjønnte noe etter forje innlegg. JA jeg har byttet familie og har det helt supert nå. Fikk byttet dagen før jeg dro på tur med min kjære Helle faktisk, noe som var deilig siden da kunne jeg sleppe alt flyttestresset etter jeg kom hjem. Hvertfall, for dere som ikke vet hvem Helle er, så er det ei god vennine fra Norge som også er utvekslingsstudent. Hun har en vertsbestefar her i Ariona som da tok oss med på en helgtur til San Diego og Las Vegas, veldig koslig. Jeg må innrømme at å se henne etter 9mnd var helt ubeskrivelig. Møtte hun utenfor skolen og jeg kunne ikke la være å gråte! Morsomme er at når vi skiltes i går var det hu som gråt. haha 

Anyway, fredag etter skolen ble jeg plukket opp og vi dro til hennes hostgrandpas hus hvor vi koste oss med pizza og bading, før vi lagde en norsk jentekveld med jordbær og smeltet sjokolade. Nestedag sto vi opp tidlig, satt oss i bilen på vei mot San diego. Er det ikke fantastisk at vi kan bare kjøre 5 timer så er vi i California? Bilturen gikk ganske greit, endte opp med at Helle skypet med familien sin og ble overgira over å se palmer og kaktuser, noe jeg er veldig vant med nå, haha

BILDE HER

 

Når vi kom fram skiftet vi, noe Helle brukte en evighet på til jeg sa at det var siste gang hu fikk lov til å skifte. Dere skjønner at når to utvekslingsstudenter møtes er det ofte snakk om hvor mye man har lagt på seg. Å vi begge har lagt på oss en del, selvom Helle ser veldig smashing ut påstår hun at hun har lagt på seg, mens vi begge ble enige om at jeg ser jo helt latterlig ut. Det er vist arvelig, men jeg legger bare på meg på magen, så den vokser bare utover. Ser jo enten ut som jeg er gravid eller har ølmage, sexy

Anyway, det er grunnen til at vi begge brukte hundre år på å finne ut hva vi skulle ha på oss, før vi dro til Old Town San Diego som var pisskaldt, før vi dro å spiste på en Mexicansk resturant.

Vi dro forresten på San Diego Zoo, hvor jeg klarer å presistere i å si at "jeg tror at Zoo er det samme på alle språk" Før Helle spurte om det ikke het dyrehage på norsk. Bra jobba Jannicke! 

 

Neste morgen gikk turen til LAS VEGAS!! Vi brukte litt tid på å shoppe, før vi dro hjem igjen til hotelet og så dro ut igjen. Las Vegas er et sted jeg bare må tilbake til når jeg er 21, skal tilbake alderede til sommeren med pappa og co, men følte vi egentlig var litt for små, selvom vi begge snart er 18! Vi så på vannshow utenfor et hotel, vi dro på casino og vandret rundt i gatene. Det jeg ble veldig sjokket over var at det ble reklamert for horer overalt og prostituerte på min alder gående rundt i gatene. Synes faktisk synd på dem, som har endt opp i bransjen av en alder av kanskje 16-17 år...Oh well, tok en del bilder da, så et lite bildedryss har vel aldri skadet noen? :Og man kan da ikke dra til Las Vegas uten å ta bilde med det kjente skiltet?Så var det tid for å kjøre hjem. Vi stoppet på forskjellige steder for å ta bilder (helo, to nordmenn på tur sammen, må ha bildestopp da) før vi dro på IKEA for noen svenske kjøttboller og litt svensk mat. Har nå svensk sjokolade som smaker bedre enn amerikansk, havreflan og knekkebrød. Vi kjøpte også den standar billigisen til IKEA, som var 1 dollar og mye større enn den norske. IKEA fikk meg til å føle meg som hjemme, ahh savner IKEA! Gikk rundt hele tiden og dette var samtalen:

Helle: Åh, jeg husker denne, hadde denne bare i en annen farge
Meg: Åh, jeg husker denne, hadde alltid lyst på den men fikk den aldri

(Ja mamma og pappa, føl dere skyldige i å ikke har kjøpt alt IKEA ting som helle hadde)

 

En herlig tur med en herlig jente!

 

-Jannicke

 

Spørsmålsrunde -hawaii

Hei søte!

Lite oppdatering, masse lekser... Tenkte hvertfall jeg kunne ha en spørsmålsrunde siden jeh vet at det er en del som har spørsmål! Så da kjører vi på!

Hva lurer du på?

-Jannicke

Valentinesday american style

Hei søte!

Har jo nettopp vært valentinesday så tenkte å blogge litt om det. For det første så er valentinesday i Amerika 100 ganger bedre enn i Norge.

Våknet med å komme ned til 4 sjokoladehjerteesker, en hver til hver av oss jentene. Deretter når vi kom til skolen hadde noen hengt opp lapper på alle skap med en koslig liten hils.

I lunsjen fikk jeg sjokolade av Sydney og kort av Abbey! Sykt koslig. Øverste bilde er av gangen på skolen hvor alle hadde er hjerte med navnet sitt på. Er nesten umulig å finne sin egen så dessverre fant jeg ikke min, men var hvertfall ganske koslig.

Etter skolen var det track som vanling (har kanskje glemt å si det men startet på track!) og treneren sa "some of you may be lucky tonight since it Valentinsday" så derfor ble det null trening på lørdag morgen, deilig!

-hva gjorde dere på valentinesday?

-Jannicke

Senior night!

Hei søte!

Forje uke hadde vi senior night med soccer! Utrolig koslig. Siden vi har gjort det veldig bra i serien så er vi også videre til play Offs, noe som kan sammenlignes med NM i Norge!

Bilder sier mer enn tusen ord, right?

Fikk ball hvor alle juniors og underclassment hadde skrevet noe. Dette er da fra Gloria, som kjører meg hjem og hvor enn vi drar med soccer! Hun har blitt en av mine beste venner her nede!

Har også hatt en del pasta parties med soccer laget, å sist gang hadde vi det ekstremt morsomt. Vi fant ut at vi kunne like så godt vært cheerleadere, så myke som vi er!

Er trist at sesongen snart er over, har så utrolig mange gode minner!

-spiller du soccer?

-Jannicke

Båttur at the lake

Hei søte!

På mandag så dro jeg, vmor og Masa på båttur. For ja folkens, det finnes vann her i Arizona! Noe jeg synes var ganske gøy. Vi dro altså til et vann, og gikk ombord på en båt og ble fortalt forskjellige ting om stedet vi var. Var ganske koslig, men jeg og Masa var vel egentlig mest opptatt av å ta bilder. hehe Etter båtturen dro vi på resturanten på brygga og spiste en god lunsj. Side jeg har en del bilder tenkte jeg å vise dere noen av dem, så here we go

Mange bilder av meg ja, ups. Er liksom vansklig å ta bilde av både meg og Masa når vi står kun oss to bak på båten, haha. Jaja

 

-Hva har du gjort i dag?

 

-Jannicke

New Years Eve

Hei søte!

Godt nytt år, håper alle har storkost seg og nyter de første dagene i det nye året!

Jeg personlig startet årets første dag med en treningøkt og kino med Gloria og Sally for å se Belive, som var ganske bra og siden vi alle tre elsker Justin Bieber satt vi der og bare smilte og lo under hele filmen. Utrolig koslig hvertfall. 

Tenkte å fortelle litt om nyttårsaften min er i amerika da. Jeg var ganske sikker på at det kom til å bli veldig uvant, og rart siden i Arizona er det ikke lov med fyrverkeri, jeg hadde ingen venner og være med og jeg fikk masse snaps og så masse bilder av alle de i Norge om hvor gøy de hadde det, festa og var med gode venner. Syntes vel kanskje littt synd på meg selv, men skjerpet meg og tenkte "du får hvertfall prøve å gjøre det beste ut av det. Det kommer en nyttåraften nesteår også hvor du kan være i Norge og feste så mye du vil". Og guess what, nyttårsaften endte opp ganske bra!

Vi startet med en middag hos et familievennepar av familien. Her fikk vi servert god mat, og til min overraskning, så hadde vi noe fyrverkeri! Men dette var slik man setter på bakken og som bare spruter opp. Og no offence men det burde nok ikke vært lov for det var ikke akuratt veldig sikkert. Putslig sprutet de mer og mer innover der vi sto, og vi måtte løpe bakover osv. Men gøy var det, og ble litt mer nyttårsteming når vi hadde litt fyrverkeri hvertfall. 

Deretter kastet vi oss inn i bilen for å prøve å finne et sted de sendte "the ball drop" noe som er en tradisjon her i usa, å se på kl 12. Vi stakk innom noen steder, en bar, men ting var enten stengt eller så slapp de oss ikke inn siden vi er under 21.. Så da slang vi oss i bilen igjen, prøvde å kjøre så fort i kunne hjem men endte opp med midt på motorveien med å telle ned og så "Happy new year!!!! WOHOOOOOO" noe jeg kommer til å huske for alltid. Og ja, jeg synes det var ganske så gøy selvom vi satt i bilen!

Når vi kom hjem fant vi et klipp på youtube, satt den på å latet som om kl var tolv og feiret det nye året igjen, 20 min senere!  Deretter så vi på forskjellige ball drops helt fra 1996! SÅ det endte jo opp ganske bra!

 

Her er outfiten for kvelden: 

-Hva gjorde dere på nyttårsaften?

 

-Jannicke 

American Christmas

Hei søte!

 

Startet julaften med å egentlig ikke gjøre så mye, overrasket mamma på telefon, noe som var utrolig gøy. Ba broren min om å ringe meg på viber og si at noen ville si god jul til henne. Hun ble nok ganske overrasket når det var ei kjent stemme som sa "hei mamma, det er meg" i andre enden. Deretter skypet jeg litt med pappa, og som jeg og søstra mi hadde planlagt ba jeg henne om å finne gaven hennes så jeg kunne se hva hun fikk fra meg, og da fant hun også fram en liten gave til pappa fra meg som var en overaskelse. Har nemmelig avtalt med foreldra mine at denne jula får de ingen gaver, men heller når jeg kom hjem slik at ikke frakta ble så dyr, derfor var det litt morsomt å se reaksjonen når han faktisk fikk noe. Var kun en liten gave da, men en liten gave er bedre enn ingenting. Gaven jeg ga var et lite bilde og litt amerikansk godteri. 

Er faktisk en veldig god ide å lage slike bilder som jeg gjorde, så tenkte jeg skulle dele dem med dere!

Deretter skulle vi rydde hele huset, og ordne. Etterfulgt av en tur i kirka. Familien min er generelt ikke kirkefolk, men på julaften drar de fordi vmor elsker musikken. Jeg valgte å bli med i håp om at amerikanske kirker var mye morsommere enn norske men der tok jeg vist feil. Hvertfall den vi dro i, var ca det samme som norske kirka så jeg satt jo der da og bare ventet til det skulle bli ferdig. Så tok vi turen til the post office siden jeg skulle poste pengene for å betale for hawaiitur (kun 57 dager igjen<3<3) før vi dro på butikken som var stappa full og så til dunkin donut for å kjøpe donuts til dagen etter. Når jeg tenker meg om tror jeg faktisk vi dro til butikken først og så kirka, whatever. Det var ganske stressende dag, men føltes ikke som julaften, at all. Men når det begynte å nærme seg juleparty vi skulle ha, og vi begynte å lage mat fikk jeg litt mer julaften stemmning selvom ikke noe av maten var julemat, men det var bare noe ved det som fikk meg i den rette stemningen. Dette skal foresten forestille julenisseluer

 

Når det nærmet seg kveld, fikk vi opne en pakke hver, leste en bok og la ut kjeks og melk til nissen, haha koslig tradisjon! Fikk litt norsk tradisjon dagen før, med grøt som jeg lade uten å brenne den(stolt av det)

 

Tenkte å ta bilde av gavene jeg har fått, men har ikke gjort det enda så får heller lage et eget innlegg med det senere. Har også fått flere ideer til "its not wrong its different" innlegga mine nå, om det fortsatt er interesse for dem?

 

 

God jul alle sammen!

 

-Jannicke

Lille julaften + oppdatering

hei søte!

 

Er en stund siden sist jeg blogget nå, men alt har gått i ett. Siste uka før jul hadde vi finals. Her hadde vi da finals i alle fag så onsdag hadde jeg i matte og fysikk (jepp, det var veldig festlig, lol) så child development og studyhall hvor i studyhall fikk vi lov og dra hjem, hvis en foreldre ringte kontoret og sa det var greit, før du så må gå til kontoret og skrive deg ut og så kan du gå. Om det ikke er nok så må foreldrene fortelle dem om du skal gå hjem, kjøre hjem eller bli hentet. Om du blir hentet må de også vite ca når du kommer. Amerika altså. Siste dag, fredag, når alle var helt i julestemning og sendte meg snaps, satt jeg og hadde kjemi og spansk finals...Kan vel si at jeg er meget stolt over hvordan fysikk og kjemi gikk. I fysikk hadde vi wordproblems den ene dagen(altså mattestykker med fortelling. Jeg vet at dette har et navn i norge men kommer ikke på det, men er liksom per har to epler og gir bort et, hvor mange har han?, ja dere skjønner tegninga) også andre dagen hadde vi multiply choise, guess what! Jeg fikk A (6) på word problems og B(5) må den andre! Er så stolt, og blir litt ekstra stolt når amerikanerne begynner å klage over at de fikk de word problemene feil, og læreren sier "du har hatt hele semesteret på å komme inn for hjelp, jeg ga dere lignene oppgaver rett før det her så jeg forbrede dere sikkelig, om du ikke skjønnte det burde du ha bedt om hjelp", for jeg har vært en av få som faktisk har kommet inn for hjelp, så det viser bare at hardt arbeid lønner seg. Fikk også A på kjemi, og ble enda mer gla når jeg fant ut at jeg gjorde bedre enn vennina mi som er super smart. 

Har også vært på zoo lights, noe jeg skal fortelle om i et eget innlegg samt en lucia feiring i ei kirke sammen med Karianne! Der ble det riskrem, gløgg og pepperkake. Og som familien vet, så er ikke jeg sånn ekstremt glad i gløgg men gud så godt det smakte! Noen ting smaker bare bedre her fordi det minner deg om tradisjoner og the fact that du ikke har det tilgjenngelig hele tiden. About that, drakk norsk kakao her om dagen, bare etter første sipp fikk jeg denne følelsen av at jeg satt ute i snøen, etter å ha laget en snøhule og bare nøt kakaoen. Det var et ganske magisk øyeblikk og ga meg en godfølelse som ga meg litt ekstra julestemning. 

Det første jeg gjorde når jeg endelig hadde juleferie var å dra til sara for en ugly christmas sweater party med resten av nordmenna her i området. Utrolig koslig, og må si tusen takk til verdens søteste trønder som ikke bare holdt festen men offrett grøten sin og delte med oss andre. Vi gikk også julebukk til naboene hennes og sang, på norsk. Utrolig morsomt og tror naboene likte det ganske godt også! Jeg sov også over hos sara sammen med Karianne, før jeg dro hjem neste dag. 


Vikinger i Arizona!, kom flere etterhvert også!

 

I går derimot pyntet vi resten av juletreet og vfar synes vi var såå treige med å få pyntet det. For vanligvis er det ferdigpyntet i starten av desember så at vi ble ferdig i går var littt for sent. Ups, jeg er da vant med å sette opp juletreet på denne tiden så får meg var det ganske normalt! Haha Treet er sykt høyt og av en eller annen grunn bestemte vfar seg for å putte nøtteknekkere på juletreet og i toppen, så ja, dette er vårt juletree:

 

I dag derimot dro jeg til ei vennine som langt bak i familen er fra Norge. Derfor lager de alltid krumkaker så de ville veldig gjerne at jeg skulle komme å lage det med dem. Dermed ble det krumkakebaking og senere i kveld blir det grøt og mandel. Så blir da litt norske tradisjoner her i amerika også. Skal få se om jeg får noe tid til å oppdatere noe som helst resten av jula, er så mye som skjer. Men skal få prøve å få oppdatert dere den 25, etter vi har opnet pakker og slikt. 

 

Så får ønske dere alle god jul og ja jeg har sett grevinnen og hovmesteren, youtube er en fin oppfinnelse selvom min kjære søster prøvde å være søt ved å sende meg hundre snaps når den gikk på tv...<3 

 

-Jannicke

Thanksgiving og Black Friday!

Hei søte!

Mens mange av dere hadde tentamner, prøver og skole på torsdag hadde jeg fri og spiste masse mat. Det var nemmelig thanksgiving, en høytid her i Amerika hvor man viser at man er takknemlig for alt man har og spiser masse mat. Når det er thanksgiving er det også lov å starte med jul så vi brukte hele dagen på å chille foran tvn med juleklassikere, før vi gjorde klar alt av mat.

Så dette var da vårt thanksgiving bord. Jeg sa til vertsfar at til jul pleier vi å ha kålrotstappe, og av enneleannen grunn ville han derfor at vi skulle ha det på thanksgiving, og siden jeg ELSKER det så var det helt greit for meg. Det smakte godt men mormor sin er fortsatt den beste.

Normalt sett har man en kalkun, men siden familien er vegetarianere så ble det en soy kalkun og de andre jentene ville ha kylling og ikke kalkun så da ble det kylling og soy kalkun. Derfor hadde ei Vennine av vertsmor kjøpt en liten morsom ting, siden turfuky(soy kallunen) ille er en kalkun kjøpte hun vinger osv så det skulle se ut som en.

Til dessert var det selvfølgelig Pai, spiste eplepai noe som egentlig minner meg om eplekake, godt hvertfall. Eldste vertsøss kom også hjem, siden hun bor egentlig i Tucson. Så det er utrolig koslig, for hun er så snill og morsom!

Meg og Sam, eldste vertsøss. Vi synes egentlig begge to at dette bilde ikke akuratt var veldig pent men siden det er det eneste bilde jeg har, får det duge!

Meg og Gillian, minste vertsøss.

Her i Amerika er det sånn at dagen eter thanksgiving så er det Black Friday aka masse salg. Egentlig er det bare oppskrytt for mesteparten av salga er der hele desember uansett, men eg ville oppleve det så var våken helt til kl 3 på natta før vi dro av gårde til Fashion Square med noen venner. Her var egentlig alt ganske rolig, ingen krangler eller noe..

Så nå er det jo snart jul folkens, her i USA er det ikke vanlig med julekalender men tror dere ikke verdens beste jenter lagde en å sendte til meg? Ble så sykt glad og gleder meg som en liten unge til i morra for å opne første gaven <3

-feirer du thanksgiving?

-hvordan kalender har du?


-Jannicke

Halloween in America

Hei søte!

 

Tenkte å fortelle dere litt om hvordan halloween feiringen har vært her i USA. Kan vel starte med at ja, vi dekorerer husene for halloween! Ikke alle, vell og merke, men vi blant annet gjorde det. Skulle ta bilder av det med mye blåste bort før jeg fikk tatt bilde, siden treig som jeg er tenkte jeg at jeg skulle vente til dagen etter for å ta bilde, noe jeg ikke burde ha gjort. 

Forjehelg dro jeg, og en del andre utvekslingsstudenter fra Educatius på noe Halloweengreier. Det var utrolig morsomt for jeg fikk sett mine kjære nordmenn igjen! Fikk også sett Karianne og Sara som jeg egentlig skulle dratt til NY med, men som jeg møtte i NY første dagen. Sov også over hos karianne, å fikk møtt familien hennes. Må bare dele en kommentar som vertssøstra hennes som er fra Brasil spurte meg om mens karianne ryddet rommet sitt "Er det en norsk ting at man har rommet rotete?" Selvfølgelig på tull, for kariannes rom så ikke ut, og jeg fortalte at mitt heller ikke gjorde det, haha

Noen bilder fra forje helg:

Møte på hu jenta i midten, vi synes hun var så kul at vi tok bilde med hun! Hele gjengen er norsk forresten, utenom duden ved siden av meg, som er Italiensk!

 Jeg var forresten en hekst, men orket ikke bruke heksehatten hele tiden..

 

På selve halloween var jeg en svart engel, men har ingen bilder utenom et Masa la ut med meg, hun og hennes vennine. Men siden vennina hennes er med på bilde følte jeg virkelig ikke for å legge det ut siden jeg vet jo ikke om det er greit eller ikke. Etter at Masa og hennes vennine dro på knask eller knep dro jeg ut med noen av mine venner til Michelles hus, før en hel jentegjeng dro avgårde på knask eller knep. Her i Arizona, eller hvertfall her i Scottsdale, er det en del lukket nabolag, altså man trenger kode for å komme inn. Et av de nabolaga er også et av de beste nabolaga å gå knasp eller knep i, så siden ei av jentene kjente en som bodde i det nabolaget, og hadde koden bestemte vi oss for å gå der. Men vi måtte parkere i en park, siden det er jo veldig rart om det putslig kommer 4 biler å parkerer langs gata i et nabolag liksom. 

Når vi kjørte inn i parken fulgte vi bare etter Michelles bil, og putslig sier det pang. Vi punga begge forrhjula! For greia var nemmelig at om du kjører inn der du kjører ut, kjører du på sånne "nåler/pigger" som er der for å punge hjula om du kjører feil vei. Great. Så derfor endte vi opp med å prøve å fikse alt det, før Sydneys mor kjørte meg hjem, hvor jeg ble møtt av vertsmor Michelle som insisterte på at jeg måtte gå knask eller knep her i nabolaget. Etter 4 hus var vertsmor fornøyd og jeg kunne gå tilbake til, wait for it, spansk øving og gjøre ferdig et fysikkprosjekt <3<3<3 ...

Må også vise dere min vakre pumpkin<3<3 for ja, det gjorde vi også, forje søndag! Det var først utrolig kjedelig, slitsomt og irriterende. For du må grave opp alle de "tråene" inni gresskaret, sortere frøene fra dem, og det tar evigheter skal jeg love dere. Men selve motivlaginga var gøy, å kan vel si at jeg er passe fornøyd med min!Driter i Janteloven, mitt gresskar er bedre enn ditt :**<33

 

 

-Hvordan var din halloween?

 

-Jannicke

Desert museum in Tucson!

Hei søte!

 

Jeg vet jeg ikke har blogget så mye denne uka,  men det er mye som har skjedd. Har vært halloween, vært på is hocey game(haha det hadde dere vel ikke trodd om meg), fått meg noen nye venner og egentlig hatt det helt supert! 

Men jeg har jo helt glemt bort å blogge  om hele turen til Tucson så tenkte å blogge et siste innlegg om turen i Tucson. Vi dro nemmelig på et desert museum mens vi var der, noe som var veldig koslig. Vi fikk se alle dyr som bor i ørkenen her i Arizona og Onkelen til vertsfar lærte meg mange triks om hvordan man tar gode bilder, så det var egentlig det morsomste, å prøve ut nye teknikker med kameraet. Vi hadde også en bok som vi stempla med dyrefotspor etterhvert som vi gikk rundt! Kan vel legge ut litt bilder, siden jeg har en haug av dem!Vet at bildene kom litt random, men det for så være. Hadde det utrolig fint hvertfall.

 

Nå skal jeg blogge litt om halloween og resten av uka, så stay tuned people! 

 

-Hva har du gjort i dag?

 

-Jannicke

 

Tucson part 2

Hei søte!

Tenkte å dele litt flere bilder fra turen vår til fjellet. Det som var litt interessant var at to gutter hadde stumpa røyken sin i skogen, men ikke helt. Dermed brant stoooooore deler av skogen opp, kun pga en ikke ordentlig stumpet røyk.. Så folkens stump røyken deres! Dette gjorde da at når man er på toppen av fjellet kan man se ganske langt, siden trærne ikke er i veien lengere. Vi kunne faktisk se helt over til Mexico, sånn langt utti der. Utrolig nok!Tror dette et sted er Mexico! Sånn langt baki der.

Myggstikk på beinet, deilig!

 

-Hva har du gjort i dag?

 

-Jannicke

Fall in Tucson

Hei søte!

Takk til idapida som gjesteblogget for meg<3 Hadde rett og slett ikke tid, skjedde noe hver dag denne helgen. På søndagen dro vi opp på et fjell og fikk se skikkelig høst! Endelig noen trær med blader, som falt så flott av. Var utrolig fint, og selvom jeg hjemme hadde ikke brydd meg, så er det faktisk utrolig fint med høst når du sitter her i Arizona, midt i ørkenen og ikke har noe tegn på høst utenom at det faktisk er mennesklig å gå ute for tiden. Tok selvfølgelig en del bilder, så tenkte å dele noen med dere! Blogger senere om resten av turen.

 

-Hva synes du om bildene?

 

-Jannicke

Opplevelser og minner

Hei alle sammen! :)

 

Jannicke har høstferie (eller fall break som de kaller det der borte) og er på helgetur til Tucson, så dette inlegget er det stesøsteren hennes som skriver. Jeg heter altså Ida Martine og er 15 år for de som ikke viste det. Jeg har egentlig kjent Jannicke hele livet. Men det er ikke meg dette innlegget skal handle om. Jeg skal skrive litt om hva jeg og Jannicke har opplevd opp gjennom årene.

 

Jeg og Janncike har opplevd og gjort veldig mye sammen. Familien vår er også er veldig glad i å reise rundt og oppleve nye ting, og begge to syntes det er veldig spennende. Det er sikkert en av grunnene til at Jannicke hadde lyst til å dra på utveksling. Men tilbake til å reise. Den aller første ferien (reisen) vi var på sammen var til Tyrkia. Det var også første gangen Jannicke skulle fly. Vi har også vært på øyhopping med seilbåt i Hellas, nydelig ferier (tre ganger) på Algarvekysten i Portugal ,og vi har vært på interrail, som vil si at du reiser rundt med tog. Vi har også vært på mange andre ferier og reist mye rundt, men disse 4 reisene er de jeg husker best. Men den jeg husker aller best er vell da vi var på interrail. Kanskje ikke så rart siden det var i Sommer, men det var også den reisen der vi opplevde mest.

Vi dro først til barcelona med fly. Der var vi på den eldste resuranten i Barcelona som enda er i drift, tok en gondol bane som gikk over byen, og vi besøkte en kjempe svær cathedral, Sagrada Familia. Vi dro også på et stort matmarked der vi begge sikkert  tok over 200 bilder av mat og frukt. Så dro vi til kysten av frankrike. Vi var i så mange byer i Frankrike at jeg ikke kan huske navnet på alle. Vi så også en etappe av Tour de France og vi "tok bilde" med Edvald. Så reiste vi videre oppover til paris. Og høydepunktet med Paris var vell Eifelltårnet. Vi var også på Louvre (der hvor Mona Lisa og mange andre kjente malerier er) og Notre Dame. Jeg er sikker på at det er mange av dere som har sett "Ringeren i Notre Dame". Så tok vi turen videre til London. Vi tok båten over den engelske kanalen og så tog videre til London. Vi shoppet for det meste i London, men vi besøkte også Buckingham Palace, Big Ben og London Eye. Vi hadde kofferter på den turen, og noe vi begge ble veldig lei av var å bare koffertene våres opp og ned trapper på alle togstasjonene vi var på. En av tingene jeg husker godt i hvertfall. 

 

 

Portugal 2006Hellas 2008 


Portugal 2012Paris/interrail  2013

 

Men selv om borte er bra, er hjemme best. De aller beste minnene vi har sammen er de vi har hatt hjemme eller rett og slett i Norge. Sånne ting som å stå på badet og pusse tenna samtidig som vi synger, og camper alltid ute om sommeren er noe vi har gjort hvert år. Vi har også vært på Justin Bieber konsert sammen og vi var også i Oslo første gang Justin var  i Norge. Og hatt mange fine turer på hytta der vi har sunget Justin Bieber sanger så høyt vi kan. Vi har også vært brudepiker i bryllupet til moren min og faren til Janncike. Skiskyting har vi begge to holdt på med i veldig mange år. Vi har vært med på ungdomens holmenkollrenn som er uoffisielt NM og uoffisielt NM på Liatoppen og blandt skiskyttere og langrennsløpere er det to veldig store renn. Alt i alt har vi opplevd veldig mye sammen. Og jeg håper vi også får veldig mange fler minner :) 


Bryllup 2007

Skiskytter-renn 

 

 

Håper dere likte innlegget :) 

 

- Ida Martine
 

 

 

Roadtrip to Globe!

Hei søte!

Vet jeg "lovet" dere at jeg skulle svare på spørsmålsrunden i dag (søndag). Men så dro vi til Globe aka en liten by i ingenmansland, siden vertsmor måtte besøke noen utvekslingsstudenter hun er områdsrepresentant for. Vi tok den lange veien til, så vi fikk se masse forskjellig. Noe som var ganske koslig. Derfor har jeg ikke fått tid til å svare på spørsmålsrunden enda, men pga tidsforskjellen er det fortsatt søndag her, så kanskje jeg rekker å svare på den i løpet av kvelden!

Så, idag satt vi oss i bilen og kom hjem etter en del timer. Kjenner det har blitt mye sitting i dag, men jaja. Er vel egentlig ikke så mye interessant å fortelle dere, annet enn at jeg kan vise dere litt bilder fra turen. Skal ikke være klein å si "bilder viser mer enn tusen ord" for kan ikke si at du kan "lese" så mye ut av disse bildene, haha

Dette skjer når man ikke oppfører seg, upsi

 

Mens vi kjørte så jeg putslig en stor edderkopp. Kødder ikke engang, den var stor! Og like etter så jeg en til, så vi stoppet, Masa løp ut av bilen og begynte å ta bilder, haha. Så om du er redd for edderkopper, IKKE SE. 

 ...

 

 

Det var en gangske koslig tur, selvom det tok en evighet. Hadde ikke så mye annet produktivt å gjøre, så hvorfor ikke? 

Må også si tuen takk for alle søte kommentarer på forje innlegg, varmer veldig<3

 

-Hva har du gjort/skal gjøre i dag?

 

-Jannicke

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits