They are here + grand canyon

Hei søte

På tirsdag ventet jeg spent på at pappa og familien skulle komme, men når jeg ikke fikk tak i dem på mobil, facebook, viber og KIK, regnet vi bare med at de var forsinka. Så kom putslig mld "er der om 15 min". Fra da kødda Ben (vfar) at han så dem hele tiden gjennom vinduet, og når han går ut med søppla sier han "they r here" som han hadde da alt sagt en del ganger, og både jeg og vmor rister på hode å bare "its not funny". Putslig står pappa og gjengen i stua, da var den et stykk glad jannicke som hoppa på pappan sin hvertfall! Noen tårer ble det også.

Neste dag dro vi får å se på skolen min, shoppe litt før vi hadde middag med min amerikanske familie. I dag derimot, ble vi vekt kl 7 av at alle var våkne utenom meg fordi de selvfølgelig har jetlag...og vi satt turen mot grand canyon! Yay, kan ikke bo i arizona uten å ha tatt en titt der. 
Her er jeg og Jon på vei ned til en sånn liten stein som sto ut, laangt nede fra der man egentlig skal stå. Var gøy da

Så her sitter jeg på kanten, og når man så rett ned så var det rett ned altså. Som jon sa "om du faller så dør du hvertfall"

 

Var en veldig koslig tur, og var veldig koslig å se familien igjen. Gleder meg også masse til å se mamma på gardemoen!

I morra setter vi kursen mot vegas, så vi blogges da!

 

-Har du vært i Grand Canyon?

 

-Jannicke

Hvordan få førerkort i Arizona

Hei søte!

Tenkte kanskje det kunne vært nyttig å skrive om hvordan man må gjøre det for å få lappen her i arizona. Er nok ganske lignende hvordan man får det i andre stater og, men sjekk alltid opp med din stat.

Jeg valgte å ta lappen etter jeg hadde fylt 18, fordi da er alt mye enklere. 

 

Hvordan ta lappen om du er 18:

-Øv til permit testen, se link nedenfor 

-Dra til din nærmeste DMV, ta med pass, visumorginalen, 10 dollar og ta permit testen (teori, 30 spm)

-Øvelseskjør

-Ta testen som er latterlig enkel. Noen steder har pararellparkering, mens andre har 3-point turn. Deretter tar du en liten tur med en instruktør som enter tar deg med rundt blokka aka 4 høyresvinger. Eller rundt et nablag aka 4 venstre. Sistnevnte hadde jeg, og selve kjøreturen tok kanskje 5 min. Ta med samme papirer som du gjorde for permit testen + din permit

-Gratulerer, du har nå lappen og kan kjøre i Norge. (Teknisk sett i usa og, men på grunn av forsikring som ikke dekker bilulykker og organisasjonen kan du ikke)

 

 

Hvordan ta lappen om du er under 18:

-gjør de 3 første trinnene

-Vent 6 mnd før du kan ta testen. 

-Gratulerer du har nå lappen!

 

Et lite minus er at det er et papir (aner ikke hvilket, spørr på dmv) som dine foreldre i Norge må signere og SENDE, ikke scanne inn å sende på mail, men sende ned til usa i posten og du må ha minst 30 timer kjøring og bevis på det. Men det er absolutt ikke umulig

 

Om du ikke har permitheftet som jeg tror man kan få gratis at the dmv, så kan du gå online på denne linken hvor hele heftet er!

Jeg tok også practistester online, noe som hjalp en del. Du kan finne dem her. Du kan også på denne nettsiden, gå tilbake til hovedsiden og finne din stat og øve til din permit der! 

 

 

Håper dette hjalp noen av dere, og lykke til!

 

-Jannicke

Familie bilder og avskjeder

Hei søte!

For en stund siden fikk vi familiebilder vi tok tidligere i år, og de endte opp ganske fine. Tenkte å dele noen her på bloggen så dere kan se min vakre familie!

Anet enn familiebilder har jeg brukt sommerferien på å si hade til folk. Senest i går sa jeg hade til Hannah, og hun var så søt å ga meg en avskjedsgave! Har også kjørt en del og i går kjørte jeg opp, and i passed!!! Så nå har jeg lappen også, oppkjøringen var latterlig enkel og med teorien kostet det hele 120kr!

Nå ligger jeg i senga, og venter på at klokka blir litt mer så jeg kan stå opp, da blir det vasking av klær og litt mer pakking, kl 7pm kommer nemmelig pappa!!


Hva synes dere om familiebildene?
-Jannicke

Innkjøp fra outlet!

Hei søte!

 

Siden sist har jeg fått permitten min. Så nå mangler jeg bare å kjøre opp å så har jeg lappen. YAY! Har også sagt farvel for godt til gode venniner, noe som er veldig trist. Her om dagen så jeg og Gloria på kino og så "the fault in our stars" og deretter måtte si hade, noe som ikke gjorde saken så veldig mye bedre. En ting er sikkert, noe av det verste med utveksling er å måtte si hade til alle de gode vennene og familien du får! Verre enn å si hade til de i Norge, for de vet du helt sikkert at du vil se igjen, mens venner i usa er ikke helt sikkert at du møter igjen.

Anyway, back to the overskrift. For en stund siden dro jeg og vertsmor på et sted med masse outlets og det ble selvfølgelig litt shopping. Vi dro innom Nike butikken og converse butikken og etter å ha dratt kortet i begge butikker turte jeg ikke å gå inn i noen som helst butikk. Hvertfall ikke etter å ha sjekka saldoen på bankkortet, upsii

 Fra nike, free run sko, singlett og sportsbh

 


My new beauties. Disse kostet 39 dollar, men fikk 10% av fordi det var litt møkk på dem som de vaska bort..

 


Lave converse!

 

 

Og det verste er at alt dette, kostet det samme eller mindre enn et par nike sko i Norge! 

Så har jeg, som kanskje veldig mange andre jenter, en svakhet for victoria Secret. Og når favorittbhene mine var på salg, da måtte jeg bare slå til. Så jeg vil anbefalle alle Dream Angel bhene. De er mine favoritter og de kommer i "vanlige" og med diamanter på. De med diamanter koster mer, de koster 68, men alle dream angel var på salg til 30 dollar, så da ble det en bh og gitt! 

Så det var mine innkjøp, og blir nok ikke noe mer innkjøp før pappa kommer! 

 

 

Liker dere slike innkjøps innlegg?

-Jannicke

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits