Svar på spørsmålsrunde - Skole

Hei søte!

Aller først, jeg har fått nytt design! Header er på vei, må bare lage en først. Har heller ikke puttet noen linker inn enda, men skal fikse alt etterhvert. Hadde en del spørsmål om skole, så tenkte å ha forskjellie kategorier på svarene denne ganger, så første runde er alle svarene på skolespørsmålene!

 

Hvordan går det på skolen, er det vanskelig?

Det går faktisk kjempebra. Eller, sliter selvfølgelig litt i fysikk og kjemi, men jeg gjør det egentlig ganske bra synes jeg!

 

hva er de største forskjellene på en amerikansk og norsk skole?

De største forskjellene er vel at du bytter klasserom hver eneste time og at du har de samme fagene hver eneste dag. Her er det nemlig slik at lærerne har sitt eget klasserom, som da ofte er litt mer personlig, f.eks. i spansk klasserommet henger det en del spansk ting, men også flagget til Chile fordi læreren dro på utveksling til Chile. Hun har også et familiebilde på veggen, noe du aldri ville ha funnet i et norsk klasserom. Så her er det elevene som bytter klasserom hele tiden. Vi har også samme fag hver eneste dag, i samme rekkefølge, hele året. (med mindre du har et semesterfag, da bytter du det faget med et nytt semesterfag etter jul) Vet at dette er forskjellig fra skole til skole, noen har kun 4 fag, og bytter ut alle etter jul, noen har A og B dager osv.  

jeg har tysk og skal reise til usa neste år. må jeg ta opp faget når jeg kommer hjem igjen?

Mest sannsynlig ja, men jeg vet om flere som har fått tysk her nede. Kommer ann på skolen du ender opp på. Men ut i fra det jeg har hørt er tysk nivået her nede utrolig enkelt, så vet ikke om de som tar tysk her får det godkjent eller ikke. Har også hørt at noen tar tysk online, så de slepper å ta det opp når de kommer hjem, så det er jo alltids muligheter.

har norsken blitt verre?

JA,JA,JA.. Skypet med Linn som er i Argentina for noen uker siden, når vi begge glemmer norsk funker det jo bra å snakke.. Vi begge ble sånn «Ehh, hva er det ordet på norsk a?». Merker også at om jeg skyper eller snakker norsk utenfor rommet mitt (altså på skolen, i bilen ect) så snakker jeg ikke norsk som jeg pleier, jeg har fått en litt mer «bondedialekt» ellerno, ikke spørr hvorfor? Men om jeg snakker med familie eller venner på skype fra rommet mitt snakker jeg helt normalt slik jeg gjorde før jeg dro. Merkelig det der.


hvordan går fysikken?

Nja. Det går vel helt greit. Dette er jo et vanskelig fag, og er jo faktisk på nivå som den norske fysikken. Helt ærlig håpet jeg at den var lettere, men at jeg fortsatt fikk det godkjent, men når jeg har snakket med venninna mi hjemme i Norge som tar fysikk fant vi ut at vi har om akkurat det samme. Hun har til og med hjulpet meg med fysikklekser! hehe


syns du det er vanskelig siden du hadde p ifjord?

Egentlig ikke. Men merker at ting jeg lærer i matte her, har jeg stor bruk for i fysikken. Og det er jo ting som folk lærte i T i fjor. Det som er mest vanskelig er når læreren spørr hvordan regner man ut dette, bruk blabla, og jeg ikke skjønner hva «blabla» er, fordi jeg ikke kan språket. Men han er veldig forståelsesfull, så får den hjelpen jeg trenger.


hvordan tror du matten kommer til å gå når du har gått glipp av ganske masse? eller har dere likt som i norge?

Helt ærlig så tror jeg det kommer til å gå kjempebra, for tror vi har mye av det samme som i Norge. Vet jo at S1, som er det jeg tar nå, skal være mye repetisjon av T-matte, og det er hvertfall det jeg tar nå, så det lyder jo bra!


hvis man har 3 i engelsk her hjemme i norge vil du anbefale å reise selvom?

JA! Det er jo en grunn til at du kommer hit, for å lære engelsk! Og unnskyldninger som «jammen jeg suger i engelsk» «Jeg tørr ikke snakke engelsk» «jeg er den værste i engelsk i klassen» LOL, europeere og nordmenn generelt er kjempegode i engelsk sammenlignet med andre. Hørt en brasilianer, eller en koreaner snakke engelsk? Da vil du innse at selv om du har en 3er i engelsk hjemme, så er ikke engelsken din så verst allikevel. (Nå må vi ikke ta alle brasilianere og koreanere under en kam, men vet om en del brasilianere som ikke er så gode, og vertsøss har ei fra korea som kun kan noen ord engelsk)


Tror du at du får året godkjent?

Har alt fått forhåndsgodkjenning av alle fag, så med mindre rektor ombestemmer seg av en merkelig grunn, så får jeg året godkjent! Har bare endret timeplanen typ 4 ganger..


Hvilke fag skal du fortsette med i norge?

Kjemi2 og S2, og så dropper jeg fysikken. Er ferdig med spansk etter dette året så dropper det og. Velger heller biologi! (Nerd much?)


Hva er forskjellene mellom High School og vgs?

 

Se svar lengere opp J

 

 

-Noe mer skolerelatert du lurer på?

 

 

-Jannicke 

6 kommentarer

Marianne

15.10.2013 kl.18:26

Må du ta opp norsk og samfunnsfag når du kommer hjem?

Cornelia

15.10.2013 kl.19:22

Hvordan er systemet med karakterene? :)

anepanee

15.10.2013 kl.19:22

flinka som skal ta biologi da omg, ttyl

Mamma

15.10.2013 kl.20:15

Flott spr.runde,jenta mi <3 klemz fra ei stoooolt mamma <3

Mikael vennen din <3

15.10.2013 kl.21:08

Første gang jeg var innom her, flink! Håper du koser deg <3

15.10.2013 kl.23:48

er det lett å få gode karakterer?

krever lærerene mer av deg i usa enn i norge?

er det mye lekser?

hvordan er prøvene?

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits