Starten på eventyret!

Hei søte!

IMORRA STARTER EVENTYRET. Starter tidlig på morningen med verdens beste jenter som kommer for å si hade, før 2 av dem blir med til gardemoen og sier hade der. Deretter setter vimsa Haugen seg på et fly som (forhåpentligvis) går til London. Med min flaks kan jeg jo fort ende opp på et annet fly, men skal prøve å følge med alle andre så jeg finner fram. Etter noen timer her setter jeg kursen mot NYC, og blir der noen dager før jeg på tirsdag drar alene (legg merke til alene, hvordan skal det gå?) ned til Arizona for å møte verstfamilien. 

De siste dagene har gått til pakking (lol, haha nei de har faktisk ikke det, begynnte å pakke i dag) si hade til folk, og egentlig bare løpe rundt fra her til der for å gjøre små erender. I går var jeg hos verdens søteste anepane som hadde laget muffins til meg og Linn (som skal til argentina) noe som var kjempekoslig. 

 

Annet enn det kan jeg si at det var en veldig trøtt, sur og forvirret jannicke i går etter å ha sortert alt mulig av papirer, karakterkort, kopiert alt mulig og prøvet å finne ut hva alt er fornoe. Midt oppi alt dette mistet jeg flybillettene og du kan tro jeg ble stressa. Fant dem tilslutt da, de lå under alle andre papirer.

 

Har også laget en liten scrapbook til Linn, som skal til Argentina, håper hun likte den. Brukte år og dag på å bli ferdig!

 

Og idag har jeg sagt hade til en del folk, blant annet mamma! Verdens vanskligste ting å gjøre, men vi overlever. Er kun 10 mnd før vi ses igjen. Glad i deg mamma<3 

Helena kom også opp i dag, så vi nøyt den siste kvelden med litt norske bær! Og mens alle andre er ute å fester en fredagskveld skal jeg drikke masse godt norskt vann, haha

 

Blogges i NY!

 

-Jannicke

Ambassaden

Hei søte!

I går var jeg på ambassaden, noe som tok en evighet. Våknet kl 7, og var hjemme igjen i 2-3 tiden! 

 

Dagen startet med at jeg og pappa dro inn til Oslo, og prøvde å finne Explorius sine kontorer, noe som ikke var like lett. Etter litt gps bruking, og en telefonsamtale fant vi frem til slutt. Her møtte jeg Idun (kontaktperson) som ga meg den orginale I-20, og litt info om avreise. Hun fortalte at om jeg valgte Jetpack drar jeg 3.august, om jeg velger vanlig postgang er avreise usikkert, og samme med NY campen. Jeg har valgt jetpack, og Idun har booket meg inn på avreise på lørdag. 

Jetpack er noe som er veldig dyrt, kan fort komme oppi 3000 ++ om du bor utenfor oslo og akershus. Jeg bor jo i Buskerud, i lier, og hit hadde det blitt noen tusen, men jeg skal derfor sende det til Explorius, og bare ditt (som er liksom 15 min å gå fra ambassaden) koster det litt over 800 kr. Derfor kommer en fra explorius å ta med seg passet mitt på flyplassen, eller at jeg stikker innom før jeg drar på flyplassen. Til dere som ikke vet hva Jetpack er, så er det en tjeneste som leverer "dør til dør" altså, de kommer på ambassaden når passet med visum er klart, og kjører rett til ditt du vil ha det. Utrolig smart, når det er kort tid til avreise. Men dette er noe jeg ikke anbefaller om det ikke er kort tid til avreise, eller om du bor langt unna. Har også hørt om folk som har fått visumet og passet en dag etter de med jetpack, så vet ikke helt hvor mye dette med jetpack har å si egentlig. Men om du som meg, også velger det, send det til organisasjonen din sitt kontor, mye billigere om du bor utenfor Oslo!

 

Men over til selve ambassaden. Når vi kom var det "lang" kø. Den var lang, men tror den var ganske liten til å være på ambassaden. Sammen med meg sto det en del voksne, og litt eldre som skulle på college, så jeg endte opp med å bare stå der alene, i hele 2 timer (!!) litt mer faktisk. Var en mann foran meg, og så to jenter foran han. De skulle på college og hadde begge vært på utveksling, så fristet å snakke med dem, men han mannen sto i veien, følte det ble litt kleint å snakke over skuldern hans liksom, for å få kontakt med de jentene. 

Etter den lange køen, og uendelige timene, var det en nervøs og sulten Jannicke på vei inn i security. Her slår du av mobilen, og tingene dine blir sent igjennom en scanner mens du går igjenom flyplasskontroll. Null stress. Vaktene er også veldig koslige. Deretter kommer du til den berømte skummle døra, som jeg har blitt advart mot, som egentlig ikke var noe skummel i det hele tatt. Var bare veldig uvant, for man trykker ned en knapp og drar i håndtaket. 

Inne er det sykt lite! Jeg hadde sett for meg sånn stort rom, med flyplass skranker. Men her kommer du til et lite rom, og små luker, hvor alle hører hva du sier. 

Første luke er det ei norsk dame som skal ha:

-Penger (160 dollar eller 1000kr)

-Pass

-Passbilde

-I-20

-Konfulutt (trengs ikke met jetpack)

-Confirmation page

 

I andre luke er det en amerikaner, som scanner fingerne dine. Dette tok veldig rask tid, men å bli ropt opp til den luka tok jo hundre år. 

Deretter kom jeg til luke 3, den berømte intervjuluka. Her sier alle "husk hvem som står foran deg i køen, for man skjønner ikke når de roper deg opp" Ja, for dette hjelper mye når det putslig kommer en til som tar intervjuer, og jeg er den eneste som ikke blir ropt opp etter den som sto før meg. Jeg ble ropt opp før han, men skjønte fort at det var meg, siden ingen andre reiste seg opp og det hørtes ut som Haugen! 

Duden i skranken var en utolig hyggelig amerikaner, som ble veldig overraska over at jeg skulle på High school (alle andre skulle jo skrive bøker, på college, hun ene skulle ta et bibelstudie liksom) og spurte meg noen spm:

Hvor skal du?

Reiser du med en organisasjon eller familie?

Får du støtte av lånekassa?


Deretter ga han meg en brosjyre med et nr som jeg kunne ringe hele døgnet om det var noe!

 

Og det var det, egentlig. Er det noe mer du lurer på ang visumsøking, ambassaden eller jetpack er det bare å spørre, enten på mail eller her på bloggen :-)

bare hyggelig å hjelpe!

 

-Jannicke

 

 

One goodbye and a new hello!

Hei søte!

På lørdag hadde jeg og bestevennina mi som skal på utveksling til argentina, vår avskjedsfest sammen! Vi samlet jentene, ba alle ha med seg hver sin lille rett, og satt sammen et tapasbord. Det var kjempekoslig. I tillegg hadde jeg blå, røde og hvite ballonger som vi hang opp i trærne. Haha, vi elsker norge <3 De hvite ballongene hadde til og med norskeflagget på. Fikk dem når vi var i frankriket (av alle steder) av noen nordmenn som pyntet sky bussen under tour de france. Så de ga oss bare en haug.

 

Meg og Linn, som også skal på utveksling. Hun skal bli argentina babe da. 

 Alle sammen <3

 

 

Kommer til å savne alle disse jentene, og dere som ikke kunne komme og alle vennine mine. Har egentlig ikke helt gått opp for meg at jeg har sagt hade til så mange for 10 mnd alt. I morra står stesøstra mi for tur, da hun drar på fotballcup i over i morra. Blir rart med alle disse goodbyene. Men one goodbye and a new helo. Gleder meg sånn til jeg får dra! Fikk også vite i dag at avreise blir 3.August i stede for 1. Altså drar jeg på lørdag, 6 dager igjen!

 

-Når drar du?

 

-Jannicke

Stikkord:

Im on my way, opening a book to write the best chapter of my life

Hei søte

 

Tenkte å skrive et lite tankeinnlegg, hvor jeg får ut litt tanker. Litt refleksjon over de kommende 10mnd. 

Dere har vel alle hørt den quoten "Life is a book and those who do not travel read only one page"? Og kanskje "exchange isnt a year in your lifte, but a life in one year"? Jeg skal hvertfall starte livet mitt med å skrive det beste kapittelett i mitt liv. Om året blir bra er jeg ganske sikker på, men selvfølgelig vil jeg ha nedturer, men det vil gjøre meg mer moden, og sterk. Senere blir det kanskje nye reiser ut i verden som også setter sine preg, men et utvekslingsår i en alder av 17 setter sine spor.

 

exchange isn't a year in your life, it's a life in a year

 

Jeg tror dette året kommer til å bli veldig lærerikt og spennende, men samtidig veldig tøft. Det er ikke bare bare å dra fra alle hjemme, dra til en helt ny familie, et helt nytt land, med en helt annen kultur og skal bare leve der. Men godt skal det bli å få dratt også. Når man har bodd på samme sted hele livet blir man litt lei noenganger, men for all del, er ikke lei av lier sånn egentlig, men noen personer er jeg litt lei av. Som mener de har rett til å bestemme alt og ha meninger om alt og selv skal liksom være så jævlig kule. Men har vi ikke alle sånne mennesker i vennekretsen uansett? 

Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over hva jeg egentlig har begitt meg uti. Jeg fikk meg jo et lite realitycheck når jeg fikk den første familien, men etter hele den prossesen med å måtte bytte organisasjon føler jeg at jeg kanskje har et litt mer realistisk syn på utveksling og innsett litt mer hva jeg egentlig har begitt meg utti. Heldigvis er det enklere å skulle dra fra alle her, når jeg vet at det som venter meg i usa er en superhyggelig familie, en god skole og et veldig fint sted. 

 

Etter at jeg fikk familie har jeg bare begynt å glede meg enda mer. Det er liksom mer realistisk når man har en familie, en faktisk adresse som man kan søke opp på google maps og se på sitt nye hjem (hehe, hver dag), og en skole som du kan prøve å finne så mye som mulig ut av. Hvilke sporter de har, fag og alt mulig. Alt blir bare mer realistisk, og man begynner å glede seg bare mer og mer. Akuratt nå er jeg kjempespent, og har snakket nesten hver dag med vertsfar, siden jeg fikk familie! 

Så nå er jeg klar til å starte reisen min, lese sider, og skrive ned det beste kapittelet i boka. Og for dere som ikke har skjønnt det, nei, jeg skal ikke skrive en bok, haha, det er litt metaforisk. Men på en annen måte kommer jeg jo til å skrive ned en del her på bloggen, så litt skriving blir det!

 

-Hva synes dere om innlegget?

 

-Jannicke

Vertsfamilien, skolen og stedet

Hei søte!

 

Da tenkte jeg å fortelle litt om stedet, familien og skolen jeg skal tilbringe de neste 10mnd på!

Kan vel starte med at jeg ikke har fått vite noe av explorius enda, men jeg er 100% sikkert på at dette faktisk er familien min, og om noen dager får jeg nok vite om det, for har nå fått skoleplass! Haha, akuratt som forjegang var det vertsmor som la meg til på facebook, og jeg spurte selvfølgelig "who are you?", men tok raskt å godtok forespørselen slik at jeg kunne sjekke hvor hun bodde. Og selvfølgelig sto det at hun bodde i Scottsdale, Arizona, så jeg ble sykt glad og gikk rundt og bare "omg tenk om jeg har fått familie, herriguud" men prøvde å roe meg ned med at det kunne hende det bare var tilfeldig at hun la meg til, det kunne være en kontaktperson eller rett og slett naboen til vertsfamilien, så jeg burde ikke ha for store forhåpninger. Men som dere skjønnte på mitt korte innlegg, var dette familien jeg skulle tilbringe de neste 10mnd hos!!!

Etter litt chatting fram og tilbake har jeg fått vite at jeg også får ei til utvekslingsstudent som vertssøster, fra Montenegro. Hun har enda ikke fått vite noe, så har ikke fått vite noe om henne enda. Får nok ta kontakt når hun også har fått godnyheten om vertsfamilie! Ellers så består familien av vertsmor Michelle og vertsfar Scott! Michelle jobber innenfor marketing, mens Scott er en yogainstruktør. Begge to er vegetarianere, men det går nok helt greit, for deres døttre Gillan (14) og Sam (19) er ikke det! haha, så jeg kan liksom spise kjøtt om jeg ønsker. Sam bor ikke hjemme lengere, men på college, men har snakket med henne og hun har sagt at hun vil komme innom å hilse på meg når jeg kommer. De virker kjempehyggelige! I tillegg har de en hund og en katt. 

Huset jeg skal bo i er dritfint spørr du meg. En av de første tingene jeg spurte om var adressen så jeg kunne søke det opp på google maps! Det har basseng, og ligger like ved skolen. Eneste problemet er jo at nesten alle husene rundt der ser veldig like ut, så kommer nok til å gå meg bort en del ganger, haha.

Byen jeg skal bo i heter Scottsdale, og ligger 34 min unna Phoenix! Stedet jeg skal bo på ligger også 24min unna downtown Scottsdale om jeg ikke tar helt feil. Men det er også kjøpesentere i nærheten her, så blir nok en del shooping! 

Skolen jeg skal gå på heter Desert Mountain High School, og er "the home of the wolfes". Altså er maskotten en ulv. Skolefargene er "maroon" og grå, vet ikke helt hvordan man oversetter maroon, men er en slags rødfarge. På skolen går det litt over 2000 elever i følge wikipedia, så det er litt over dobbelt så mange som jeg er vandt med på St.Hallvard. Det blir nok en stor forandring. Siden skolen er såpass stor har de mange sporter som tennis, soccer, badminkton osv. De har også en del fag, men siden am.historie og engelsk er obligatorisk fra deres side og matte, språk og + fag jeg skal fortsette på (kjemi og fysikk) er obligatorisk fra norske skolen, får jeg nok ikke noen andre fag enn disse, litt kjedelig men det får gå. De har også en del klubber, men har ikke helt satt meg inn i det helt enda. 

 

 

Ser det ikke fint ut? :-)

 

Om det er noen spørsmål ang plassering, skolen eller familien er det bare å spørre! 

 

-Har du fått familie enda?

 

-Jannicke

Stikkord:

Skoleplass!

Hei søte!

Nå har jeg endelig fått skoleaksept og skoleplass. Med Select skal man jo gå skoleplass først og deretter vertsfamilie, men siden vertsmor la meg til på Facebook fikk jeg vite om familien før skoleplass. Så sånn fra explorius sin side har jeg ikke fått vertsfamilie enda(selvom jeg nå har sagt det,men de har ikke papirene enda).

Så som dere ser, skal jeg gå på Desert Mountain Hogh School som jeg har hørt er en veldig bra skole! Gleder meg!

Akuratt nå er jeg på mobilen, mobilblogger, så tenkte å skrive mer om både familien, stedet og skolen når jeg kommer meg på pc og får mer info selv :-)

-Jannicke

Vertsfamilie!!

Endelig, mer info når jeg vet mer!! :D

Frankrike!

Hei søte!

Nå er jeg i Frankriket, og dere som leser bloggen min daglig lurer kanskje på hvorfor jeg ikke er i Barcelona lengere,(husker ikke om jeg skrev det i forje innlegg) jeg er nemmelig på interrail! Så vi har vært nå tre steder i Frankrike allerede.

Først var vi i montpieller(skrives det sånn?) å så på tour de france!

Sky bussen og meg og Edvald! ?? haha, var det nærmeste vi kom et bilde med han siden vi skulle bort til tv2 og han skulle bli intervjua av noen så..

Etter tour de france dro vi til et annet sted som er nærmere Nice, hvor vi ble i en natt.

Deretter dro vi videre til hit vi er nå, som heter noe som st.raphael eller noe i den duren, veldig nærme Nice! Her hadde vi bestilt to rom i et slags leilighetskompleks hvor man hadde en "leilighet" og ordnet med mat osv selv. Herifra stakk vi fort når det vi skulle ligge på var sovesenger, og den jeg skulle ja sovet på var en knøttliten sofa aktig soveseng... Dermed brukte vi hele dagen i går på å først ta et varmt tog, før vi fant turistinfo og videre i varmen til en taxi, så måtte vi vente på stedet fordi vi ventet på at de skulle opne. Deretter hadde de ikke fått begge bestillingene, og det var mye surr. Når vi først kom på plass på et ordentlig fint hotel, ble det til at jeg dro på stranda i 18 tiden, som da var en time med litt sol.. Var egentlig utrolig deilig og bade på slutten for vannet var så varmt. Sykt varmt her faktisk!

Nå vill ikke blogg.no laste opp flere bilder lol så da avslutter jeg innlegget med å si at svar på spmrunden kommer snart!

-hvor skal du på ferie?

-Jannicke

Avreisedato!

Hei søte

Dere lurer sikkert på hvor jeg er siden jeg ikke blogger! (Eller bare ikke) jeg er nemmelig i Barcelona ??

Jeg har lommer på kjolen om noen lurte(vet dere lurer)

Mer enn det har jeg drikki Arizona (haha) for jeg skal jo til Arizona!

Jeg koser meg kjempemasse her, og vi skal snart videre til Frankriket! Vi er nemmelig på interrail og reiser rundt omkring med tog! (Tok fly ned hit da)

Men over til overskriften; jeg har tidligere fått beskjed at jeg drar mellom 1-3 august. Jeg skal også til ambassaden den 18, men fristen for visum der var den 2 juli så idun skal ringe meg så fort jeg får skoleplass og I-20 så jeg får søkt så fort som mulig og får visum. Idag fikk jeg denne mailen:

Jeg drar altså mest sannsynlig 1 august!!! Gleder meg, får håpe det blir det for da drar jeg med Karianne og Sara, to supre jenter jeg har blitt litt kjent med på Facebook. Og hva er ikke bedre enn å dra til NYC med dem? Hehe da kan de også trøste meg når jeg sier hade til familien siden de sier hade med sin allerede i Bergen/Trondheim (tror jeg). Dette blir jo bare bra. Og siden dette bare er bra får jeg jo selvfølgelig så vidt sett den ene bestevenninnen min som kommer hjem kvelden den 30. Altså kun en dag sammen med min brow...


-når drar du?

-Jannicke

Videoblogg?

Hei søte!

 

Siden jeg har faktisk et speilreflekskamera, og jeg fikk litt lyst til å lage videoblogg tenkte jeg å kanskje gjøre det. Litt inspirert av gunnhild kanskje, hehe. 

 

Så da er spørsmålet mitt, vil du ha videoblogg? Isåfall om hva, må være noe utvekslingsrelatert tenkte jeg, kanskje utvekslingsutfordringen, eller spmrunde? 

Dere bestemmer!

 

-Jannicke

Les mer i arkivet » Januar 2014 » Desember 2013 » November 2013
+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


KontaktEpost: jannickehaugen96@gmail.com
Instagram: jannickehaugen
Twitter: jannickehaugenn
Bloglovin: følg meg her


KategorierLinker


tekst
tekst
design av Gunnhild
hits