Svar på spørsmålsrunde part 4

 

Hei søte

da kommer siste del av spørsmålrunden! Setter virkelig pris på alle spørsmålene, og har svart så godt jeg kan, men om dere fortsatt lurer på noe eller ikke syntes alt var utfyllende nok, så bare si ifra! Svarer mer en gjerne!

 

Kan du skrive om skolesystemet?

-       Kan lage ett innlegg om det senere J

 

Har du fått noen gode venner?

-       Ja, eller føler vi er gode venner! Er ei jente, som heter Jolene. Hun prøver å få meg mer inn i samtalene når de andre jentene bare babler i vei om ting jeg ikke aner, hun tar med meg på ting, og bryr seg faktisk om hvordan jeg har det!

 

hvilke sporter har skolen din?

-       Golf, soccer, vollyball, tennis, amerikansk fotball, cheerleading osv! Mye forskjellig!

 

 

Hørt at noen utvekslings studenter har valgt dans som tilbalgsfag, er dette for alle skoler? Har din skole det og vet du hvilken dans det er?

-       Dette er nok ikke for alle skoler. De største har det, men ikke de mindre skolene. Min har dans, og her kan man ta klassisk dans eller hip hop tror jeg det var J

 

Vilde - fra her hjemme

Hei på deg

 

Har alt ordnet seg slik at du får du skoleåret ditt i USA godkjent nå?

-       Nja, forhåpentlig vis! Har hvertfall fag nå som kan bli godkjent, venter kun på en forhåndsgodkjenning av rektor!

Har du blitt vandt med å snakke engelsk hele tiden?

-       Når jeg er med amerikanerne ja! Men når jeg snakker med noen hjemme, og tenker norsk blir det litt rart, så må «skru på» engelsken igjen så går det kjempefint!

 

Når du er for deg selv, snakker du mer engelsk med deg selv eller norsk? Og har du begynt å tenke på engelsk? Hehe..

-       Both, om jeg sitter i stua tenker jeg på engelsk, om jeg snakker med noen norske på facebook tenker jeg på norsk!

 

Savner deg

Savner deg og <3

 

 

Hei! Bloggen din er helt fantastisk. Har sykt lyst til å ta utveksling i USA, heldigvis er det 2 år til, så har til tid til å tenke,,

Var det vanskelig å reise fra familien?

-       JA. Å venner også! Først å si hade til mamma.. og når jeg står på flyplassen, og to av bestevenninene mine står der med plakater (se bilde) var det utrolig vansklig. I tillegg å se pappa så vidt klare å holde tilbake tårene, pain! Men gikk bra, var gjennom security og putslig hadde vi jentene som dro dannet en gjeng!

 

Hvilken karakter hadde du i 10 klasse og 1vidregående? er det liksom sånn at du må ha 6er får å få gjennomført?

-       Hadde 5 og 6ere i alt i 10ende, samme men noen 4ere i 1! Nei, så lenge du har over 3 i norsk, engelsk og matte lar de deg dra!

 

Er High School mye likt i virkeligheten som det er i serier?

-       Nei! Haha, kanskje prom, og sånne ting er litt mere likt, men hitil så er det langt ifra likt!

 

Hvilke fag er obligatoriske å ha?

-       Fra norsk skole er det obligatorisk med 3 fag, 2 du fortsetter på, og fremmedspråk. Ofte fra amerikansk skole er historie, og engelsk obligatorisk, men for meg brydde de seg ikke, siden jeg ikke får diploma uansett.. så slapp unna :D

 

Kos deg masse i USA! Du er utrolig heldig og ny tiden <3

-Tusen takk! :D<3

 

 

hei! jeg er ferdig med et intervju og må vente en uke før jeg får vite om jeg er godkjent eller ikke.

-       Så gøy, håper du blir godkjent!

hadde du statvalg?

-       Med into hadde jeg regionsvalg. Men kan si at min erfaring er at regionsvalg og statsvalg er kun noe kødd, og som oftest ender du ikke opp der! Men selvfølgelig, noen er heldig og kommer til ønske sitt!

 

hvordan var første skoledag, og var det flaut og snakke engelsk med vertsfamilien og skolen første dagen?

-Den var helt grei! Mye nytt, og mange mennesker! Hehe, nei var ikke flaut. Fikk til og med skryt av folk for engelsken min!

 

kan du flytende engelsk nå, eller er det sånn at du ikke fortsår alt?

-       Hehe nei, er en del jeg ikke kan, slang jeg ikke forstår og litt sånn. Men det kommer seg etter hvert!

 

 

Det var alle spørsmålene for denne gang!

 

-Noe mer du lurer på?

 

-Jannicke

 

 

7 kommentarer

04.09.2013 kl.15:57

Hei! Så bra blogg du har, kjempeartig å lese også er du så flink til å oppdatere! Det kommer du til å bli glad for at du gjorde om noen år, da kan du lese om alt du gjorde! Har venninna di i Argentina blogg?
Anonym: så koslig at du liker bloggen! :-) ja, det har hun! www.linniargentina.blogg.no ! Verdt et besøk :D

05.09.2013 kl.14:37

Jeg skal også reise på utveksling, men neste år med explorius. Jeg har nå blitt veldig redd for at jeg taper penger hvis jeg får 2-er i et fag feks tysk, for jeg synes det er ganske vanskelig. Er de serriøs med at man ikke kan reise hvis man har 2 i et fag?? I resten av fagene har jeg 4 og bedre.
Anonym: nja, tror de lar deg reise så lenge du har over 3 i hovedfagene, matte, norsk og engelsk. Men de bruker den "du må ha gode karaktere" for at man skal legge ned litt innsats på skolen. For det er faktisk vansklig i starten med alle fagene her i USA på engelsk, så om du har over 3 i alle fag skal det gå greit. Er også sånn at noen få skoler ikke lar deg gå der om karakterene dine fra Norge er dårlige, men siden det kun er snakk om en karakter tror jeg ikke det spiller en rolle, hvertfall ikke siden det er snakk om tysk, noe nesten ingen skoler her i USA har uansett.. :)

05.09.2013 kl.16:23

Tusen takk for raskt svar! Dette hjalp utolig mye og gjorde meg utrolig lettet!
Anonym: u welcome :) bare å spørre om det er mer du lurer på!

Anepane

06.09.2013 kl.11:08

Savner deg søta. Gleder meg til skype på lørdag!!

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits