Svar på alle stipend spørsmål!

Hei søte!

 

Da er det på tide å svare på alt som har med stipend og gjøre. Men husk at ting forandrer seg fra år til år så kan hende at neste års kull for mer eller kanskje  mindre i stipend men det pleier å ligge på omtrent det samme. Hvor mye du får kommer også ann på hvor du drar, om du er på select eller ikke og hvor mye foreldra dine tjener. Så lets start!

 

Hvilke stipend får man?

Man får bortebo, reisestøtte og basisstøtte. Om du er på select og må betale skolepenger for du også skolepengestipend.

 

Hvor mye får man?

Dette kommer ann på foreldrene dine sine inntekter men husker i fjor så var minste stippendet 56 000 men husker ikke om det var for vanlig program eller select, men jeg fikk hvertfall rundt 60 000 så det dekker jo en del av programprisen, og så mener jeg at jeg fikk enda litt mer til å dekke skolepengene men jeg har ikke helt oversikten og om jeg skal sjekke det må jeg inn på lånekassa, bytte simkort på mobilen og så logge inn. (Man må jo få kode på mobilen) så det er for mye stress men tror jeg er ganske close med tallene her. 

Ser at reisen koster ca 80 000 kr. Hvilke andre kostnadder kan komme, og hvor mye blir dekt?

Dette er jo det ingen forteller deg, men det kommer en del tilleggskostnader. Vaksiner og legebesøk blir kanskje 2000, tror ei vaksine koster rundt 500 og du skal ha en del av de om du ikke har alt tatt dem. Du må betale for visum, bilde du skal ha i visumet og ambassadebesøk. Det koster en del. Så det er jo en del tilleggskostnader og om du ikke bor i Oslo koster det en del å komme seg til oslo for å få visumet (om du f.eks. bor i trondheim må du jo ta fly) 

 

 

Jeg tror dette var alle spørsmål eg har fått inn (og som jeg ca vet svaret på) Om det er noe mer du ønsker å få svar på er det selvfølgelig bare og spørre! Det er også mulig å gå inn på lånekassa sine nettsider og sjekke opp selv der siden hvor mye man får endrer seg often fra år til år.

 

 

-Jannicke

2 kommentarer

Kristine

01.01.2014 kl.19:23

Hei & god nytt år!

Jeg skal reise til USA til neste år og skal nå skrive brev til vertsfamilien min! Lurer veldig på hva jeg skal skrive og hva jeg bør inkludere i brevet. Har du noen tips osv? :)

Mamma

20.01.2014 kl.18:30

Vi betalte .130.000 + ca 5-6000 i vaksiner mm...sånn for å ha sagt det <3 Klemz <3

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits