Når jeg endelig så lyset i tunnelen sluknet det..

Ja folkens, vi er klare for sippeinnlegg nr 2. Utrolig nok kom det så fort, men etter dette tror jeg det ikke kommer så mange flere på en god stund. Er ikke så mye mer negativt som kan skje nå!

 

Så ja, dere vet jo om skolesituasjonen min, at jeg ikke får fysikk og hele den greia? Mamma har snakket med Idun i Explorius som igjen skal snakke med skolen her nede, så forhåpentligvis får jeg ordnet noe på skolefronten. Så egentlig var jeg ganske glad i dag. Føler meg ikke like dum lengere i klassene (utenom matte, hvor jeg skjønner matten men ikke hvordan jeg skal forklare det), snakket litt med småkidsa jeg har spansk med, hadde en koslig lunsj med noen søte jenter. Ja, ganske greit egentlig. 

Alt gikk bra, og jeg tenkte, endelig går ting oppover igjen etter den lille breakdownen min, men neida. Når jeg og Masa gikk til kontoret for å spørre om try outs for vollyball, fikk vi som svar at jeg kan ikke, men Masa kan. Say what? You see, med Educatius er det for det første noe rart, for de er ikke medlem av noe greier som skolen min har, nr 2, (denne er vel egentlig mer generel i staten og ikke bare educatius) utvekslingsstudenter kan kun spille på JV laget, altså andre laget. Noe som er helt greit, og dette var det vi fortalte den ellerså snille damen. Men så svarer hun, at siden jeg er senior er det heeelt umulig for meg og spille på JV laget, og kun Masa, som er junior, kan få lov til det om det er greit for treneren at hun var med på try outs. Så med andre ord, blir ingen sport på meg. Det er litt synd med tanke på at det er en del av high school opplevelsen, og en viktig faktor for å holde seg i form. 

Hope

Følte den gode dagen gikk litt i dass etter den dårlige nyheten. Heldigvis ble den bedre etter litt tid med vertsfamilien. Er virkelig glad for at jeg har dem, uten hadde jeg vært helt lost. Dere aner ikke hvor glad jeg er for at jeg bare kan gå ned å spørre Scott om hjelp til leksene fordi jeg ikke skjønner hva de spørr etter uten at han dømmer meg. Spørre hver dag, hva betyr det ordet, uten at de ler og bare haha lol det burde du vite! Er så glad for at de vet hvordan det er med utvekslingsstudenter, og at jeg ikke er mesteren i engelsk enda!

Har forresten endelig fått meg amerikansk nr, etter litt stress, fram og tilbake, så nå har jeg det. Kontakt meg på facebook om du vil ha det! (selvfølgelig bare om du kjennermeg!)

 

Vil forresten også takke til alle dere søte som la igjen en søt kommentar på "breakdown" innlegget mitt, setter veldig pris på det<3

 

-Hvillken sport spiller du?

 

-Jannicke

First breakdown

Hei søte!

Visste ikke helt hva jeg skulle kalle dette innlegget, haha så det ble first breakdown! Tenkte at jeg ikke skal legge skjul på at det finnes nedturer med utveksling også, og jeg møtte min første nedtur første skoledag når jeg innså at jeg kanskje ikke fikk godkjent skoleåret. Etter det har det bygd seg opp litt etter litt, og i går kom "utbruddet", altså jeg bare begynte å gråte og gråte. Begynte å gråte flere ganger, uten å helt å vite hvorfor. Vi var på shopping, så jeg tok på solbrillene og prøvde så godt jeg kunne og skjule det. Putslig sier Masa "why do you cry?" og da klarte jeg ikke å holde tårene tilbake, så fikk stor klem av både Masa og Gilian, søte vertssøstrene mine. 

Når jeg kom hjem, klarte jeg å komme meg inn på rommet før tårene kom igjen. Prøvde å tørke dem vekk og gå ned, men når Michelle spørr om hva som er feil, begynte de bare å trille igjen. Michelle tok med meg opp på rommet, så snakket vi litt. Fikk ut litt frustrasjon om fagene, og at jeg ikke har noen klasser med seniorer. Avtalte at Scott skal hjelpe meg med matte (fordi jeg ikke skjønner ordene), og så avsluttet hun med at "selvom det ikke er som å klemme mamma så hjelper det kanskje litt" før hun ga meg en stor klem. 

Og til mamma og pappa, det går helt bra, og jeg ville ikke uroe dere med det når vi skypet i dag. Nå går alt helt bra, og familien tar godt vare på meg!

[i]Anke -[/i], WE HEART IT. - Hyves

 

Så til fremtidige utvekslingstudenter, det vil være tider hvor dere vil føle for å gråte uten å vite hvorfor. Det vil være tider hvor ingenting går din vei. Det vil være tider hvor alt minner deg om hjemme. Men til slutt vil alt være verdt det, og så lenge man snakker om det, ordner alt seg til slutt. I går minnet alt meg om min lille stesøster hjemme i Norge, fordi butikkene spilte One Direction sanger all the time. Mens i dag, etter å ha skypet med alle sammen, føler jeg meg mye bedre, og that fact that my host family is the best, gjør ting mye lettere. 

Makes life pretty ♡ | via Tumblr

Så det var min første "breakdown" og første "triste" innlegg. Kommer nok noen flere etterhvert også, men det er bare sånn det er å være utvekslingsstudent!

Det er en ganske tøff opplevelse, både positivt og negativt!

 

-Jannicke

Utveksling skal ikke være lett...

Hei!

 

Edit: Mye å lese, skjønner godt om du hopper over!

 

Det har skjedd utrolig mye den siste uken nå. Ikke bare har jeg hatt to prøver på skolen, men også har det skjedd en del på utvekslingsfronten. Jeg kan vel si at når man er på utveksling så er det både oppturer og nedturer, og jeg har fått smake litt på dette alderede før jeg har dratt! Den siste tiden har ikke akuratt vært lett, på den ene siden skulle  jeg svare på alle spørsmål om vertsfamilien, forklare alle at jeg skal ikke til NYC, men til staten NY og hvor mye jeg gledet meg. På den andre siden, passe på hva jeg sier, undersøke om andre organisasjoner fortsatt tar inn studenter og i tilegg konsentrere meg om viktig prøver på skolen. 

Hvis du ikke kjenner meg vil du nå tenke hæ? hvorfor sjekker hun om andre organisasjoner fortsatt tar inn studenter, hun har jo alt fått vertsfamile og skoleplass jo. Ja, det har jeg, men jeg har nå valgt å bryte kontrakten med Into. Jeg skal fortsatt dra til USA, men skal heller dra med Explorius og mest sannsynlig "Select High School" hvor man kan velge skole, og JA det er mye dyrere.. 

Grunnen til at jeg har brutt kontrakten med Into er flere, men jeg vil si at Into for all del ikke er en dårlig organisasjon, for all del. De har svart på alt jeg har av spørsmål gjennom søknadsprossesen, og vi måtte ikke akuratt krangle oss ut av kontrakten heller. Den delen gikk ganske bra, kanskje fordi vertsfamilien også hadde "klaget" på meg til ISE, min underorganisasjon. Jeg vil ikke utale meg om det med vertsfamilien, fordi jeg er jo ikke helt sikker, og de har virket hyggelige mot meg over facebook, men det eneste jeg kan si er at de hadde noe å klage på om meg til ISE, og vi hadde klager til into om litt forskjellig, og det ble da til at jeg heller drar med Explorius. 

 
I tillegg hadde skolen jeg havnet på ikke riktig matte for meg.Matten var enten alt for lett, eller alt for vanskelig. Vi hadde en klasse som hadde riktig temaer, hvertfall noen, men nivået var nok litt for enkelt når også 8.klasse kunne ta denne klassen. Dette er en av grunnene til at vi vurderer Select programmet til Explorius, slik at jeg er sikret riktig fag, og ikke må ta opp matte som privatist, noe som kan være litt vanskelig når jeg i tillegg skal lese meg opp på historie og norsk, som de fleste andre. 

Jeg vet at dette innlegget ikke besvarer alle spørsmål, og kanskje lager nye spørsmål, men noen ting holder man privat, og alt kan ikke deles på en blogg hvor hvem som helst kan lese. Håper dere forstår. Hovedgrunnen til at jeg skrev dette innlegget er fordi det er ikke like lett å skulle svare på alle på "hææ? serr? skal du ikke dra? hvorfor? hææ?" jo, jeg skal dra, men har byttet organisasjon. "hææ? hvorfor?" Selvfølgelig, jeg svarer jo sannheten til vennene mine, men istede for å skulle fortelle samme historie flere ganger, skrive det samme til alle venner som jeg ikke møter til daglig som spørr meg på chat, så har jeg nå hvertfall fortalt endel til de som måtte lure. 
Å for å si det engang for alle, nei jeg synes ikke into er noe dårlig organisasjon forde! Men en annen ting jeg har lært er at man kan ikke utale seg om en organisasjon før man har opplevd noe negativt og får oppleve selv hvordan det blir håndtert. Og ja, jeg skal fortsatt til USA. Ingenting kan stoppe meg fra å oppleve min drøm, om jeg så må gå helt bort ditt å tvinge noen til å la meg bo hos dem...
 

Er det noen spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre, men du vil ikke få "hele" sannheten skrevet på nett hvor alle kan lese det! 

 

-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits