Svar på alle stipend spørsmål!

Hei søte!

 

Da er det på tide å svare på alt som har med stipend og gjøre. Men husk at ting forandrer seg fra år til år så kan hende at neste års kull for mer eller kanskje  mindre i stipend men det pleier å ligge på omtrent det samme. Hvor mye du får kommer også ann på hvor du drar, om du er på select eller ikke og hvor mye foreldra dine tjener. Så lets start!

 

Hvilke stipend får man?

Man får bortebo, reisestøtte og basisstøtte. Om du er på select og må betale skolepenger for du også skolepengestipend.

 

Hvor mye får man?

Dette kommer ann på foreldrene dine sine inntekter men husker i fjor så var minste stippendet 56 000 men husker ikke om det var for vanlig program eller select, men jeg fikk hvertfall rundt 60 000 så det dekker jo en del av programprisen, og så mener jeg at jeg fikk enda litt mer til å dekke skolepengene men jeg har ikke helt oversikten og om jeg skal sjekke det må jeg inn på lånekassa, bytte simkort på mobilen og så logge inn. (Man må jo få kode på mobilen) så det er for mye stress men tror jeg er ganske close med tallene her. 

Ser at reisen koster ca 80 000 kr. Hvilke andre kostnadder kan komme, og hvor mye blir dekt?

Dette er jo det ingen forteller deg, men det kommer en del tilleggskostnader. Vaksiner og legebesøk blir kanskje 2000, tror ei vaksine koster rundt 500 og du skal ha en del av de om du ikke har alt tatt dem. Du må betale for visum, bilde du skal ha i visumet og ambassadebesøk. Det koster en del. Så det er jo en del tilleggskostnader og om du ikke bor i Oslo koster det en del å komme seg til oslo for å få visumet (om du f.eks. bor i trondheim må du jo ta fly) 

 

 

Jeg tror dette var alle spørsmål eg har fått inn (og som jeg ca vet svaret på) Om det er noe mer du ønsker å få svar på er det selvfølgelig bare og spørre! Det er også mulig å gå inn på lånekassa sine nettsider og sjekke opp selv der siden hvor mye man får endrer seg often fra år til år.

 

 

-Jannicke

innkjøp!

Hei søte!

 

Tenkte å vise dere innkjøpene fra 2.juledag, så here we gooHaha whitegirlshopping

 

Så her er hva jeg kjøpte, singlett og kosebukse fra Hollister// sminke fra Sephora// svart skjørt, lys jeans og armbånd fra charlotterusse

 

Sjokoladesolpudderet fra too faced// øyenbrynspenn fra sephora// consiler fra benefit// makeup remover fra idk haha

 

 

-Har du noe av de samme produktene?

 

-Jannicke

Christmas day!

Hei søte!

Da tenkte jeg å skrive et innlegg om juledagen her i amerika. Må bare først fortelle dere at jeg er fult klar over hvor deprimerende og rart designet, kanskje mest headeren min er. Haha ingenting matcher og ser ut som en 3åring har laget det, skal få prøvd å fikset noe snart. Er faktisk flaut hvor rart det ser ut. Men anyway, juledagen i amerika er da 1.juledag for oss men minner mer om en julaften. 

Vi startet dagen med at Gilly og Sam kom inn å vekte meg opp kl 8 om morran og satt seg spent ned i trappa for å vente. Dette er da en tradisjon, så vi satt fint og ventet mens Scott tok bilder og ventet på Michelle til å komme. Deretter gikk vi ned og opnet julestrømper. Her opnet vi alle en og en og så hva alle fikk. Her i amerika er det vanlig å få ting og ikke bare godteri så fikk blandt annet såpe, q-tips, sopebobler, og godteri. 


 Litt vell fylt opp ja?, Jeg og Masa navna våres fordi vfar av en eller annen grunn trodde at jeg hadde snømannen selvom vi sa sånn annet hvert minutt at det var Masas.. haha

Deretter ble det frokost, donuts fra dunkin donut. Jepp, julefrokosten sin det! haha, skal ikke klage for var jo ganske godt. Alt sammen var jo ganske anderledes enn hva jeg er vant med, så jeg koste meg utrolig mye men blir godt med den tradisjonelle julefrokosten hos pappa neste år. Deretter var det tid for gaveopning. Her opnet vi gaver en og en slik jeg er vandt med. Var ganske koslig og i år hadde jeg egentlig ikke forventet noe gaver. Altså visste at mamma og pappa sendte mat, og michelle hadde sagt at de skulle gi gave til oss, men når jeg endte opp med en del gaver ble jeg ganske overrasket. Når man ikke forventer noe så ender man med å bli ekstra overrasket hvertfall. Fikk ikke sånn super gaver, men det forventet jeg ikke heller. Men fikk heller gaver som viser at de faktisk kjenner meg. Blant annet hellokitty notatting, fordi jeg elsker hello kitty. Fikk hollister t-skjorte siden de vet jeg liker hollister osv! (må da si at når de ga meg hollister ble jeg ganske overrasket)
Fikk også et bilde, samme bilde som vi brukte på julekortet, noe jeg synes var ganske koslig av dem.I fjor sommer, eller denne sommeren som var i år, så kjøpte broren min og mamma (tror jeg) whatever, hvertfall hun fikk et pandora armbånd, og jeg sa "hvor mye koster det, jeg vil også kjøpe et sånt", jeg har 3 ganger vært på vippen til å kjøpe et her i usa, men det er vel kanskje like greit at jeg ikke gjorde for under treet lå nemmelig et pandora armbånd fra jon og sandra (broren min og kjæresten hans), og like etter kom et charm fra mamma! Ble utrolig glad og veldig overrasket!Senere på dagen fikk vi besøk, spiste masse mat og jeg sovnet som vanlig på sofaen. Det er forresten blitt standar meg, at jeg alltid sovner på sofaen når vi ser filmer. Ups 

Deretter våknet vi tidlig nestedag for å dra på shopping, vi dro til fashion square, fancyfancy. Haha, det er da kjøpesenteret som ligger her, men navnet for det til å høres veldig fancy ut. De har både pandora, Abercombie, Hollister, VS, LV og alt mulig så er vel et ganske snobbete kjøpesenter, derav navnet. Anyway, alt var på salg så å si så ble en del shopping. Smarte meg går inn på sephora og kjøper alt mulig og så når jeg betaler ser at regninga var kanskje litt for mye enn hva jeg burde ha kjøpt, jaja, er jo bare i usa en gang, og den var ikke sånn veldig mye, men til å være meg var den det. 

Så ja, det var min jul folkens! Har storkost meg masse, og gleder meg til et nytt år her i statene! 

 

Hvordan har din jul hvert?

 

-Jannicke

 

American Christmas

Hei søte!

 

Startet julaften med å egentlig ikke gjøre så mye, overrasket mamma på telefon, noe som var utrolig gøy. Ba broren min om å ringe meg på viber og si at noen ville si god jul til henne. Hun ble nok ganske overrasket når det var ei kjent stemme som sa "hei mamma, det er meg" i andre enden. Deretter skypet jeg litt med pappa, og som jeg og søstra mi hadde planlagt ba jeg henne om å finne gaven hennes så jeg kunne se hva hun fikk fra meg, og da fant hun også fram en liten gave til pappa fra meg som var en overaskelse. Har nemmelig avtalt med foreldra mine at denne jula får de ingen gaver, men heller når jeg kom hjem slik at ikke frakta ble så dyr, derfor var det litt morsomt å se reaksjonen når han faktisk fikk noe. Var kun en liten gave da, men en liten gave er bedre enn ingenting. Gaven jeg ga var et lite bilde og litt amerikansk godteri. 

Er faktisk en veldig god ide å lage slike bilder som jeg gjorde, så tenkte jeg skulle dele dem med dere!

Deretter skulle vi rydde hele huset, og ordne. Etterfulgt av en tur i kirka. Familien min er generelt ikke kirkefolk, men på julaften drar de fordi vmor elsker musikken. Jeg valgte å bli med i håp om at amerikanske kirker var mye morsommere enn norske men der tok jeg vist feil. Hvertfall den vi dro i, var ca det samme som norske kirka så jeg satt jo der da og bare ventet til det skulle bli ferdig. Så tok vi turen til the post office siden jeg skulle poste pengene for å betale for hawaiitur (kun 57 dager igjen<3<3) før vi dro på butikken som var stappa full og så til dunkin donut for å kjøpe donuts til dagen etter. Når jeg tenker meg om tror jeg faktisk vi dro til butikken først og så kirka, whatever. Det var ganske stressende dag, men føltes ikke som julaften, at all. Men når det begynte å nærme seg juleparty vi skulle ha, og vi begynte å lage mat fikk jeg litt mer julaften stemmning selvom ikke noe av maten var julemat, men det var bare noe ved det som fikk meg i den rette stemningen. Dette skal foresten forestille julenisseluer

 

Når det nærmet seg kveld, fikk vi opne en pakke hver, leste en bok og la ut kjeks og melk til nissen, haha koslig tradisjon! Fikk litt norsk tradisjon dagen før, med grøt som jeg lade uten å brenne den(stolt av det)

 

Tenkte å ta bilde av gavene jeg har fått, men har ikke gjort det enda så får heller lage et eget innlegg med det senere. Har også fått flere ideer til "its not wrong its different" innlegga mine nå, om det fortsatt er interesse for dem?

 

 

God jul alle sammen!

 

-Jannicke

Lille julaften + oppdatering

hei søte!

 

Er en stund siden sist jeg blogget nå, men alt har gått i ett. Siste uka før jul hadde vi finals. Her hadde vi da finals i alle fag så onsdag hadde jeg i matte og fysikk (jepp, det var veldig festlig, lol) så child development og studyhall hvor i studyhall fikk vi lov og dra hjem, hvis en foreldre ringte kontoret og sa det var greit, før du så må gå til kontoret og skrive deg ut og så kan du gå. Om det ikke er nok så må foreldrene fortelle dem om du skal gå hjem, kjøre hjem eller bli hentet. Om du blir hentet må de også vite ca når du kommer. Amerika altså. Siste dag, fredag, når alle var helt i julestemning og sendte meg snaps, satt jeg og hadde kjemi og spansk finals...Kan vel si at jeg er meget stolt over hvordan fysikk og kjemi gikk. I fysikk hadde vi wordproblems den ene dagen(altså mattestykker med fortelling. Jeg vet at dette har et navn i norge men kommer ikke på det, men er liksom per har to epler og gir bort et, hvor mange har han?, ja dere skjønner tegninga) også andre dagen hadde vi multiply choise, guess what! Jeg fikk A (6) på word problems og B(5) må den andre! Er så stolt, og blir litt ekstra stolt når amerikanerne begynner å klage over at de fikk de word problemene feil, og læreren sier "du har hatt hele semesteret på å komme inn for hjelp, jeg ga dere lignene oppgaver rett før det her så jeg forbrede dere sikkelig, om du ikke skjønnte det burde du ha bedt om hjelp", for jeg har vært en av få som faktisk har kommet inn for hjelp, så det viser bare at hardt arbeid lønner seg. Fikk også A på kjemi, og ble enda mer gla når jeg fant ut at jeg gjorde bedre enn vennina mi som er super smart. 

Har også vært på zoo lights, noe jeg skal fortelle om i et eget innlegg samt en lucia feiring i ei kirke sammen med Karianne! Der ble det riskrem, gløgg og pepperkake. Og som familien vet, så er ikke jeg sånn ekstremt glad i gløgg men gud så godt det smakte! Noen ting smaker bare bedre her fordi det minner deg om tradisjoner og the fact that du ikke har det tilgjenngelig hele tiden. About that, drakk norsk kakao her om dagen, bare etter første sipp fikk jeg denne følelsen av at jeg satt ute i snøen, etter å ha laget en snøhule og bare nøt kakaoen. Det var et ganske magisk øyeblikk og ga meg en godfølelse som ga meg litt ekstra julestemning. 

Det første jeg gjorde når jeg endelig hadde juleferie var å dra til sara for en ugly christmas sweater party med resten av nordmenna her i området. Utrolig koslig, og må si tusen takk til verdens søteste trønder som ikke bare holdt festen men offrett grøten sin og delte med oss andre. Vi gikk også julebukk til naboene hennes og sang, på norsk. Utrolig morsomt og tror naboene likte det ganske godt også! Jeg sov også over hos sara sammen med Karianne, før jeg dro hjem neste dag. 


Vikinger i Arizona!, kom flere etterhvert også!

 

I går derimot pyntet vi resten av juletreet og vfar synes vi var såå treige med å få pyntet det. For vanligvis er det ferdigpyntet i starten av desember så at vi ble ferdig i går var littt for sent. Ups, jeg er da vant med å sette opp juletreet på denne tiden så får meg var det ganske normalt! Haha Treet er sykt høyt og av en eller annen grunn bestemte vfar seg for å putte nøtteknekkere på juletreet og i toppen, så ja, dette er vårt juletree:

 

I dag derimot dro jeg til ei vennine som langt bak i familen er fra Norge. Derfor lager de alltid krumkaker så de ville veldig gjerne at jeg skulle komme å lage det med dem. Dermed ble det krumkakebaking og senere i kveld blir det grøt og mandel. Så blir da litt norske tradisjoner her i amerika også. Skal få se om jeg får noe tid til å oppdatere noe som helst resten av jula, er så mye som skjer. Men skal få prøve å få oppdatert dere den 25, etter vi har opnet pakker og slikt. 

 

Så får ønske dere alle god jul og ja jeg har sett grevinnen og hovmesteren, youtube er en fin oppfinnelse selvom min kjære søster prøvde å være søt ved å sende meg hundre snaps når den gikk på tv...<3 

 

-Jannicke

It`s when you think you stepped out of you comfortzone, you have to take one more step

Hei søte!

 

Tenkte å dele litt visdom med dere som jeg har fått erfare mens jeg har vært her. Helt siden før jeg dro har jeg fått høre av både explorius og andre utvekslingsstudenter at jeg må ut av komforsonen min og glemme alt av janteloven og alt det drittet vi har i Norge. Smart som jeg er følgte jeg det tipset. Det er noenganger vansklig, å bare gå bort til folk å introdusere seg selv til helt randome personer, men det er bare sånn det er. Du får ikke noe ut av året ditt om du sitter med janteloven inni deg, og forventer at folk skal komme strømmende på å snakke med deg. Thats not reallity. Men anyways. Jeg har alltid snakket med folk, prøvd mye, men følte ingenting funket. Men så dere. Jeg tok enda "et skritt" ut av komfortsona mi. Jeg begynte å tulle med folk jeg nesten aldri snakker med, begynte å spørre folk om de ville finne på noe med meg. Har også etterhvert fått folk som spørr meg om jeg vil være med på noe. 

Forje uke hadde vi basketballkamp, måtte takke nei til ei vennine som hadde planlagt alt mulig, fordi jeg alt hadde planer med ei annen ei. Det var bare det lille steget ut, som gjorde at jeg fikk venner jeg er trygge på, som jeg kan tulle med og som også vil finne på ting med meg og ikke bare jeg som spørr dem. Den følelsen er herlig. For er det en ting jeg har lært, er det at det skal faen meg ikke være lett å komme seg inn i jentegjenger som har kjent hverandre siden 1. klasse. Meg og Allison, min kjemibuddyy

 

Når jeg startet på fotball tenkte jeg faktisk "faen, nå må jeg starte hele venneprossesen på nytt", for hun ene jeg kjente, slutta.. Så det er slitsomt og alltid prøve, men det er bedre å prøve og ende opp med gode venner enn å ikke prøve å sitte der uten noen. 

Men nå dere, nå har jeg alltid noen å spise lunsjen min med, begynner også å få noen venner på fotballaget også noe som er kjempemorsomt. Her om dagen kom jeg senere til lunsj, møtte en Sydney og en Abbey som skreik ut "JANNICKE OMG COME HERE CUTIE WE HAVE MISSED YOU SO MUCH" før de begge spratt opp og overfalt meg med en klem! My lunch buddies, Sydney, Abbey og meg. 

 

Så til fremtidige utvekslingsstudenter og egentlig folk generelt, ikke lev i komfortsonen, kom deg ut av den, du lærer så mye og ting blir så mye lettere! Gå bort å snakk med folk du vanligvis ikke ville snakket med, spørr om ting for å starte en samtale, ikke forvent at du kan sitte på ræva å få alt servert på sølvfat. Inviter folk med på ting, spørr om de vil finne på noe med deg så skal du snart se at de spørr deg også, og ikke bare deg som spørr dem!

 

-Lever du i konforsona di?

 

-Jannicke

3.Desember!

Hei søte!

Da er det 3. Desember så tenkte å vise dere hva jeg fikk i kalenderen i dag, vet egentlig ikke om dere har noe interesse av å se det? Haha jaja

Atm sitter jeg i studyhall, akuratt gjort ferdig lekser noe som er bra siden jeg kommer ikke til å være hjemme før 9 i kveld! Først er det bortekamp med soccer, før vi er hjemme i 7 tiden. Deretter spiller basketball laget vårt mot Chaparrel som er våre rivaler så det er noe man må få med seg!

Julekule? Haha heter det det? Hvertfall det var hva jeg fikk i kalenderen i dag, perfekt siden jeg trenger litt julepynt på rommet!

Vi er the home of the wolfes så vår student section er kalt the wolfden, så nesten alle har en slik singelett med kallenavn bakpå, og dere kan vel gjette hva jeg har?

Må beklage alt rotet, men det bare skjer automatisk. Rommet mitt er ryddig den dagen jeg rydder det og så putslig blir det rotete igjen.

Var en del som lurte på hvor jeg så jul i blåfjell, og jeg ser det på YouTube! Søk på "jul i blåfjell episode.." Så kommer det opp!

-hva skal du i dag?

-Jannicke

2. Desember!

Hei søte!

Morningen i dag gikk på å opne kalendergave som da var kvikklunsj<3<3, deretter ordne meg, før jeg så på blåfjell på mobilen mens jeg spiste. Perfekt start på dagen med andre ord!

Så nå at bildene jeg tok med meg og kvikklunsj så bare helt forferdelig ut, haha uff, så sykt trøtt ut, så det for holde med dette bilde. Noen tradisjoner må bare holdes, som jul i blåfjell!


I dag har vi soccer turnament så får nok ikke blogget noe mer i dag, siden kampen er borte kamp!

-hva har du gjort i dag?

-Jannicke

Vekt, Kroppspress og utveksling

Hei søte!

Da tenkte jeg å ta opp et tema her på bloggen som jeg vet mange av dere lurer på, også meg selv før jeg dro, hva skjer med vekta når du drar til hamburgerland? 

Helt ærlig håpet jeg faktisk på at jeg kom til et sted hvor folk var litt runde, slik som ofte flertallet av amerikanerne er, slik at jeg slapp å føle meg så feit. Men hvor endte jeg opp, i snobbedale aka scottsdale, alle er tynne akuratt som i Norge. Eneste forskjellen her er at de ikke bryr seg om andres kroppen utenom sin egen, i motsetning til i Norge hvor man fort blir baksnakket om man er litt lubben. Jeg håpet egentlig at jeg skulle slutte å bry meg om hvordan kroppen min ser ut, men når alle rundt deg er mye tynnere enn en selv føler man at det er et kroppspress selvom ingen av amerikanerne eller noen lager noe "press" på meg, har kanskje også noe med kroppspresset hjemme i Norge også, at jeg føler jeg må ha samme kropp som alle andre, Ikke noe ekstra fett på kroppen, flat som en strek og helst sprettrumpe og store pupper. 

-

Jeg kan innrømme at jeg har lagt på meg en del, men samtidig ikke. Etter 3 mnd her så gikk jeg opp på vekta, den viste 1 kg mer enn når jeg dro hjemmefra. Men det hjelper lite når jeg ser at kroppen min har blitt større. Jeg ser selv i speilet at jeg har blit feitere enn jeg var når jeg kom. Men for å ikke legge et alt for negativt trykk på dette innlegget, så skal jeg faktisk skryte litt av meg selv og. For det første så er dette ganske personlig, men når jeg legger på meg legger jeg ikke på meg jevnt med armer, bein og mage. Alt jeg legger på meg kommer på magen, great... hvertfall, I starten la jeg først på meg, gikk det av meg og tenkte great dette var jo bare kroppen som ikke hadde vendt seg til maten, men nå er jeg vandt med den så nå er jeg back to normal igjen. Men siden amerikanerne har et helt annet spisemønster og lets be honest pop tarts, reeses, preztels og peanuttbutter er ganske godt, og når det er alt for lett tiljengelig blir det veldig enkelt å spise det kanskje litt for ofte. Dermed ble magen sakte men sikkert "større", føler jeg høres gravid ut om jeg sier magen ble større, men altså jeg mener så klart at jeg la på meg mer og mer på magen. For noen uker siden ble jeg sykt stresset over hvordan dette skulle gå, måttte jeg virkelig bestille to flyseter på vei hjem eller skulle jeg skjerpe meg og prøve å få tilbake kroppen jeg hadde når jeg kom hit? 

(:

Jeg bestemmte meg for å drikke mer vann, prøve å kutte ned på godteri og vet dere hva? Jeg er faktisk på vei tilbake igjen til der jeg var. Jeg er ikke der enda men forhåpentligvis skal jeg klare å komme meg ditt. Har også et mål om at jeg er en bedre versjon av meg selv før Hawaii, for hvem vil vell være missfornøyde med kroppen sin på alle bilder fra Hawaii og dermed ikke legge dem ut? Jeg sier ikke at jeg kommer til å være tynn, perfekt som man ser på alle fitspobilder, men jeg skal være en bedre versjon av meg selv. Og jeg skal klare det uten å gå på noe diet, uten å kutte ut alt av usunne varer, for folkens jeg vil leve livet her i amerika uten å knaske på gulerøtter! (hehe, selvom jeg elsker gulerøtter og det er halve lunsjen min hver dag, I <3 gulerøtter) Men jeg er faktisk stolt over meg selv som har klart å skjerpe meg og blitt litt tynnere enn jeg var "på mitt værste". 

 

Dette er da mitt tilfelle, jeg har gått opp i vekt. Jeg kjenner flere som har godt ned i vekt også, så det er fult mulig. Selvom man drar til hamburgerland betyr ikke det at du blir en hamburger, det kan like gjerne gå andre veien. Så til fremtidige utvekslingsstudenter, ikke vær redd for at du går opp i vekt, for mest sannsynlig vil du det, men du kan også klare å gå det av deg igjen. Du kan også være en av dem går ned i vekt, og lets be honest, det er ikke alle som vil ned i vekt, det er fult mulig å klare å komme seg opp i vekt igjen også. Alt er mulig, men det kan være ganske vansklig også, men det er fult mulig. 

 

.

 

Dette med kropp og vekt er jo ganske personlig så setter pris på koslige kommentarer tilbake!

 

-Hva synes du om innlegget?

 

-Jannicke

December - Arizona style!

Synes denne var litt morsom, Hehe og det er så sant, er helt likt her. Det eneste som forandret seg her i Arizona er temperaturen!

Hva synes du om bilde?


-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits