Flyttedag!

Hei søte!

I morra blir min store flyttedag. Har pakket alt jeg eier ned i bagger og poser og innsett at i juli kommer jeg til å ha et gigantisk problem med å få med meg alt jeg eier hjem. Kan vel nevne at jeg ikke har alle klærne mine i kofferten engang, var nemmelig ikke plass...

Aner ikke hvordan man får snudd bilde? Men her ser dere hvertfall alt jeg eier, selvom det ser lite ut er det mye bak ting som ikke synes! Sier bare lykke til til meg selv og nye vmor som skal klare å få plassert alt dette i bilen hennes i morgen...

-Jannicke

TGIF!

Hei søte!

 

I går var det fredag, og deilig var det! Det betydde nemmelig 3 ting, at det er helg og at det kun er 1 uke til jeg møter min kjære Hellepelle igjen<3 Vet ikke om jeg har nevnt dette før på bloggen, men ei god vennine av meg fra norge er utvekslingstudent også her i USA. Hennes vertsbestefar bor 1 time unna meg, og hun skal på besøk til han neste uke, og det endte opp med at han tar oss med til Las Vegas og San Diego! Blir en helt konge weekend og gleder meg masse til å få se Helle igjen. Er vel 7 mnd eller noe sånt siden vi sist så hverandre, vi fikk ikke vært noe sammen i sommerferien så er en stund siden vi så hverandre sist.

Etter skolen på fredag dro jeg, Abbey, Sydney og Nisha på kino. Var utrolig koslig, vi satt oss alle inn i den knøttlille bilen til Abbey og kjørte avgårde til Fashion Square hvor vi gikk litt rundt på Victorias secret og slilkt før vi dro på kino. (kinoen er på kjøpesenteret) Vi så Divergent, en utrolig bra film. Anbefales virkelig! Vi fikk alle et minicrush på Four (som i tallet 4, det var navnet hans) og gikk fornøyde ut før vi gikk enda en tur inn til Victorias Secret. Deretter ble det Panda Express på meg, mens de andre hadde sandwich og salat (sunne mennesker) haha. 

Kl nærmet seg mye så vi fant ut at vi skulle dra til Fountain Hills for å se fontenen og leke på lekeplassen. Vi hoppet alle ut av bilen og gikk i mørket bort til lekeplassen når sydney stopper og sier "Hi girls, its a little boy sitting over there by himself" og vi alle ser bort på han, han snur seg og vi snur oss, skriker og løper unna og slenger oss så fort vi kan inn i bilen og kjører avgårde. Det var nemmelig ikke en liten gutt, det var en gammel mann som satt på benken til en lekeplass med sånn teselskap servis på bordet kl 9 på kvelden i mørket. Skummelt? eh ja! Så kommer Abbey da "aw maybe he is homeless" 

Deretter bestemte vi oss for å dra til Sydneys hus, hvor vi satt oss i garasjen hennes og så på film. Her i usa er det ofte at en del av garasjen er liksom sånn "hangout" sted fordi folk her i Scottsdale er sykt rike og om vi tar Sydney som et eksempel, hun har 2 garasjer... 

Har desverre ingen bilder fra kvelden, men var hvertfall en utrolig koslig dag!

 

-Hva gjorde dere igår?

 

-Jannicke

Hiking i Arizona!

Hei søte!

 

During Spring break har jeg gjort to helt fantastiske hiker. Utsikten var så amazing, at jeg ble skuffet over hvor dårlige bildene ser ut på mobilen. Jeg er en person som egentlig ikke bryr seg så veldig mye om natur og hvordan ting ser ut, men skal love deg at dette var kjempefint. Enten har jeg blitt voksen og begynt å like natur eller så er det bare det at utsikten var bare helt stunning! Slenger med noen bilder så dere får se, men man må nesten være der for å oppleve hvordan det virkelig ser ut

 Fant forresten litt snø på toppen, artig! 

Hva gjorde dere i spring break?

 

-Jannicke

Spørsmålsrunde - generelt!

 

Hei søte!

 

Da har jeg svart på resten av spørsmålsrunden, enjoy!

 

 

Hei jeg skal til USA på utveksling neste år, skal faktisk til et sted ca 1time utenfor Phoenix.

-Så gøy, hvor skal du hen?

 

Men det jeg lurte på var, hva ga du i gave til vertsfamilien din?

- Jeg tror du kan finne spørsmål på alt denne om du blar litt i arkivet men mener å huske at jeg ga en bok om Norge, melkesjokolade og to troll :)

 

Når fikk du vertsfamilie, og er du fornøyd?

-Aner ikke, engang i slutten av sommerferien! :)

 

Er du med på noen idretter?

Har spilt soccer og nå gjør jeg track! Men tror jeg kommer til å slutte ganske snart med track, er liksom ikke helt min greie nei..


My soccergirls<3

 

Er det store forskjeller mellom folk i Norge og i USA?

JA! Mer hyggelige her, men kan også være mer fake her. Kommer helt ann på hvem du møter,  men generelt er man hyggeligere her i usa enn norge. Kommer nok til å savne det at gutter opner dørene, alle spørr "hi, how are you" osv..

 

Hvordan er det å snakke engelsk hver dag, evt hvordan var det i begynnelsen?

I begynnelsen så bare sa jeg tilmeg selv "tenk på engelsk" og lover deg, såå mye enkelre å komme seg inn i språket. Begynnte raskt å drømme på engelsk, men er selvfølgelig litt slitsomt de første ukene. Det som er luksusproblemet med å kunne to språk flytende til slutt er at du blir så språkforvirra. Noenganger sier jeg noe på engelsk, men tror jeg sier det på norsk så jeg stopper å må liksom tenke meg om hvilket språk jeg snakket før jeg fortsetter fordi engelsk kommer like naturlig som norsk gjør. 

 

 

Hva synes du om educatius? E du fornøyd med de?

 De er helt ok. Altså småting som at jeg trengte fysikk var de mer en gjerne glade for å hjelpe meg med, mens andre større ting som jeg kommer til å ta opp senere er de ikke like flinke med. Men dette kommer helt ann på kontaktperson osv. 

Kor my penga bruke du sån ca på en måned?

2000kr er hva jeg får av mamma og pappa, er du flink med penger holder det!

 

Jeg har litt lyst til å dra på utveksling, og jeg og mamma har snakket om det. Men er det mulig å ha realfag? Har du realfag?

Det er fult mulig med realfag! Jeg tar det selv :) eneste er at du får nok noen spørsmål om "omg your crazy, why do you take 2 scienceclasses????" som jeg fikk daglig de første ukene.. hehe men ja, er fult mulig, har både fysikk og kjemi her. Og vet at mange har biologi også så det skal gå bra!

 

- Var du på soft landing camp i NYC, i såfall hvordan var den?

AMAZING, perfekt start på året! Bla i arkivet til August så finner du mer om det!
 

- Hvordan gjør du det med tanke på mobil og abonnement til den osv.

 

 Om du har unlocked (spørr operatøren din om det før du drar) så er det bare å kjøpe seg et abonomant her. Jeg personlig har simple mobile som er kontantkort du bare fyller opp..Om telefonen din er locked derimot må du desverre bare kjøpe en ny unlocked telefon her. Du kan kjøpe telefon med binding, men kontraktene her varer 2 år, så det er litt kjipt å betale et helt år for en telefon du ikke bruker liksom!

 

Håper dere fikk svar på hva dere lurte på!

 

-Jannicke

Svar på spørsmålsrunde - Hawaii

Aloha!

hehe, just so you know så betyr aloha både hei, hade og noe med love! Liten funfact der ja..

Men over til svar på spørsmålsrunden. Tenkte å dele det opp i forskjellige emner slik at det er lettere å finne svarene på det dere har spurt om. Tenkte da og svare på alle hawaiispørsmålene jeg har fått inn. Merker det er tid for nesteårs utvekslingsstudenter, er mange spente som alt har planlagt at de vil til hawaii! Var nok en av dem selv på denne tiden i fjor selvom jeg fikk et stort nei av foreldrene mine når jeg spurte om jeg kunne få hawaii tur også. Endte opp å dra, med å betale alt selv! (flinke meg, betale selv)

 

Va det verd å dra te Hawaii, med tanke på at det koste 10 tusen? 

-JA!!! Verdt hver eneste krone! Jeg er også veldig glad i å reise, så jeg ville heller brukt 10 tusen på reise enn på klær. Og honestly, når kommer du til å dra til Hawaii igjen liksom? Om man har råd, og muligheten vil jeg bare si at det er bare å dra. Storkoste meg der, og hva er vel bedre enn en Hawaiitur med 100 andre utvekslingsstudenter fra hele verden, probably mest fra Norge som er i akkuratt samme situasjon som deg? 

 

 

Alt man får inkludert da?:)

-Det de ikke dekker er lunsj! Så lunsj må man kjøpe selv og selvfølgelig alt du shopper osv. Men resten dekker de, f.eks. dro vi på hard rock cafe for middag, noe de dekket! Så ble ganske overrasket over at de tok oss til kule steder som det, men selvfølgelig hadde de en egen meny til oss så man kan ikke bestille fritt, men er alltid noen klassikere som hamburger, så ikke vær redd for at du ikke kommer til å like noen av alternativene!


lunsjen min den ene dagen!

 

Var det explorius eller underorganisasjonen din som arrangerte turen?

Det var ingen av dem. Reiste med BeloUsa som samarbeider med nesten alle underorganisasjoner. Dermed kan du dra med dem uansett hvilken organisasjon. Unntaket er om underorganisasjonen din selv arrangerer turer (f.eks ISE gjør) da vil de ikke la deg dra med noen andre enn dem som regel. 

 

 

Hva er greia med alt alle tagger beloha på insta?:-)

-Dette er serr favorittspørsmålet mitt! For når første gruppe dro lurte jeg også på hvorfor alle drev å tagget beloha, men når jeg kom frem skjøntne jeg hvorfor. Så hastaggen til belo usa er da beloha og de ba alle tagge det, og det er mye enklere å se alle bilder fra hawaii når vi alle tagger det. Er ikke helt sikker på hvorfor vi skulle tagge det, men vet de skal lage en film, så kanskje det har noe med saken å gjøre?!


#beloha 

 

Hvilken organisasjon dro du med?

Belo USA!

 

Hvor mye kostet det?

For meg ble det ca 10 000 med flybilletter, men programpris varierer fra år til år og hvor du bor hen kommer jo ann på hva billettene dine koster.

 

 

-Jannicke 

 

Hawaii dag 2!

Aloha cuties!

Hehe, jeg har alt vært hjemme litt over en uke men enda ikke satt  meg ned å blogget om hawaii turen. Siste uka har det skjedd mye som jeg ikke kommer til å blogge om, men kan si at det har vært en tøff uke. I tillegg til dette har jeg hatt et tonn med lekser, noe som ikke gjorde det bedre. Savner alt og alle fra Hawaii også forresten, skulle virkelig ønske det varte lengere enn kun 1 uke! Men nok om det, la oss starte med dag en og to!

Så første dagen (eller blir vel kanskje 2?) så sto vi opp, spiste en ok frokost (altså frokosten var ikke noe å skryte av), gikk til en strand litt bortenfor og startet å surfe. Min gruppe, blå med kun skandinavere nesten og noen få andre (stakkars), startet først med en surfelesson på land hvor vi lærte at man først padlet, deretter tok knærne opp til brystet og så reiste seg opp å sto laft. Deretter kom vi oss ut til vannet, og måtte paddle oss lang ut, noe som var slitsomt. Men helt ærlig, når jeg lå der å tenkte "Herregud jeg ligger på et surfebrett på hawaii" tenkte jeg ikke så mye over hvor slitsomt det var lengere. Selve surfingen var egentlig ikke så vansklig, men pinglete som jeg er turte jeg aldri å reise meg opp, utenom 2 ganger, hvor den ene gangen ble jeg filmet! Hvem han som filma var og hvor den filmen er nå aner jeg ikke, men tror nok ikke den var så veldig bra at det gjør noe.

Deretter hadde vi litt tid på stranden, hvor jeg og Andrine tok litt bilder, solte oss, drakk smoothie og bare koste oss. Deretter var det tid for båttur. Her så vi delfiner i det frie! (Kleint, jeg hadde tenkt til å skrive levende, for kom ikke på noe bedre ord. Her snakker vi bra norsk ja). Er så utrolig glad for at jeg fikk oppleve delfiner på nærthold, uten at de ble tvunget til det. De kom opp til båten fordi de ville, og svømte ved siden av oss, før de dro avgårde. Delfiner lever i flokk og sånn skal det være. Når du drar til et delfinshow, tror du virkelig at alle de delfinene ble fanget sammen? Nei, ofte er det små baby delfiner som blir tatt fra mamman deres og resten av flokken bare fordi vi skal ha noe underholdning. Jeg kan ærlig si at jeg har vært 2 ganger på delfinshow, men etter jeg så filmen "Blackwhale" fikk jeg øynene opp og søkte litt rundt. Jeg skal aldri på noe delfinshow igjen! Men anyways, så utrolig gøy å se delfiner, og vi fikk også sett en hval. Den var et stykke foran oss og putslig er det noen som sier "oh shit" og alle ser denne store hvalen på vei ned i vannet igjen etter et hopp, akuratt slik du ser på film, helt nydelig! 

Etter en lang dag på stranda og litt surfeutslett/eksem whatever det norske ordet for rashes er, så dro vi tilbake til hotellet hvor jeg måtte høre på Ingvild og hennes banneord når henne prøvde å dusje. Hun hadde nemmelig disse surfboard rashes over hele beina hennes og litt på magen, fikk helt vond av henne. Hun prøvde også å smøre på litt alovera, hahahaha trodde nesten hun døde stakkars! Men skjønner henne godt, jeg hadde kun på knærne, men gud så vondt det gjorde å smøre på alovera bare på knærne liksom. Deretter gjorde vi oss klare for middag, vi skulle nemmelig på pizzaresturant, og by that time hadde vi alderede blitt en liten gruppe med norske jenter, meg, Ingvild, Andrine, Anniken, Ida, berit og Julie! 

Snille som vi er tok vi med litt pizza, siden alle kunne ta med left overs, og ga til fattige mennesker rundt omkring i gatene. Var så utrolig koslig å se hvor glade folk ble når vi spurte om de hadde lyst på litt pizza! Noe så lite, kan bety mye for andre, husk det :)

 

Alt i alt, en super dag hvor vi alle ble litt brente men brune!

 

-Jannicke

Spørsmålsrunde -hawaii

Hei søte!

Lite oppdatering, masse lekser... Tenkte hvertfall jeg kunne ha en spørsmålsrunde siden jeh vet at det er en del som har spørsmål! Så da kjører vi på!

Hva lurer du på?

-Jannicke

Les mer i arkivet » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits