Hvorfor jeg valgte Into!

Hei søte!

Fikk en kommentar for litt siden om hvorfor jeg valgte Into, og da tenkte jeg at jeg kunne skrive et innlegg om det. Når jeg selv har vært rundt på andres utvekslingsblogger har jeg selv lett etter innlegg hvor de skriver hvorfor de har valgt å dra med deres organisasjon, så dette innlegget kan kanskje være til hjelp for dere som ikke har valgt organisasjon enda, eller bare ikke. haha

Jeg sto jo mellom Explorius og Into, begge deler er to små organisasjoner. Into er nok den minste av dem og sender derfor ikke like mange ut, og kan derfor ha mer kontakt med sine studenter føler jeg. Jeg har jo mailet med begge, og hos explorius var det mer sånn en mail som blir sendt ut til alle bare at navnet på toppen var byttet ut med mitt navn. Hos Into svarer de litt mer personlig, og man føler liksom at du vet hvem de er og omvendt.

En annen viktig faktor var hvordan jeg ble kontaktet til et intervju! Som jeg sikkert har skrevet før så ringte jo Into meg personlig, noe jeg ble veldig overrasket over og klarte så vidt å skjønne hva jeg snakket om. Hos explorius som jeg sendte inn interesseskjema tidligeere hos, måtte jeg selv spørre om jeg ikke snart kunne få et intervju med dem. Altså, de er jo midt oppi dette med å sende ut de som skal ut nå i år, men alikevell burde de jo ha tid til meg. Sier kanskje litt om at det er mange studenter så man kan fort bli glemt.

Men dette innlegget skulle jo egentlig handle om hvorfor jeg valgte into! Rett og slett fordi jeg er veldig opptatt av at det skal være personlig kontakt haha, eller hva jeg skal si. At jeg kan spørre dem om ting uten at det skal ta lang tid, at jeg kan ringe dem og de automatisk vet hvem jeg er og hvor jeg skal! Jeg har også hørt historier om hvordan Into har taklet forskjellige ting, og det er sånn jeg vill ha det!

Jeg er veldig glad for at jeg ble godkjent av Into!-Hvilken organisasjon reiser du med?

-Hvordan liker du organisasjonen din?

 

Jannicke

Søknaden!

Hei!

Da har jeg endelig startet med søknaden min! Eller har startet på den for lenge siden, men man får tydligvis ikke lagret hvis ikke man har fylt inn hele den ene siden og siden jeg vet veldig lite om når mine foreldre og søsken er født har jeg endt opp med å ikke få lagra og heller bare gått ut av siden. Men i dag folkens, idag skal jeg faktisk starte på den! (hvis jeg kjenner meg rett ender jeg vell opp med å gjøre alt annet, men jeg skal faktisk prøve å gjøre et forsøk)

Søknaden er jo online, vet ikke om det er sånn med alle organisasjoner men med Into er det hvertfall slik. Å for meg er det ganske praktisk egentlig, i og med at jeg har skilte foreldre aka vansklig å få med seg papirer overalt. Når søknaden er online kan jeg bare logge på den uansett hvilken pc jeg har -praktisk! 

For dere som vill vite litt mer om hvordan selve søknaden er da så har man flere "sider" man fyller inn, her fyller man inn svar på spørsmål angående deg selv og noe om familien din. I tillegg er det noen sider som skal fylles ut av legen din aka du må skrive ut noen sider så må legen din svare på om han/hun mener du er frisk nok til å dra til, i mitt tilfelle, USA.  Så har du noen sider hvor en språklærer aka engelsklæreren din skal "vurdere" deg, vurdere deg som i skrive hvordan han/hun synes du er i engelsk og om den personen mener du språklig sett kan klare deg et år i ett annet land.

Så har vi også noen sider hvor man skal skrive et brev til vertsfamilien sin, noe man altså burde tenke nøye gjennom i og med at det er dette vertsfamilien får tror jeg (?) hvertfall det jeg har hørt av andre. I tillegg må dine forelde skrive et brev og ja, som du skjønner MYE arbeid! Og jeg er på siden 1, lykke til Jannicke!

Hehe, fant nettopp ut at jeg må sende kopi av pass og karakterkort jeg, bra jeg følger med!

 

-Har du startet på søknaden din?

-Hvor langt har du kommet?

 

Jannicke

Områdevalg eller ikke?

Hei!

En ting jeg har vært klar på helt siden jeg tenkte på å dra til USA var at jeg ikke skulle ta statsvalg rett og slett fordi familien har mer å si enn området. Dette har jeg vært veldig fast bestemt på, og er det enda. Jeg kommer ikke til å velge statsvalg, men hva med regionsvalg. Altså velge hvor i USA jeg vill, enten sør, nord, øst eller vest. Dette er jo en mulighet som gjør at jeg kan bestemme hvertfall hvilket område jeg vill til, og samtidig ha store områder å lete etter vertsfamilie på.

Grunnen til at jeg ikke vill ha statsvalg er jo fordi at hvis jeg hadde valgt f.eks. California som et ønske kan det fort skje at familiene der ikke er min match i det hele tatt, men på en annen side kan man jo selvfølgelig finne sin perfekte match selvom man tar statsvalg. Og hvis man tenker på det, finnes den perfekte vertsfamilie egentlig?

Jeg har lyst til å komme til et sted som er varmt, ikke som Norge. Mange har fortalt meg at jeg burde ønske nordstatene fordi da blir det som i Norge, og der er det mange med nordmenn i familien. Men er det det jeg vill da? Dra til USA for å gjøre akuratt det jeg pleier når jeg er hjemme i Norge, fryse om vinteren og prøve å bli mest mulig brun om sommeren sånn at det skal holde året rundt. Jeg vill heller til sørstatene, hvor det er litt varmere klima, jeg vill oppleve typisk amerikansk men det finner vi vell overalt i USA, right?

I det siste har jeg lest veldig mye utvekslingstudenter i Texas, kanskje det er ditt jeg vill, eller Tennessee. Haha jaja countrygirl eller cowgirl kall meg hva du vill, men altså egentlig er jeg ikke veldig sånn, men synes det virker så fint der. Eller kanskje South Carolina..

 

Så hva tenker du ang statsvalg og regionsvalg?

 

-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits