Ferdig med søknaden!

Hei alle søte lesere som gidder å lese bloggen min <3

Da har jeg endelig blitt ferdig med søknaden min. Lykke! Du aner ikke hvor deilig det er å være ferdig. Siden jeg var så tidlig ute så har jo jeg fått lengere tid på søknaden, og har liksom ikke stressa noe med den sånn egentlig. Og jeg synes egentlig ikke den er så lang og stor og så mye papirer sånn egentlig, men det er deilig å være ferdig med den uansett! I dag har dagen godt i å scanne inn karakterkort, legeark, vaksineark og lærerark. I tillegg til å skrive ut to brev, signere dem og scanne de inn igjen. Så fant jeg ut at jeg måtte jo ha pappa sin underskrift på det ene arket, og måtte også hente passet mitt hos pappa. Så da, siden jeg er så flink til å kjøre bil, kjørte jeg og mamma opp, hentet og fikk underskrift og fikk scannet dette inn. 

Til dere som ikke har fått søknaden enda, den er ikke så ille som alle skal ha den til, sånn egentlig! Hvertfall ikke den til into :D Da venter jeg bare på at into skal lese igjennom og godkjenne den, deretter blir den sendt til USA! Håper den blir godkjent der også, eller så sliter jeg haha

Tommel opp, endelig ferdig med søknaden!

 

Midt i søknaden fikk jeg et problem da, pcn mista nett og brevet mamma skulle skrive til vertsfamilie var kun lagret på min pc. Dermed måtte jeg på mamma sin pc og skrive brevet hun hadde skrevet helt på nytt inn i søknaden hoho kjempeartig. 

Så kom jeg til et skummelt punkt hvor man må krysse av for at du har oppgitt rikitg navn, for hvis det er stavet feil osv kan man få problemer med å komme inn i usa og betale masse greier. Tror du ikke jeg leste gjennom navnet mitt sånn 10 ganger for å sjekke om jeg hadde stavet riktig haha. Dermed kom den skummle knappen med "Submit to into".  Med en tekst under som sto at hvis du først trykker på denne kan du ikke endre noe. Da blir den send og ja haha. Brukte kanskje sånn 30 min på å sjekke hele søknaden om igjen og omigjen for å se om alt var riktig, deretter 5 min på å stirre på den jævla knappen. Skulle jeg virkelig trykke på den?

 

Her hadde jeg egentlig tatt bilde av den skummle knappen, men desverre ville den ikke laste seg opp!

 

Men som dere sikkert skjønnte, trykket jeg på knappen og er nå veldig letta og glad og kan ikke vente til at det skal skje noe mer på utvekslingfronten. Ulempen med å starte så tidlig er jo at ventetiden blir enda lenger. Jaja, får smøre meg med tolmodighet! Haha som om jeg klarer det, kommer til å stalke mailen min 24/7..

 

-Hvor langt har du kommet med søknaden din/ er du ferdig?

 

-Jannicke

Finnes den perfekte vertsfamilie?

Hei søte! 

Siden jeg følte får å blogge litt i dag, tenkte jeg å komme med et tema som er ganske viktig. Vertsfamilie. 

For mange, håper man på å ende opp hos den perfekte vertsfamilie, en familie som matcher perfekt og er akuratt som du har forestilt deg. Men finnes denne familien? Noen vill kanskje svare ja, andre vill kanskje svare nei. Jeg tenker at dette er litt opp til deg selv. Jeg tenke litt sånn at man kan jo ikke forvente at familien du kommer til vill være helt lik deg og vill omstille seg helt til deg. At de vill lage spesielle regler for deg, som at du skal sleppe å rydde mens alle dems egne barn må rydde...

Jeg tenker litt som så, at det er ikke en spesiell familie som er den perfekte match til deg. (Noe som mange organisasjoner kan reklamere for), Jeg tenker at det er litt opp til deg selv også, om denne vertsfamilien kan være en perfekt familie. Hvis du selv velger å være open for noe nytt, snakke om ting du kanskje synes er urettferdig eller ikke liker slik at missforståelser ikke blir til store krangler. Jeg mener ikke at du skal gå å late som om alt er bra, å tenke at du ikke har prøvd nok, hvis du kommer til en familie som ikke er lik deg på noen måte eller behandler deg dårlig. For all del!

Det jeg prøver å si er at en perfekt familie finnes overalt, du må bare selv definere hva perfekt er og prøve å få ting til å funke. Man kan ikke forvente at alt kommer servert på fat. Man kan gjerne ønske å komme til en familie med barn på din egen alder, men ikke bli skuffet og tro at en familie uten barn ikke kan være like bra. Gi alle muligheter en sjangse, hvis du tror det kan funke!Håper ingen tolker dette feil, og tror at jeg mener at man burde bli hos en vertsfamilie som du ikke liker og som ikke behandler deg ordentlig. Er ikke det jeg prøver å si. Prøver bare å få frem at selvom du havner med en familie som kanskje ikke var din versjon av "perfekt", kan du være open for flere muligheter. Hvem vet, kanskje du får den beste tiden med en vertsfamilie som ikke er helt slik du hadde forestilt deg!

 

-Jannicke

Tips til brev til vertsfamilien!

Hei!

Jeg tenkte å komme med noen tips til hva å skrive om, og litt tips til hvordan man kan skrive når man skal skrive et brev til vertsfamilien. Det er jo noe de fleste må gjøre i søknaden sin, mens andre har alderede gjort det, under intervjue og lignene. 

Først noen tips om hvordan du burde skrive:

 • First of all, BE YOURSELF! Haha, dette er faktisk ganske vansklig, å skrive på en måte som liksom er deg. Kanskje det vanskligste punktet, men for at vertsfamilien skal matche best, må du prøve å vise hvem du er, og skrive på en måte som kanskje viser litt av personligheten din.
 • DRIT I GRAMMATIKK. Når du først skal sette deg ned med brevet, og tenker på masse du kan skrive. Ikke stopp opp å begynn å rett på gramatikken, for da glemmer du alt det andre. (med mindre det er et ord du har skrevet feil, da er det bare å rette det opp med engang) Men gå heller inn etter du er ferdig med brevet, og omformuler setninger, rett på gramatikken og sånt. Anyway, tror ikke en familie velger å ikke ha deg fordi du skrev "I is a good girl".
 • Er du en morsom person, SKRIV MORSOMT. Bruk selvironi i brevet hvis det er en stor del av deg. Men ikke overdriv med det, det er ikke alle som skjønner det når det står på et ark bare. Man kan også, hvis man er en kjedelig person, skrive kjedelig. Ikke bruk ironi, og fortell at du elsker å drite ut deg selv hvis du egentlig ikke liker det. Bare fordi du tror du vill endte opp i en bedre famile av den grunn.
 • VÆR POSITIV. Ikke skriv om alle dine negative sider. "Jeg suger i engelsk, jeg er feit , jeg liker ikke å synge, jeg liker ikke å danse osv." fokuser heller på å fortelle om ting du liker, hva du er god på osv. 

 

 

 
Så dette var litt grunnlegende, så litt om hva du kan ha med i selve brevet. Det er dette som er vanskligst. Er dette fordumt å skrive, er dette relevant? viser dette hvem jeg er? Spørsålene er mange, og jeg kan ærlig si at jeg har fått både en som skal på utveksling, en som har vært på utveksling og venninene mine til å lese brevet mitt og fortelle hva de synes om det, om noe var dumt osv. Endte opp med et helt ok brev, man blir vell aldri fornøyd nok med noe man gjør selv`?

Her er eksempler på hva dere kan skrive i hvert avsnitt:

 1. Fortell litt om deg selv. Hvem er du, hvor bor du (ikke sånn adresse men f.eks jeg bor i en liten by utenfor oslo) kanskje litt om hvem du bor med også.
 2. Fortell litt om hvordan bånd du har med de andre. F.eks. skrev jeg litt om at jeg og mamma har et veldig sterkt bånd. 
 3. Fortell om ting du synes er viktig, f.eks. liker du å le, fortell at du er en person som ler all the time og vill elsket å komme til en familie som er litt humoristisk!
 4. Fortell litt om hva du liker å gjøre på fritiden, hvilke sporter du driver med og vill prøve ut i vertslandet, og kanskje litt om hva du liker å gjøre når du er med venner!
 5. Fortell litt om hvorfor du vill dra, hvorfor dette er så viktig for deg og kanskje litt hva du vill oppleve. Ikke i form av jeg vill til disneyland men litt sånn jeg gleder meg til å oppleve amerikanske høytider osv.
 6. VIKTIGSTE, takk for de vill ta deg i mot. Selvom de ikke har tatt deg imot enda setter alle pris på en som er takknemelig!

 

Dette var bare noen tips, ikke i riktig rekkefølge, så bare å bytte om, ta med mer eller mindre. Legg gjerne igjen en kommentar om noe du synes mangler eller ikke. Trenger tips jeg også! 

 

-Jannicke

Turberkolosetest!

Hei søte!

Da har jeg startet med vaksiner og sprøyter. Startet i dag med en turberkolosetest. Assa, vet ikke helt om det heter turberkolose haha, men ja en test som tester noe som jeg ikke er helt sikker på hva er, men som må tas hvis en ikke har tatt BCG, noe jeg ikke har tatt. Hvis man søker på google, så står det at turberkolosetest er en test som går ut på at man skraper i huden og drypper noe neddi. Men slik er den ikke lenger, thank god. Er nå en sprøyte de tar på armen litt under huden og sprøyter inn litt gørr. 

Den gjør ikke noe vondt i det heletatt, haha just kidding, du merker faktisk at du tar den, og jeg hadde litt "vondt" aka merka det litt utover dagen, men sånn kjempevond er den ikke :D

Neste ting på lista er da og dra tilbake på torsdag får å lese av testresultatet og ta første dose av hepatitt a+B, få mamma og pappa til å skrive brev, og levere inn søknaden på fredag. Deilig og bli ferdig, kind of. 

 

Masse lykke til til dere som får søknaden deres snart, og ja, det er faktisk litt gøy med søknad. Sånn innnimellom!

 

-Hvor langt har du kommet?

 

-Jannicke

Oversettelse av norske fag til engelske!

Hei!

Dette er et kjent spørsmål når man har fått søknaden, hvordan skal jeg oversette fagene til engelsk? Karakterene er jo forsovet greie, i og med at de står som en tabell hvordan man skal oversette (hvertfall hos into) Si ifra hvis jeg skal legge ut det også!

Så da tenkte jeg at slik at dere som ikke har fått søknaden skal sleppe å surre med å finne oversettelser og ende opp med å spørre folk hvor de fant det, kan de bare se her! Alle oversettelsene av fagene fant jeg på udir.no :)

 • Engelsk skriftlig - English written
 • Engelsk muntlig - English oral
 • Matte - Mathematics
 • Gym - Phsycial education
 • Kuns og håndverk - art and craft
 • Mat og Helse - food and health
 • Musikk - Music
 • Naturfag - Natural science
 • RLE - Religion (or Religion, rhilosofhies of life and ethics)
 • Samfunnsfag - social studies
 • Norsk muntlig - Norwegian oral
 • Bokmål - Norwegian written or Written language 1
 • Nynorsk- Norwegian written (nynorsk) og written language 2

 

Når det kommer til fremedspråk så er det jo litt forskjellig, jeg hadde spansk så jeg skrev bare spanish men for dere som kanskje hadde fordypning i stedet:

 • Spansk - Spanish
 • Tysk - German (tror jeg)
 • Fransk - French
 • Engelsk fordypning - Inn-deep studies in english
 • Norsk fordypning - Inn-deep studies in Norwegian
 • Fremmedspråk - Foreign lauguage

 

 

Håper dette var til nytte for dere, eller hjelp da! Bare og si ifra hvis jeg skal lege ut flere tips, kanskje hva man kan ha med i brev til vertsfamilie?

 

-Jannicke

Utvekslingsgrupper for oss som reiser skoleåret 13/14

Hei!

Da tenkte jeg å komme med et lite "tips" eller "skjult reklame" kall det hva du vill. Hvertfall, på facebook er jeg medlemmer av to utvekslingsgrupper og tenkte å dele dem her på bloggen slik at vi kan bli flere i disse gruppene!

Først har vi en som er for kun oss nordmenn, som vi forløpig bare er 3 i haha, så trenger flere her! Den heter "Utvekslingselever 13/14!" 

Direktelink:http://www.facebook.com/groups/246549378799101/ 

Denne tror jeg er lukket, er ikke sikker, men da kan dere eventuelt legge meg til på facebook :Jannicke Wichstad Haugen, så kan jeg legge dere til! Legg meg gjerne til uansett hvis dere er utvekslingstudenter så kan vi hjelpe hverandre med forskjellige ting, så bare snakk til meg! Men hvis dere legger meg til, send en mld i innboks at dere er utvekslingsstudenter, eller så får dere en mld om Hvem er duish tilbake :)

Den andre gruppen var først for svensker, men de utvidet den til å bli en skandinavisk gruppe! Derfor heter den "utbytesstudenter 2013/2014"

Dirketelink: http://www.facebook.com/groups/347625845317151/

 

 

Så da er det bare å melde dere inn da alle utvekslingsstudenter! 

 

-Jannicke

Om et år er det min tur!

Hei!

Føler jeg bare gleder meg mer og mer til det er min tur til å fly den lange reisen over dammen til min fremtidige vertsfamilie! Tenk at det er et heeeelt år til, noe som kan gå veldig fort, men samtidig veldig lenge! Etter at jeg har fått blogg har jeg lagt til mange av de som drar samtidig som meg, og de som drar nå som venn her på blogg.no. Så hver gang jeg logger på ser jeg at de andre har oppdatert med overskrifter som "Im in New York!" "Versfamilien min" "første skoledag" osv, hvorfor ble ikke jeg født et år tidligere? Har så lyst til å bare hoppe på et fly og dra jeg også!

Men et år kan gå veldig fort, er jo mye som skal skje dette året. Skal blandt annet bli ferdig med søknaden, haha det er jo et must! Så skal jeg på forbredelsesleir eller noe i den duren i mai, med resten av into gjengen! Det er vell etter denne leiren/campen jeg kan begynne å sjekke mailen for å se om det er noe nytt, selvom jeg sjekker mailen min daglig alderede helt uten grunn! I tilegg starter jeg jo på vgs nå snart, så blir jo noe det også. Alt er nytt og sånt, for håpe tiden går fort for jeg klarer ikke å vente til jeg også kan oppdatere med overskrifter som "Vertsfamilie" "Im in NY bitches" og "første skoledag"

 

-Skal du på utveksling?

-Jannicke

Så langt har jeg kommet i søknadsprossesen!

hei!

Nå har jeg sittet de siste dagene og holdt på med søknaden. Sånn egentlig er det ikke SÅ mye man må fylle ut, men selve jobben man legger i det er stor. Det jeg har brukt mest tid på er jo brevet til vertsfamilien, som jeg btw ikke er ferdig med enda. Problemet mitt er at jeg synes alt jeg skriver er for dumt. Og så ler jeg av meg selv og tenker lol ingen familie vill velge meg nå. Så tar jeg det bort, så skriver jeg noe nytt og tenker at det var like lol som det som akkuratt sto der. En annen ting er jo at brevet skal liksom vise hvem du er da, og hva du liker. Derfor fikk jeg beskjed av en tidligere utvekslingsstudent om å bare skryte meg selv opp i skyene. Haha er det noe jeg virkelig hater er det å skryte av meg selv. Hater spm som "hva er du best til", "beskriv din personlighet". Haha jeg klarte faktisk å skrive i brevet " I love to laugh, I laugh all the time" eller noe i den duren hahaha

Så er det jo alle disse delene som legen må fylle ut, dato på når jeg har tatt vaksiner og tannlegebesøk. Min gamle lærer må også fylle ut noen skjemaer om meg. Haha det skal ikke være lett. Og alt dette må jeg snart få til for fikk frist til 31. August. Altså, kan få den utsatt men jo fortere jeg får sendt den avgårde jo bedre! Sendte også en mail til Into om hva av vaksiner og tester jeg må ta:

 

- Hepatitt A+B i 3 doser, med 1 mnd mellom 1. og 2. dose og så 6 mnd mellom 2. og 3. 

-Tuberkulintest. En test hvor du tar to rift i huden, drypper noe neddi og ser hvordan huden

reagerer.Denne er kun for de som ikke har fått BCG vaksine, noe de har sluttet med og dermed

har ikke jeg tatt den.

Kan vell bare si at jeg gruer meg siden jeg har sprøyteskrekk til tuuusen. Mener det, virkelig. Men det går bra, det er verdt det!

 

Men sånn alt i alt så er jeg kommet ganske langt med "min" del av søknaden da. Mangler bare litt av brevet og noen bilder så er jeg ferdig. Da er det bare og få legen osv til å gjøre sin del så lir det så bra atte! Og jo, må også oversette karakterer, noe som er null stress i og med at det står en tabell hvordan man skal oversette dem, MEN det står ikke hvordan man oversetter fag så, noen plis hjelp meg

 

 

-Hvor langt har du kommet i søknaden?

-Noen som vet hvordan man oversetter fagene?

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mai 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits