Spørsmålsrunde - generelt!

 

Hei søte!

 

Da har jeg svart på resten av spørsmålsrunden, enjoy!

 

 

Hei jeg skal til USA på utveksling neste år, skal faktisk til et sted ca 1time utenfor Phoenix.

-Så gøy, hvor skal du hen?

 

Men det jeg lurte på var, hva ga du i gave til vertsfamilien din?

- Jeg tror du kan finne spørsmål på alt denne om du blar litt i arkivet men mener å huske at jeg ga en bok om Norge, melkesjokolade og to troll :)

 

Når fikk du vertsfamilie, og er du fornøyd?

-Aner ikke, engang i slutten av sommerferien! :)

 

Er du med på noen idretter?

Har spilt soccer og nå gjør jeg track! Men tror jeg kommer til å slutte ganske snart med track, er liksom ikke helt min greie nei..


My soccergirls<3

 

Er det store forskjeller mellom folk i Norge og i USA?

JA! Mer hyggelige her, men kan også være mer fake her. Kommer helt ann på hvem du møter,  men generelt er man hyggeligere her i usa enn norge. Kommer nok til å savne det at gutter opner dørene, alle spørr "hi, how are you" osv..

 

Hvordan er det å snakke engelsk hver dag, evt hvordan var det i begynnelsen?

I begynnelsen så bare sa jeg tilmeg selv "tenk på engelsk" og lover deg, såå mye enkelre å komme seg inn i språket. Begynnte raskt å drømme på engelsk, men er selvfølgelig litt slitsomt de første ukene. Det som er luksusproblemet med å kunne to språk flytende til slutt er at du blir så språkforvirra. Noenganger sier jeg noe på engelsk, men tror jeg sier det på norsk så jeg stopper å må liksom tenke meg om hvilket språk jeg snakket før jeg fortsetter fordi engelsk kommer like naturlig som norsk gjør. 

 

 

Hva synes du om educatius? E du fornøyd med de?

 De er helt ok. Altså småting som at jeg trengte fysikk var de mer en gjerne glade for å hjelpe meg med, mens andre større ting som jeg kommer til å ta opp senere er de ikke like flinke med. Men dette kommer helt ann på kontaktperson osv. 

Kor my penga bruke du sån ca på en måned?

2000kr er hva jeg får av mamma og pappa, er du flink med penger holder det!

 

Jeg har litt lyst til å dra på utveksling, og jeg og mamma har snakket om det. Men er det mulig å ha realfag? Har du realfag?

Det er fult mulig med realfag! Jeg tar det selv :) eneste er at du får nok noen spørsmål om "omg your crazy, why do you take 2 scienceclasses????" som jeg fikk daglig de første ukene.. hehe men ja, er fult mulig, har både fysikk og kjemi her. Og vet at mange har biologi også så det skal gå bra!

 

- Var du på soft landing camp i NYC, i såfall hvordan var den?

AMAZING, perfekt start på året! Bla i arkivet til August så finner du mer om det!
 

- Hvordan gjør du det med tanke på mobil og abonnement til den osv.

 

 Om du har unlocked (spørr operatøren din om det før du drar) så er det bare å kjøpe seg et abonomant her. Jeg personlig har simple mobile som er kontantkort du bare fyller opp..Om telefonen din er locked derimot må du desverre bare kjøpe en ny unlocked telefon her. Du kan kjøpe telefon med binding, men kontraktene her varer 2 år, så det er litt kjipt å betale et helt år for en telefon du ikke bruker liksom!

 

Håper dere fikk svar på hva dere lurte på!

 

-Jannicke

Én kommentar

Kristi Pedersen

11.03.2014 kl.06:29

Så utrolig gøy det høres ut som du har det! :D jeg kan nesten ikke vente til jeg reiser til Australia nå :D

:)

11.03.2014 kl.12:10

HVordan gjorde du det med mobil og bankkort når du kom til usa? Har du kjøpt ny mobil og nytt sim-kort, og bruker du bare ditt vanlige bankkort? :)

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits