It`s not wrong, it`s different - sport

Hei søte! 

Siden jeg vet en del av dere liker disse innleggene tenkte jeg å prøve å starte med de igjen. Legg merke til prøve å starte med de igjen. Altså man skulle tro det var lett å komme opp med forskjeller, men når du bor her så blir alt en vane og det er ikke lett å komme på hva som er forskjeller og ikke, fordi jeg rett og slett er så vandt med dem. 

Så dagens tema blir denne gangen skolesport. Jeg vet ikke hvor mange av dere som ikke visste dette, men i usa er det vanlig at man spiller en sport for skolen, ikke som klubblag slik vi gjør. Ofte på mindre steder spiller man en sport hver sesong, mens her på DM, tror også dette er ganske generelt her i Scottsdale, så spiller du som oftest en sport på skolen, når skolesesongen er ferdig fortsetter du med samme sporten bare som en klubbsport i stedet. Dette er fordi skolene her er ganske store, og lagene er ganske konkurranselag, altså de vil kun ha med de beste, de vil vinne states osv. Så her må du være god for å komme med, og man starter jo alltid med try outs.

Try outs er som oftest en uke hvor treneren tester skillsa dine i forskjellige ting. Jeg har prøvd meg på soccer, men vi hadde kun 3 dagers try out, og jeg var kun med på 2 av dem. Jeg personlig trodde det skulle være mye vanskligere, men det var greit nok. Vi hadde litt teknikkøvelser for å se hvordan vi var teknisk, og så var det som oftet spill for å se hvordan vi var under en kamp. Men vet om andre som har hatt try outs andre steder med masse styrke, løping osv.  Siste dagen for man vite om man kommer med eller ikke, så når coach snakket med meg og lurte på hvordan jeg synes det gikk tenkte jeg bare på hva faen jeg skulle si til mamma og pappa, for jeg hadde alt kjøpt alt utstyr, og jeg var ikke helt sikker på hvor glade de ville blitt om jeg ba dem betale for fotballutstyr jeg fikk brukt i 2 dager..Men på en elller annen måte begynte vi å snakke om jeg kunne spille eller ikke. For her er saken, jeg reiser på et F1 visa, altså kan jeg ikke spille som senior på varsity. Om jeg var junior kunne jeg spilt på JV, men siden jeg ikke er det kan jeg derfor ikke det. Men om du er på J1 kan du vist spille, så laget har hatt tidligere utvekslingsstudenter som har spilt før, men derfor endte jeg opp med å forklare hele dette og jeg imiterte hu dama som er ansvarlig for hvem som kan spille eller ikke, og treneren lo som bare det. Haha kan si jeg er PASSE lei hu, om det ikke er nok å spørre meg 10 ganger om jeg hadde snakket med treneren om at jeg kun kan trene, skrev hun to ganger på mitt "go pass" ONLY PRACTICE!!

Anyway, derfor fant de en possisjon til meg, manager. Så da kan jeg trene med laget, og være på kamper. På kampene må jeg gjøre litt forskjellig vel og merke, men jeg får hvertfall vært med på et lag. Men siden jeg aldri fikk svar på om jeg egentig kom med eller ikke, spurte jeg om jeg hadde kommet med på laget om jeg faktisk kunne spille, "yes, you made the team" var svarte, så gjett om jeg var super happy!! Folk kom faktisk ikke med altså, men jeg kom med, og fuck janteloven, jeg er sykt stolt over meg selv! Hjemme i Norge var jeg aldri den beste, følte meg derfor som en ganske dårlig fotballspiller og trodde vel ikke så mye på meg selv? så kommer jeg hitt, har ikke spilt siden jul og kommer med. Vi hadde også teknikkøvelser på trening her om dagen, hvor vi gjorde ting jeg alltid sugde på hjemme i Norge, gjett hvem som gjorde det bra på de øvelsene? moa! Så jeg datt vell egentlig litt ut av hva som er forskjellene her. MEN hvertfall, her spiller man sport med skolen, ikke klubber. (som oftest, altså man stopper med clubsoccer når skolesoccer starter f.eks). Man har derfor også trening rett etter skolen. Jeg har f.eks. trening fra 3-5 hver dag. Men andre ord går jeg rett fra siste timen min, til garderoben, skifter og så rett på trening. Så de neste 3mnd vil nok bli ganske hektiske, men jeg skal overleve! Jeg har jo valgt det selv, og jeg føler at en del av opplevelsen er å være med på sport. Synes alltid det er kult i amerikanske filmer når de sier "I played soccer my senior year at high School" eller de sier vel kanskje ikke det, er vel mer "I remember when I was a cheerleader at high school" Men anyway, nå kan jeg faktisk si det, for jeg går på high school, og jeg spiller soccer! 

Om det er noe dere lurer på ang sport, hvordan det funker, try outs, eller andre ting er det bare å spørre!

Så, lurer du på noe mer?

 

-Jannicke

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits