Da reiser jeg med Into!

Hei!

Da har jeg endelig bestemt meg, jeg reiser med Into Education! Bestemte meg i dag faktisk, og selvom jeg velger Into er det ingenting galt med Explorius, de har tilogmed kommet med noe nytt en sånn "end of year"camp så det er jo positivt med Explorius. Men jeg velger heller og dra med Into og føler at det blir mer riktig for meg. Så da er det bare å sendte tilbake kontrakten til Into med en signatur og starte på søknaden så er jeg noen skritt nærmere min amerikanske drøm -one high school year in USA<3

Gleder meg som en liten unge, USA liksom. Trodde aldri at jeg skulle tørre dette, jeg liksom. Tror ingen andre heller skulle tro at den lille sjenerte jenta skal dra ut til den store verden og leve med mennesker jeg aldri har møtt før. Men så skal det sies; bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke gjorde. Ikke det at jeg tror denne avgjørelsen er noe jeg kommer til å angre på, tror heller det blir mitt beste år. Etter dette året er jeg mange minner rikere, mange erfaringer rikere og forhåpentligvis vokst som person.

Uansett, hvis dette året går til helvette, eller ikke blir som jeg vill så er det jo bare ett år av mange. Bedre å satse enn å ikke gjøre det. Noen ganger må man bare hive seg på for å få gode opplevelser. Levet livet slik det skal leves og selv sørge for at det blir bra!
Haha dette innlegget ble veldig mye rart, men hovedpoenget er at jeg har valgt og dra med INTO EDUCATION, istede for Explorius og skal derfor snart starte med søknaden. Og da lurer jeg på, violl dere at jeg skal skrive litt om Into som organisasjon, eller om mine erfaringer med begge organisasonene?

 

-Jannicke

Godkjent av Explorius! (hvem skal jeg velge, Explorius eller Into Education)

hei!

Da er jeg godkjent av explorius også, så nå er det bare å finne ut av hvem jeg skal dra med da, har dere noe erfaring med into eller explorius?

Begge organisasjonene er jo gode, og har ikke like mye negativt som andre organisasjoner har, men av de to så er det et vanskelig valg. Hvis noen av dere har reist eller reiser gjennom en av disse organisasjonene så setter jeg stor pris på om dere vill fortelle deres erfaringer og enten positive og eller negative sider dere har opplevd eller hørt om disse to. altså Into Education og Explorius. Tenkte å sette opp en liste med positive og negative sider ved dem begge, så kanskje det blir enklere.

Men trenger hjelp kjapkjap, fordi plassen min til explorius går ut snart, fikk 7 dager på og bestemme meg, fikk mail på mandag og så den ikke før onsdag så har litt dårlig tid kan man vell si ehe, f¨r vell ta en liten prat med mamma og pappa også selvom det er jeg i bunn og grunn som faktisk bestemmer selv hvem jeg vil reise med, er trossalt jeg som reiser!

 

-Hjelp meg, skriv din erfaring!

 

-Jannicke Haugen

Intervju med Explorius etterpå!

Hei!

Da skal jeg på intervju med explorius etterpå. Har som sagt blitt godttatt av into, men jeg er ikke sikker på hvem av organisasjonene jeg vil dra med, dermed skaffet jeg meg et intervju med begge, noe jeg anbefaler alle andre utvekslingsstudenter som er i tvil! Hvis organisasjonen lurer på hvorfor du har søkt med en annen organisasjon så er det jo bare å svare ærlig, at du ikke er sikker på hvem du vil dra med.

Skal møte Anna som er ambassadør for explorius på kontoret dems i drammen, i og med at jeg bor i Lier så er jo det greiest. Får se hvordan det intervjuet går, gruer meg litt egenltig. Men nerver er vell bra, er det ikke? Får vell oppdatere litt når jeg kommer hjem hvordan det gikk. Som jeg har forstått det så får man ikke vite med en gang om man er godkjent, men kan jo skrive litt om hvordan det var, spørsmålene hun stiller osv hvis dere vill?

en ting til man gjør før man kommer på intervju med explorius er å sende et bilde av seg selv og karakterkortet. Hehe smart som jeg er sendte jeg det inn i dag jeg, i og med at jeg glemte helt at jeg hadde intervju. Har hatt eksamen nå, eller hadde det på tirsdag så var litt i eksamensverden og ikke i utvekslingsverden hehe. Men det går vell bra får vi håpe!

 

 

 

Etter intervjuet berer det til IKEA hvor jeg og 3 andre jenter skal filme ett fimprosjekt hehe.

Born to be wild. Stikkord: onepice, trehjulsykkel og banan. Say no more. Ikke min ide hvertfall.

 

 

-Har du vært på intervju?

 

-Jannicke

Godkjent av Into!

Hei!

Da har jeg vært på intervju med Into, og det gikk kjempebra. Jeg gruet meg veldig før intervjuet, var redd for at jeg skulle faile totalt med hele engelskdelen, eller si noe kjempefeil som gjorde at de ikke ville ha meg med. Men neida, det gikk kjempefint. Startet med at ei fra Into snakket med meg og pappa litt om skole, vertsfamilie og alt vi trengte å vite om USA egentlig. Hun fortalte også mye om sitt utvekslingsår når hun var i Italia og litt om det å komme til en ny familie. Tilslutt når vi hadde fått nok informasjon gikk pappa ut og vi fortsatte intervjuet på engelsk.

Kan være helt ærlig å si at jeg var nervøs som bare det, men som ei tidligere utvekslingsstudent fortalte meg: vær deg selv, du er god nok! Midt inni intervjuet fikk jeg til og med skryt om at jeg var god i engelsk før jeg hadde startet på High School! hehe hvem skulle tro det?

Etter intervjuet fikk jeg en "perm"? eller hva jeg skal kalle det med litt forskjellig. En brosjyre, oppsumering av hva vi hadde snakket om på intervjuet hvor det i tillegg var krysset av på "godkjent", fikk også en stoor katalog om USA i tillegg til en liste over tidligere utvekslingsstudenter jeg kunne ta kontakt med og blogger til utvekslingsstudenter som reiser med into nå! Er kjempefornøyd med into så langt!

 

-Har du vært på intervju enda?

-Isåfall, hvordan gikk det?

 

-jannicke

Intervju med into!

Hei!

Tenkte å oppdatere litt på USA fronten, har jo ikke skjedd så velig mye. Istad på vei inn i bilen ringte putslig Karoline fra into education og lurte på når jeg kunne ha intervju med henne. Så vi avtalte at på TORSDAG så skal jeg på intervju! Dette blir gøy, og lover dere, folka som jobber på into er kjempehyggelige, hvertfall det jeg har snakket med dem.

Telefonsamtalen vi hadde var kjempehyggelig, men jeg var litt stresset i og med at det var 1 time til jeg ble hentet til fotballkamp, og jeg måtte hente tøy hos både pappa og ei vennine. Hun fikk nok et litt rart inntrykk av meg, men det skal jeg rette på på torsdagen når jeg og pappa drar inn ditt for og snakke om USA, min motivasjon og forhåpentligvis bli godkjent!

Til andre utvekslingsstudenter: link meg gjerne så linker jeg tilbake!

Har dere vært på intervju?

 

Jannicke

Sendt inn et nytt interesseskjema!

Hei dere!

Nå har jeg valgt å sende inn et nytt interesseskjema, denne gangen til into education. Så i løpet av tirsdag skal jeg avtale med explorius om intervju, mens med into fikk jeg bare beskjed om at jeg snart blir kontaktet for et intervju.

Jeg missunner alle dere fremtidige utvekslingsstudenter som alderede har vært på intervju og kanskje til og med alderede er godkjent. Kan ikke vente til jeg er godkjent, eller før til jeg drar på intervju! Grunnen til at jeg har sent inn interesseskjema til begge er rett og slett fordi jeg er veldig usikker på hvilken av organisasjonene jeg føler blir best for meg. Så da blir det jo bedre og dra på intervju med begge og deretter gjøre min egen mening om begge to!

I starten når jeg ønsket å bli utvekslingstudent leste jeg bare masse blogger og sånt, slik som mange av dere andre sikker også har gjort. En dag så fant jeg bloggen til ei som heter Charlotte, hun dro med into og er nå snart på vei ned til usa igjen , men denne gangen for college! Hun har hjulpet meg kjempemye med å svare på mange dumme og rare spørsmål jeg har hatt. Først kontaktet jeg henne på mail som jeg fant på bloggen hennes www.charlotteiusa.blogg.no , deretter har vi blitt venner på facebook og snakket mye der. Hun er kjempe snill og sykt hyggelig!
Jeg blir veldig glad for kommentarer og link meg gjerne!

-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits