Hvordan få førerkort i Arizona

Hei søte!

Tenkte kanskje det kunne vært nyttig å skrive om hvordan man må gjøre det for å få lappen her i arizona. Er nok ganske lignende hvordan man får det i andre stater og, men sjekk alltid opp med din stat.

Jeg valgte å ta lappen etter jeg hadde fylt 18, fordi da er alt mye enklere. 

 

Hvordan ta lappen om du er 18:

-Øv til permit testen, se link nedenfor 

-Dra til din nærmeste DMV, ta med pass, visumorginalen, 10 dollar og ta permit testen (teori, 30 spm)

-Øvelseskjør

-Ta testen som er latterlig enkel. Noen steder har pararellparkering, mens andre har 3-point turn. Deretter tar du en liten tur med en instruktør som enter tar deg med rundt blokka aka 4 høyresvinger. Eller rundt et nablag aka 4 venstre. Sistnevnte hadde jeg, og selve kjøreturen tok kanskje 5 min. Ta med samme papirer som du gjorde for permit testen + din permit

-Gratulerer, du har nå lappen og kan kjøre i Norge. (Teknisk sett i usa og, men på grunn av forsikring som ikke dekker bilulykker og organisasjonen kan du ikke)

 

 

Hvordan ta lappen om du er under 18:

-gjør de 3 første trinnene

-Vent 6 mnd før du kan ta testen. 

-Gratulerer du har nå lappen!

 

Et lite minus er at det er et papir (aner ikke hvilket, spørr på dmv) som dine foreldre i Norge må signere og SENDE, ikke scanne inn å sende på mail, men sende ned til usa i posten og du må ha minst 30 timer kjøring og bevis på det. Men det er absolutt ikke umulig

 

Om du ikke har permitheftet som jeg tror man kan få gratis at the dmv, så kan du gå online på denne linken hvor hele heftet er!

Jeg tok også practistester online, noe som hjalp en del. Du kan finne dem her. Du kan også på denne nettsiden, gå tilbake til hovedsiden og finne din stat og øve til din permit der! 

 

 

Håper dette hjalp noen av dere, og lykke til!

 

-Jannicke

2 kommentarer

Baremusikk

18.06.2014 kl.16:12

Håper du får en konge dag videre!

Tone M Aune

18.06.2014 kl.19:34

Om man kjører opp i USA før man er 18 år, kan man kjøre da siden vi ikke har lov i Norge? Vet du om dette gjelder for Florida også? Hvor kan jeg eventuelt finne denne informasjonen?
Tone M Aune: Du finner all informasjon du trenger å vite på dmv siden til florida :)

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits