Svar på spørsmålsrunde, del 1!

Hei søte!

 

Tenkte å svare på del en nå av spørsmålene. Ser at det er en del ivrige utvekslingsstudenter som venter spent på vertfamilie og er klare til å utforske verden, men med masse spørsmål. Og no worries, jeg skal selvfølgelig svare på alle og om du føler deg masete, la meg trøste deg med at jeg var den mest masete personen ever før jeg dro, og spurte alle om alt mulig rart! Men anyway, here we go!

Hva savner du aller mest med Norge?

-Hm, okei det er faktisk et ganske vansklig spørsmål for er så mye jeg savner. Det er små ting som å gå tur med hunden min, jogge i gokkeland aka Egge, til å sitte fredagskvelden hjemme og se på tv, eller friheten vi har i norge, ikke minst å kunne gå til en buss som tar deg et sted og ikke måtte spørre folk til å kjøre deg overalt. Savner også mammas lapskaus selvom det er noe vi ikke har ofte. Små ting som jeg savner.

Hvor mye kostet ditt utvekslingsår? 
-MYE haha, har ikke oversikt over hvor mye det koster, fordi foreldrene mine betalte hele greia og ga dem stipendet. Men har skrevet et innlegg som du finner HER  om hvor mye stipend jeg fikk og hvilke ekstra kostnader som kommer i tillegg til programprisen.

Har du noen gang angret på at du dro?

-Nei
Hvordan gjør du med norsken, må du lese stoffet for deg selv?
-Jeg "leser" på det mens jeg er her. Boka ligger på rommet mitt hos pappa, ganske sikker på at den ligger akuratt hvor jeg la den når jeg fikk den før sommerferien, og som du sikkert skjønner jobber jeg skikkelig hard med norsk stoffet. Samme med historie, bortsjett fra at jeg faktisk har fått sent over boka så jeg ikke skal ha skyldfølelse for å ikke ha prøvd å lest. 
Får du alle de andre fagene du skal ha der?
-Ja. Men når sant skal sies så har jeg krangla meg til å fått riktige fag, og betalt for select slik at jeg faktisk fikk mine fag. Men det skal som regel gå greit å få til fagene sine så lenge du ikke skal ha skikkelig uvanlige fag som de ikke har her. 

Hvilke fag har du?
Algebra ll, Fysikk, Child Development, Studyhall, Kjemi og Spansk 3

Tok du noen stat- eller religionsvalg?
-I Starten med into, ja. Men i de fleste tilfeller er det bare bullshit, søknaden min ble sendt nord når jeg søkte sør, og vet om mange som det har skjedd det samme med. Så om du har stat eller regionsvalg så er du bare (u)heldig om du kommer ditt du vil, for du faktisk må betale ekstra for det, men at least kom du ditt du ville.

Hvor mye penger bruker du i måneden?
-Jeg får 2000kr i mnd av foreldrene mine og jeg prøver å kun bruke dette. Når jeg vet jeg skal noe sparer jeg opp penger til det slik at jeg har råd siden når jeg har vært så heldig å ikke betalt en krone for å komme hit, og de gir meg penger hver mnd vil jeg ikke spørre dem om mer hele tiden heller. Men 2000 går ganske greit så lenge du ikke forventer at du skal shoppe hver dag og spise ute hele tiden!

fra london, hehe


Hvor mye lommepenger hadde du med?
hadde vel med sånn 30 dollar, 20 kanskje? Som jeg fikk av bestefar og tok ut 300ish på gardemoen og så hadde jeg kortet mitt.

Når fikk du vertsfamilie?
Mens jeg var i london<3<3 haha, er det en ting alle utvekslingsstudenter husker er det nok hvor de var når de fikk vertsfamilie, når derimot er jeg ikke helt sikker på. Men det var vel i juni/juli. Første gang jeg fikk vertsfamilie var i påska, på hytta til Helena.

Har du realfag?
-Ja, Algebra ll som S1 matte, kjemi og fysikk. Når jeg kommer hjem blir det S2, kjemi2 og biologi!

Er du senior?
-Ja
- Hvilke fag er de 4 beste du har?
-Jeg har kunn 6 fag da, hehe men Fysikk, Kjemi, Spansk og Child development må vel bli de beste, siden det er i disse klassene jeg faktisk har fått venner i, og koslige lærere!

- Hvilke fag vil du anbefale utvekslingsstudenter å ta?
-Er ikke lett å si. Vil anbefale å ta fag så du får året godkjent også resten bare chillefag som Child development. Men altså i mange situasjoner ender vi opp med å få klasser med underclassment som er litt kjipt, så pass på at du velger junior/senior classes!

- Hvilken stat ville du helst ha kommet til og hvorfor?
Texas, just because. Men ganske glad jeg endte opp her i Arizona og!

- Er du fornøyd med underorganisasjonen din?
-nja, er vel forsovet det. Kommer helt ann på kontaktpersonen din egentlig, men sånn generelt er jeg fornøyd med Educatius.

- Hvor mye hadde du spart opp før du dro av penger?
-Jeg hadde vel ikke spart en spesiell sum, men kjøpte vel så å si ingenting før jeg dro, så det var vel sånn jeg sparte penger.

- Brukte du mye penger i New York?
Not really, shoppa ikke så mye som jeg hadde trodd heller..

- Er det lurest å kjøpe mac i norge eller usa? Hvor mye koster ca mac i usa?
USA, og så lenge du bestiller den online i USA kan du velge med norsk tastatur, så trenger man ikke stresse med å kjøpe nytt tastatur når man kommer hjem. 

- Hvem bestemmer om man bli senior eller junior?
Skolen du kommer til

- Har du det bra der nede? Fornøyd med AZ?
ja, love it. Sommer hele året. Om vinteren er det sommertemperatur og om sommeren dør man bare av hvor varmt det er. Så kan vel si jeg elsker arizonavinter! men så bor jeg i Scottsdale da, tro det eller ei, er mange steder i Arizona det er snø nå..
- Er det no kropps- og utseendepress der nede?
Not really

- Er det noen kjekke gutter?
hehe nei, ikke som jeg har sett hvertfall!

- Har du vært på date?
Må nok skuffe med å si nei her gitt..
Svarene på resten av spørsmålene kommer snart! 
Håper dere fikk svar på det meste dere lurte på!
-jannicke

5 kommentarer

Bjørg i Wichstad

20.01.2014 kl.10:21

Fornuftige spørsmål du fikk og veldig greie svar du har her Jannicke. Klem

Sofie Alexandra

20.01.2014 kl.13:48

Øy, du har jo vært på date med meg da!

Og for å svare på hvordan det går med norsken din - eh...

Mamma

20.01.2014 kl.18:25

Flott svart...må vel beynne å lage mer lapskaus når du kommer hjem....hihi..Klemz <3

Marja Løtveit

20.01.2014 kl.21:16

Hei, skal på utveksling til sommeren men lurer på en ting, får man stipend i måneden der nede eller kun det stipendet på 50-60tusen? kjempe kjekt å lese bloggen din :D

annatms

12.07.2014 kl.20:12

siden jeg har mac og ble kjøpt her i norge, og hvis jeg f.eks skal være utveksling i USA om 2 år, har jeg nødt til å kjøpe en ny mac da? :o

bra svart forresten! :)
annatms: Nei macen kan du fint ta med uten problemer :)

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits