Friday!

Hei søte!

Idag har vært en veldig fin dag! Startet med skole som var helt okei. Liker fysikk da, ikke fordi jeg liker selve fysikken men fordi jeg liker folka der. Og læreren elsker meg, i dag hørte vi på ABBA liksom siden de var fra Skandinavia!

Etter skolen ble jeg med Alisa hjem, eller vi dro først på taco bell fordi jeg aldri har vært der før. Var faktisk godt, hadde en burito med ost og potet tror jeg? Haha er ikke alltid like lett å vite, bare spurte hva som var godt og bestilte det jeg.

My burito!

Etter det dro vi hjem til Alisa hvor vi bladde igjennom årboka for å finne kjekke gutter, etterfulgt av at jeg viste henne norske gutter. Hun ble veldig imponert over hvor mye bedre gutter kler seg i Norge og at de var noen hakk kjekkere enn de amerikanske! Hun prøvde også å lære litt norsk og hvordan man sier navnene på gutta på norsk, aldri ledd så mye!

Etterhvert dro vi å kjøpte frozen yoghurt noe som er farlig godt. De hadde som strøssel, resses, og jeg er bare for svak for å ikle velge dem, så ble to på toppen av hele gitt. Legg merke til a jeg prøver å være sunn med noen bær. Viktig viktig!

Stedet vi var på var på en måte et "kjøpesenter" men ikke helt, man går ikke inn også er det masse butikker, er mer butikker samlet på et sted. Og de fleste butikkene var egentlig fast food kjeder. En av den var Dunking Donut, så når jeg fortalte at jeg aldri hadde spist en Donut, endte vi opp der, hvor jeg fikk en smaksprøve og selve donuten gratis siden jeg aldri hadde hatt en før!

Deretter dro vi til Alisa igjen, før vi dro ut og spiste (mer) mat! Denne gangen til et sushi sted, hvor det er tallerkener med sushi på et bånd så velger du det du vil ha. Ganske greit! Og ja, mamma, pappa og alle dere der hjemme som vet jeg ikke liker sushi, jeg spiste faktisk 3 biter og det var helt OK!

Har alltid hatt lyst til å like sushi og denne var faktisk ikke så værst. Måtte nesten sende snap bilde til Linn, som elsker sushi og alltid vil ha meg til å spise det!

Etter dette dro vi hjem, snakket og jeg viste henne norsk russefeiring og litt mer norske ting. Mens hun lærte om de tre bokstavene vi har, æ ø å! Haha så morsomt når hun prøver å snakke norsk . Etterhvert dro jeg hjem, dusjet, ordnet meg, og nå er kl halv 12 så nå skal jeg sove! I morra er det nemmelig senior picture!!

-hva har du gjort i dag?(blir vel mer, hva skal du i dag)

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 3

 

Hei søte! 

Her kommer svar på spørsmålsrunden part 3! Kommer også en part 4 om ikke lenge!

 

 

Hvordan har familien din tatt det at du skal være borte så lenge?

-       De er vel forbredt på det bare. Haha, de vil jo at jeg skal få oppleve min drøm, så de får vel bare manne seg opp å overleve! haha

 

Vet ikke om jeg har misforstått eller ikke, men bor du hos en familie som er vegetarianere? Isåfall, hvordan går det? Jeg er selv vegetarianer, noe som gjør at jeg er litt usikker på om det blir funnet vertsfamilie som også er det, eller hvordan det funker.. :-)

-       Jepp det stemmer! Det går veldig bra, er overrasket over hvor mye vegetarmat man finner, og soy meat og sånn. Har egentlig ikke lagt merke til at jeg ikke spiser så mye kjøtt, nettopp fordi det er så mye soy produkter man kan spise istede for kjøtt. Og det smaker utrolig godt! Det med at du er vegetarianer vet jeg kan være et lite problem. Mange velger å ikke ta inn studenter som er vegetarianere, men som regel går det greit! Ville søkt uansett! Kan hende vertsfamilien ikke er det, men kjøper inn slik at du kan spise vegetariansk mat J

 

Er det billigere og handle i usa en i norge? Hva pleier du og gjøre i usa i hverdagene?

-       Ja, det er vel det. Men her er det tax på alt. Men fortsatt billigere!

-       Jeg gjør lekser, haha rett og slett. Pleier også å trene på tirsdager, og yoga stretching på onsdager. Blir litt mer trening når jeg har kommet mer inn i fagene på skolen og når temperaturen blir litt lavere!

 

Har du hatt problemer med jetlag i det hele tatt?

-       JA. Våkner kl 6 lysvåken hver dag. Kjempetrøtt allderede kl 8 om kvelden om ikke før. Nå etter 2 uker, klarer jeg å sove litt lengere da, noe som er deilig!

 

Truffet noen cute boys enda?;) Hehe

-       Du er heldig om du ser en, haha. Nr 1, det er så mange folk på skolen at jeg blir helt forvirret. Nr 2, om de er litt søte, så er de opptatt. Nr3, Norske gutter er så mye bedre!

 

Kan du nevne én ting du gleder deg mest til når det gjelder High School?

-       PROM! Forhåpentligvis har jeg noen å gå med da, haha

 

 

hvilke forventninger hadde du da du reiste ned? hva ble som du trodde/hva ble ikke som du trodde?

-       Hadde faktisk ikke så veldig store forventninger, annet enn at jeg håpet og trodde folk ville være mer interessert i meg. Men fant fort ut at det jeg kom til å si mest ville være «Hi, im new here, Im from Norway, my name is Jannicke, can I sit here?». Og guess what, det er faktisk ikke kleint i det hele tatt! Men tror om du er på en mindre skole legger flere folk merke til deg!

 

har du fått et bra forhold til vertsfamilien?

-       JA! Gaad, kunne ikke bedt om en bedre familie. Ingenting er kleint å spørre om. Har til og med snakket med vertsmor om at jeg hadde mensen, fordi vi skulle på camping, uten at det var noe kleint.

 

skummelt å ta noe fra kjøleskapet?

-       Eneste som er skummelt, er når jeg tar noe som er liksom det siste av. Siste yoghurten f.eks. Men ellers går alt bra. Går til og med å tar godteri liksom, uten at det er noe skummelt. Spørr selvfølgelig om det er rett før middag, for da sier de ofte nei, men ellers tar jeg alt jeg vil ha, når jeg vil! Vi har også en regel da, spis alt du vil unntatt om noen har navnet sitt på det. Veldig greit egentlig.

 

 

Hva gjør du etter skolen?

-       Lekser, mer lekser, mer lekser og kanskje litt mer. Nå høres det ut som om jeg har et hav med lekser, men er kun det at jeg bruker litt mer tid på å forstå innholdet, men det kommer seg nok etter hvert!

 

Hvordan føles det å være på utveksling, er det sånn som du hadde forestilt deg?

-       Helt ærlig, så er jeg så emosjonell at det er ikke mulig. Før var jeg ikke det, men med engang jeg kom hitt så får jeg gråten i halsen av å bare tenke på broren min. (savner deg jon<3) Mens på en annen side, bare noen sier hei, smiler eller jeg får til noe, gjør at jeg blir verdens lykkeligste!

 

Savner du bestevennen din Linn (litt ihvertfall)?

 

-       Savner  hun sykt mye, men heldigvis er du nå i Argentina aka kun 3 timers tidsforskjell, så føler du er litt nærmere da<3


// forsiden på ei bok jeg lagde til Linn før jeg dro!

 

 

-Fikk du svar på det du lurte på?

 

-Jannicke

So little time, to much to do!

Hei søte!

De siste dagene har gått i ett. Med quizer, prøver, har faktisk en matte test i morra! I dag hadde jeg Child development prøve, og skulle hatt en spansk vokabular test, men siden jeg bytter fra spansk 2, til spansk 3, så slapp jeg og ta den.

I morra har jeg også planer, skulle egentlig dra på første fotballkampen, men siden den er borte og så langt unna, dropper vi det og drar heller på tacobell og "just hang out". Når jeg sier vi, betyr det faktisk at jeg har fått meg venner! Ja, dere leste riktig. De er også amerikanske, så jeg har ikke "bare" utvekslingsstudenter!

I går var the american navy på skolen. Så Jolene hadde veldig lyst på en penn, så hun tok en. Og mens vi fortsetter å gå, sier hun putslig "this is so american, you should have it" haha så, nå har jeg en amerikansk penn..., søtt da!

Skjer så mye om dagen, men samtidig ingenting. Så er litt vansklig å vite hva jeg skal blogge om. Men skal blogge om forslagene jeg fikk i forje innlegg, så tusen takk til alle dere som la igjen et forslag!

Nå skal jeg øve mer til matte, før jeg legger meg!

-hva skal dere i dag?

-Jannicke

Ønskeinnlegg?

Hei søte!

Til dere som ikke fikk svar på spørsmålet deres, det kommer to nye innlegg med svar snart! :-)

Men det dette innlegget skal handle om er om det er noe dere vil jeg skal skrive om? Kan være hva som helst så bare legg igjen en kommentar med hva DU vil jeg skal blogge om!

Jentene i NYC! Miss them<3


-Hva vil du jeg skal blogge om?

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 2

 

Hei søte!

Tid for del to av spørsmålrunden! Fikk inn en del spørsmål så blir nok en runde til med svar!

 

Er utrolig morsomt å lese bloggen din! Tusen takk for at du skriver om åssen det er å være utvekslingsstudent og hvilke oppturer og nedturer du har. Hjelper veldig for meg som selv vurderer å reise til USA neste skoleår.

-Aw, så bra! Anbefaler virkelig å dra selv om det er både oppturer og nedturer!

 

Ble du lett kjent med venner på skolen?

-       Tja, jeg har nesten bare timer med sophmores, altså 10ende klassinger, så har liksom «venner» i de timene, men det er kun folk jeg sitter med, så er jo ikke med dem. Mens i lunsjen fikk jeg «lett» venner, fordi jeg valgte «riktig» gjeng å sitte med tror jeg. Gikk faktisk bare bort å presenterte meg selv, og etter det ble vi liksom venner!

Går det greit å forstå hva dem sier?

-       Mesteparten går ganske bra. Om det er noe jeg ikke skjønner nikker jeg bare og smiler eller spørr «hva betyr det».

 

Hei! Først og fremst: jeg bare digger bloggen din, det er utrolig spennende og lese om hvordan du har det i USA! Jeg skal selv til USA på utveksling til neste år, og jeg har hørt at det er et nytt system i år som gjør at man må ta igjen fremmedspråket man tar i skolen (liksom fransk, tysk osv.) når man kommer tilbake til norge igjen, om man ikke får fremmedspråk i USA. Hvordan har du gjort det? Må du ta igjen fag når du kommer tilbake? Hadde vært supert om du kan svare på dette :-)

-       Tusen takk! Ja, eller er egentlig ikke noe nytt, men en mer presisering av en lov tror jeg rådgiver sa. Hvertfall, dummeste tingen ever. Så regelen før var, at om du skulle ha fremmedspråk 3 år på vgs måtte du ha det under utvekslingsåret ditt, men om du var ferdig med det i 2.klasse, kunne du sleppe å ha det under utvekslingsåret ditt. Nå må man, om du ikke får det, må du ta det opp som privatist når du kommer hjem. Jeg selv har fått spansk, så slepper å ta det opp. Men må kanskje ta opp fysikk, fordi en annen ting ingen har sagt er at fag du ikke bygger på vil ikke komme på vitnemålet. Du får det kanskje godkjent, men da står det «godkjent i utlandet»(noe jeg visste) men dette er kanskje ikke bra nok for videre utdanning, noe rådgiver tidligere har sagt at ikke var et problem..

 

Jeg vurderer utveksling neste år, men er ganske usikker. Et år er lang tid, og jeg vet ikke om jeg er klar for det enda. Likevel har jeg utrolig lyst til å komme meg ut i verden og oppleve ting! Følte du deg klar for det når du begynte å sende inn skjema?

 

-       For å si det sånn, jeg har vært klar hele tiden, men gikk ikke opp for meg før jeg sa hade til mamma at jeg faktisk skulle vekk. Så jeg vet ikke helt, var jeg klar? Kanskje jeg ikke var det? One thing is for sure, I can do this! Om du føler et år er for mye er det også mulig å kun dra et halv år! 

 

- Fikk du svar på det du lurte på?

 

-Jannicke

Verdens beste mamma har bursdag i dag!

eller, for meg er det i morra. Men i Norsk tid er det faktisk i dag!

 

Tenkte derfor å gratulere henne med dette innlegget, fordi en så vakker person trenger mer enn kun en "gratulerer med dagen" på facebookveggen. First of all, jeg aner ikke hva jeg skulle gjort uten deg mamma. Du er alltid der for meg uansett hva, og nå har du og pappa gjort alt dere kan bare så jeg kan få det best mulig her i USA. Jeg er utrolig taknemmelig for at dere begge lot meg få denne sjangsen, og faktisk har betalt hele greia!

Ikke bare lar du drømmen min come true, men du har også lært meg utrolig mye. Alt fra praktiske ting som å vaske klær, til andre ting som å tro på meg selv, være meg selv og rett og slett drite i hva alle andre mener. Opp igjennom årene har vi ikke bare vært mor og datter, men også bestevenner. Vi har en spesiell type humor, og vi kan stå å drite oss lodrett ut i butikken uten å faktisk bry oss om hva alle andre mener. "tante sofie" og gammla, har blitt to vanlige navn vi gir hverandre, andre vil kanskje synes det er rart, men for oss to er de navnene like vanlige som våre egne navn. Man kan også tydlig se at vi er i familie, for like surrete mennesker skal man lete lenge etter. Kan vel legge ved at du er litt mer surrete enn meg, men likevell, man ser at eple ikke falt langt fra stammen!

Selvom jeg nå sitter på andre siden av dammen og skal snart legge meg, og du sitter i Norge og skal snart stå opp, vil jeg fortsatt si at jeg føler at du på en måte er med meg. Bare det å tekste deg på viber, fortelle at jeg hatt fått ordnet riktig fag, bare si jeg har det bra, og at du forteller at du er stolt av meg hjelper mye. Jeg er kjempe glad i deg mamma, du er verdens beste. Å si hade til deg, og pappa var noe av det verste med hele utvekslinga, men heldigvis blir velkomstklemmen om 10 mnd enda bedre. Gratulerer så mye med dagen, og håper den blir like super som deg, verdens beste mamma!

 

Legg gjerne igjen en gratulasjon til min vakre mamma som fyller år i dag <3

 

Noen ting kan ikke bli sagt ofte nok, jeg er kjempeglad i deg mamma<3

 

-Jannicke

It`s not wrong, it`s different #3

Hei søte!

 

Denne skulle egentlig kommet i går. Prøver å få ordenet at det kommer hver søndag, men siden jeg postet spørsmålsrunden i går tenkte jeg at da kan heller denne komme i dag!

 

Så idag folkens, skal jeg fortelle dere om det kjente fenomenet "snacks". For meg tenker jeg med engang potetgull, for amerikanerene kan det være alt fra poptarst, gold fish, til druer eller et eple. Så begrepet "snacks" er veldig forskjellig. Men one thing is for sure, man skal alltid ha en "snack" på skolen, og når man kommer hjem. Kan ærlig innrømme at jeg har tatt med meg pop tars en gang, men føler det blir helt feil å spise godteri som et mellom måltid på skolen. Så jeg er en av de som tar med frukt. 

Synderen. Og nei, er ikke tomatsaus, er jordbær! 

 

Dere husker kanskje at jeg sa at pop tarts ikke er så veldig godt?, men fysøren så avhengi man blir! Ikke bra..

 

Så todays lille "its not wrong, its different" er at her i amerika er det helt vanlig å ta med seg godter som snacks på skolen, og også etter skolen. Utrolig nok er faktisk mesteparten av elevene på skolen tynne. Skjønner virkelig ikke hvordan de får det til!

 

-Hva legger du i begrepet "snacks"?

 

-Jannicke

Camping trip!

hei søte!

 

Tenkte å fortelle om campingturen jeg var på fra fredag til lørdag. Var faktisk utrolig koslig. Vi dro helt til nord i Arizona, forbi Flagstaff, og her var det faktisk kaldt! Var norsk høsttemperatur kanskje. Utrolig morsomt hvertfall. Vi campet også i skogen, så følte meg litt som hjemme egentlig, med skog og temperaturen. Vi var tre familier, så det var jo koslig. Vi kom opp, satt opp telt, lagde bål og grillet laks. Og ja mamma og pappa, jeg spiste det. Men ikke hele, fordi den var litt rå.. 

Deretter ble det smores making, nam! Det er altså kjeks, sjokolade og marsmellows (haha hvordan skriver man det?)

Måtte selvfølgelig dokumenteres, og i og med at det var mørkt ble bilde utrolig stygt. Var ikke helt sikker på om jeg skulle legge ut dette eller ikke, så no hate på dette takk!

 

Som dere ser ble jeg da den som ordnet kjeks og sjokolade mens folk grillet marshmellowsene! Haha, fikk også dilla på de kjeksene, utrolig gode, nam!Vi hadde også bilen full av snacks, så vi hadde alt mulig, pop tarts, gold fish, potetgull, sjokolade, marshmellows, saltstenger, ALT! Og frukt da. haha, tok faktisk litt frukt og, var LITT sunn. 

 

Dagen etter dro vi ned til en hule/gruve. Var faktisk utrolig morsomt. Man måtte krabbe noen steder, klatre over steiner. Virkelig morsomt. Og der var det kaldt, så hun ene lille jenta som var med spurte om det var normalt for meg, siden jeg var fra Norge, søteste ungen. Var faktisk litt tidlig vinter temperatur for oss i Norge.Scott tok en del bilder, så kan kanskje legge ut de når jeg får dem, om det er et ønske!

Videre dro vi ned til Flaggstaff, spiste og dro til Sedona. Vi skulle egentlig til slide rock, men siden det regnet og var kaldt, droppet vi det. Når vi var fremme i sedona, var det sol, varmt og verdens fineste utsikt. Kødder ikke, må definitivt dra tilbake. Aldri sett noe så vakkert.Me and hostmom<3

 

Så selvom det var regn, og kaldt, var det en super koslig tur! Blir nok flere etter hvert også. Nå står lekser for tur, så vi blogges senere.

 

-Hva har du gjort denne helgen?

 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde part 1

¨

Hei søte! 

Nå kommer da svar på spørsmålsrunden, part 1, så kommer resten av svarene i løpet av uka!

 

Pappa

Hei! Har det gått i orden med fysikken på skolen? Gøy å se bloggen din

-       Jepp, nå har jeg fått ordnet fysikk! Gikk fra fysikk online til fysikk i et klasserom. Om man virkelig vil noe får man ordnet det meste!

 

og hvorfor starter du med "hei søte??"

-       Fordi du skal ha noe å lure på pappa ;)

 

Når du sendte interesse kjemaet til explorius, hvor lang tid tok det før de tok kontakt med deg og ossen var interjuvet(hva prater dere om, engelsk)? Ossen er elevene på skolen der nede?

-      - Jeg sendte inn interesseskjema til Explorius i starten av sommerferien til 1vgs, fikk sånn automatisk svar «takk for din henvendelse, vi tar kontakt snart»ish mail. Deretter hørte jeg ikke noe, og måtte derfor be dem selv om jeg snart kunne få et intervju?(bra jobba explorius). Intervjudelen er ganske grei, det er en som spørr litt om forventningene dine, hva foreldrene dine her hjemme jobber som, litt hva du liker å gjøre, hvorfor du vil dra osv. Er kanskje 10 av disse spm som er på engelsk J

-     -  Elevene her nede er kanskje ikke helt typisk amerikanske. Altså jo de er jo det, men de kler seg overraskende bra! Trenden her nede nå er highwais shorts liksom! De fleste er ganske hyggelige, mens det er en del som er ganske jålete av seg her, og som ikke bryr seg så mye om å snakke med «den nye jenta».

 
//arkivbilde

Hva er det du håper å oppleve mens du er i USA?

-       HAWAII! Haha, neidajoda, men håper også på de «typiske» amerikanske opplevelsene som homecomming, prom, amerikansk jul, black Friday og alt det!

 

Du trenger ikke og svare men hvor mye betalte du/dere for utvekslings året ditt?

-       Godt spørsmål du, veldig mye hvertfall. Nå har ikke jeg helt oversikten, for mamma og pappa betaler alt, verdens beste foreldre <333

 

Håper du får ett fint år i USA, gøy og følge med på bloggen din!

-Tusen takk! :-D

 

Dine tanker rundt språket og forståelsen? er det mange ord og setninger du ikke forstår?

Kultursjokk? :) hehe

-       Som nordmann vil jeg si at du ikke kommer til å slite så veldig med språket. Merker selv at det er en del jeg vil si, men som jeg ikke har vokabular til å si, men det kommer seg. Men om du er nordmann, overlever du fint med skoleengelsken! Er selvfølgelig en del ting jeg ikke skjønner, spesielt på skolen i matte, kjemi og fysikk, men det er ikke verre enn å spørre naboen om de kan forklare, eller rett og slett spørre læreren etter timen. Gud veit hvor mange dumme spørsmål jeg har spurt. Måtte få forklart desimalplasser, for jeg skjønte ikke hva de mente, så var det kun desimalplasser liksom. Snakk om å virke dum?

-       Eh, helt ærlig så vet jeg ikke helt om jeg har fått kultursjokk eller ikke!

 

 

Camping!

Hei søte!

Imorra rett etter skolen drar jeg og vertsfamilien ut på camping, det kan bli spennende! Vi skal til et sted som er utenfor Flaggstaff, og litt videre. Her skal vi se en grotte, så vertsfar er veldig opptatt av at vi har varme klær, fordi det er vist kaldt i grotten. Blir vel for meg som å være hjemme :-) hehehe

Deretter går turen til slide rocks som visstnok skal være veldig gøy! Vi skal også cliff jumping så dette kan bli interesant! Deretter er det hjem igjen lørdag kveld!

Vertsfar skulle prøve ut alt utstyret da, så gangen er litt fult av telt nå! Haha

Kommer til å ta med kamera så da blir det litt bedre bilder på bloggen, yay!

-har du vært på camping denne sommeren?

-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits