Bytting av familie!

Hei søte!

Får ofte spm om hvorfor jeg byttet familie, hvem de består av å generelt spm om hvordan jeg byttet så tenkte å svare på det nå i et eget innlegg. 

Så ja, jeg har byttet familie. Selv den perfekte familien kan ende opp med å ikke akuratt være den beste. Jeg  vil ikke gå lengere inn på det enn at jeg var psykisk sliten hver dag, og jeg trodde det var sånn det skulle være. Snakket med mamma og pappa så og si hver dag på facebook og/eller skype, gråt og la meg tidlig fordi det var bedre enn å være våken. Var ei vennine som fikk meg til å innse at alt som skjedde og hvordan jeg var følte det var helt feil. Det var ikke kontaktperson og Educatius helt enige med for jeg hadde jo mat og et sted å bo

Når jeg fortalte foreldra mine tror jeg de fikk et lite sjokk; de trodde akuratt som mange av dere, at vertsfamilien min var perfekt. Jeg var så heldig som hadde kommer til en så bra familie,jeg var trygg som hadde vertsmor og vertsfar der. Men de trodde på meg med engang jeg fortalte alt, og støttet meg uansett hva jeg gjorde. Jeg mailet min kontaktperson i Explorius som faktisk var stor hjelp. Jeg snakket med kontaktperson her som mente indirekte at det var min feil men sa direkte at det ikke var det. Prøvde alt hun kunne for å ombestemme meg til å ikke bytte. 

Selv etter 4 mailer fra explorius til educatius var det ingen håp for meg. Preben, min kontaktperson i Explorius mailet meg og snakket med pappa for å prøve så godt han kunne fra Norge å få meg ut, uten hell, men anbefalte meg å prøve å finne familie selv, siden det virket som om Educatius ikke akuratt ville hjelpe meg. Så jeg gikk til min kjære spansklærer, hvor jeg gråt forann henne etter skolen hele 3 dager men siden hun er singel og dermed bor i en liten leilighet med et rom kunne hun desverre ikke ta meg inn, men begynte å maile rundt for å finne en familie til meg. Imens snakket jeg med min track coach, om hvordan jeg hadde det. Begynnte nok en gang å grine og før jeg rakk og fortelle ferdig spurte hun om jeg ville bo hos henne!Så dette er da min nye familie<3 

Trives helt sykt her, og har virkelig ikke lyst til å dra. Vmor sier alltid at "maybe I wont let your dad have you. When he comes we just hide you and say that you ran away"

 

Om noen har noen spm svarer jeg mer en gjerne!

 

-Jannicke

Easter egg pynting!

Hei søte!

Idag pyntet vi egg, men på en litt anderledes måte enn hva vi tradisjonelt gjør i Norge. Her hardkoker mann egget før man dypper dem i farget vann!

De skjønte ikke helt hvorfor jeg hadde skrev Gud noe, men forklarte at dette er god påske på norsk og at GOD ikke bety Gud men Happy (som i Happy easter)

Deretter fikk vmor og vfar prøve et freia påskeegg hver, fordi jeg er så snill å deler Hehe

Her er det sånn at etter man har pynta så bruker man noen til dekorasjon men resten lager man doubleegg av, så de pynter for å pynte men rett etterpå tar man å peller av skallet for å spise selve egget...

Her får man også påskeegg (eller påske kurv da) på søndag istedenfor lørdag! Noe jeg ikke tenkte over før alle la ut bilde av påske egget sitt på insta i dag.

-hva har du gjort i påsken?

-Jannicke

Prom 2k14!

Hei søte!

Er en stund siden prom men tenkte å legge ut de få bildene jeg har. Var kjempekoslig, vi dro først til the melting pot aka et fondu sted, før vi dro til selve dansen!

Meg og nye vertsmor Nicole!

Favoritt spansklærer miss Willis, Rachel og meg!

Alt i alt var det helt supert!


Har du hatt prom?

-Jannicke

Tiden flyr

Hei søte!

Tid for prom. Har alt ordnet akrylnegler og fikk pedikyr i går. Blir nok mer prom blogging i morgen tenkte jeg. For dette innlegge skal nemelig handle om tanker. Om hvor fort tiden går, jeg har faktisk bare en mnd igjen av skole...

Husker enda sommerfuglene i magen for et år siden. Jeg skulle snart dra, husker jeg og Helle satt i kantina på skolen å telte ned dager, det var kun 200 dager igjen, det var da ikke så lenge. Alle forventningene jeg hadde, alle tanker, redd for å ikke kunne snakke engelsk godt nok selvom jeg visste jeg kunne. Redd for å legge på meg alt for mye, redd for å ikke få venner. Gledet meg til fotballkamper, pep assemblys og prom. 

Nå sitter jeg her, hadde min siste pep assembly i går. Fått meg masse venner, også noen jeg vil kalle mine beste venner, har opplevd min siste amerikanske fotballkamp for lenge siden, og idag er det prom. Hvor ble av all tiden? Alt går så fort. Om 95 dager er jeg tilbake på norsk jord, om 75ish dager møter jeg  pappa igjen, om litt over en mnd går jeg ut på fotballbanen i cap and gown, sier farvell til drømmen jeg hadde om et amerikansk high school year, alt vil bare være et godt minne jeg vil ta med meg videre i livet. Tenk at alt er snart over. 

Nye utvekslingsstudenter sitter hjemme i Norge og venter spent på avreisedato og familie. Det er deres tur nå, mens jeg skal tilbake til det samme i Norge. Husker også jeg hadde vært her i 100 dager, så rart. Hele 100 dager. Nå har jeg vært her i 246 dager. Tiden har gått så fort. Når jeg var hos gamle familien mot slutten begynte jeg å telle ned til når pappa kom. Var jo ikke sååå lenge igjen. Nå vil jeg ikke engang se, vil ikke hjem, vil selvfølgelig ha mamma og pappa men vil være i familien her lengere. //bilde jeg la ut når jeg hadde vært her i 100dager. Siste bilde jeg og mamma tok "sammen" haha mamma ville så gjerne ha et hjertebilde, av en eller annen grunn...

 

Jeg føler at dette året blir fort en "drøm" eller et minne med engang jeg drar hjem, Føler alt nå at starten av skoleåret bare er en drøm, fotballkamper og soccerseason er bare en svak drøm. Er veldig rart og en merkelig følelse å ha, men en ting er sikkert, I will be back. Vmor vil allderede at jeg skal komme for college haha og de vill veldig gjerne komme på besøk til Norge!

 

-andre som føler dette året bare har flydd avgårde?

 

-jannicke

San Diego og Las Vegas!

Hei søte!

 

Vet det er mange som ikke skjønnte noe etter forje innlegg. JA jeg har byttet familie og har det helt supert nå. Fikk byttet dagen før jeg dro på tur med min kjære Helle faktisk, noe som var deilig siden da kunne jeg sleppe alt flyttestresset etter jeg kom hjem. Hvertfall, for dere som ikke vet hvem Helle er, så er det ei god vennine fra Norge som også er utvekslingsstudent. Hun har en vertsbestefar her i Ariona som da tok oss med på en helgtur til San Diego og Las Vegas, veldig koslig. Jeg må innrømme at å se henne etter 9mnd var helt ubeskrivelig. Møtte hun utenfor skolen og jeg kunne ikke la være å gråte! Morsomme er at når vi skiltes i går var det hu som gråt. haha 

Anyway, fredag etter skolen ble jeg plukket opp og vi dro til hennes hostgrandpas hus hvor vi koste oss med pizza og bading, før vi lagde en norsk jentekveld med jordbær og smeltet sjokolade. Nestedag sto vi opp tidlig, satt oss i bilen på vei mot San diego. Er det ikke fantastisk at vi kan bare kjøre 5 timer så er vi i California? Bilturen gikk ganske greit, endte opp med at Helle skypet med familien sin og ble overgira over å se palmer og kaktuser, noe jeg er veldig vant med nå, haha

BILDE HER

 

Når vi kom fram skiftet vi, noe Helle brukte en evighet på til jeg sa at det var siste gang hu fikk lov til å skifte. Dere skjønner at når to utvekslingsstudenter møtes er det ofte snakk om hvor mye man har lagt på seg. Å vi begge har lagt på oss en del, selvom Helle ser veldig smashing ut påstår hun at hun har lagt på seg, mens vi begge ble enige om at jeg ser jo helt latterlig ut. Det er vist arvelig, men jeg legger bare på meg på magen, så den vokser bare utover. Ser jo enten ut som jeg er gravid eller har ølmage, sexy

Anyway, det er grunnen til at vi begge brukte hundre år på å finne ut hva vi skulle ha på oss, før vi dro til Old Town San Diego som var pisskaldt, før vi dro å spiste på en Mexicansk resturant.

Vi dro forresten på San Diego Zoo, hvor jeg klarer å presistere i å si at "jeg tror at Zoo er det samme på alle språk" Før Helle spurte om det ikke het dyrehage på norsk. Bra jobba Jannicke! 

 

Neste morgen gikk turen til LAS VEGAS!! Vi brukte litt tid på å shoppe, før vi dro hjem igjen til hotelet og så dro ut igjen. Las Vegas er et sted jeg bare må tilbake til når jeg er 21, skal tilbake alderede til sommeren med pappa og co, men følte vi egentlig var litt for små, selvom vi begge snart er 18! Vi så på vannshow utenfor et hotel, vi dro på casino og vandret rundt i gatene. Det jeg ble veldig sjokket over var at det ble reklamert for horer overalt og prostituerte på min alder gående rundt i gatene. Synes faktisk synd på dem, som har endt opp i bransjen av en alder av kanskje 16-17 år...Oh well, tok en del bilder da, så et lite bildedryss har vel aldri skadet noen? :Og man kan da ikke dra til Las Vegas uten å ta bilde med det kjente skiltet?Så var det tid for å kjøre hjem. Vi stoppet på forskjellige steder for å ta bilder (helo, to nordmenn på tur sammen, må ha bildestopp da) før vi dro på IKEA for noen svenske kjøttboller og litt svensk mat. Har nå svensk sjokolade som smaker bedre enn amerikansk, havreflan og knekkebrød. Vi kjøpte også den standar billigisen til IKEA, som var 1 dollar og mye større enn den norske. IKEA fikk meg til å føle meg som hjemme, ahh savner IKEA! Gikk rundt hele tiden og dette var samtalen:

Helle: Åh, jeg husker denne, hadde denne bare i en annen farge
Meg: Åh, jeg husker denne, hadde alltid lyst på den men fikk den aldri

(Ja mamma og pappa, føl dere skyldige i å ikke har kjøpt alt IKEA ting som helle hadde)

 

En herlig tur med en herlig jente!

 

-Jannicke

 

Les mer i arkivet » April 2014 » Mars 2014 » Februar 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits