Svar på spørsmålsrunde part 2

 

Hei søte!

Tid for del to av spørsmålrunden! Fikk inn en del spørsmål så blir nok en runde til med svar!

 

Er utrolig morsomt å lese bloggen din! Tusen takk for at du skriver om åssen det er å være utvekslingsstudent og hvilke oppturer og nedturer du har. Hjelper veldig for meg som selv vurderer å reise til USA neste skoleår.

-Aw, så bra! Anbefaler virkelig å dra selv om det er både oppturer og nedturer!

 

Ble du lett kjent med venner på skolen?

-       Tja, jeg har nesten bare timer med sophmores, altså 10ende klassinger, så har liksom «venner» i de timene, men det er kun folk jeg sitter med, så er jo ikke med dem. Mens i lunsjen fikk jeg «lett» venner, fordi jeg valgte «riktig» gjeng å sitte med tror jeg. Gikk faktisk bare bort å presenterte meg selv, og etter det ble vi liksom venner!

Går det greit å forstå hva dem sier?

-       Mesteparten går ganske bra. Om det er noe jeg ikke skjønner nikker jeg bare og smiler eller spørr «hva betyr det».

 

Hei! Først og fremst: jeg bare digger bloggen din, det er utrolig spennende og lese om hvordan du har det i USA! Jeg skal selv til USA på utveksling til neste år, og jeg har hørt at det er et nytt system i år som gjør at man må ta igjen fremmedspråket man tar i skolen (liksom fransk, tysk osv.) når man kommer tilbake til norge igjen, om man ikke får fremmedspråk i USA. Hvordan har du gjort det? Må du ta igjen fag når du kommer tilbake? Hadde vært supert om du kan svare på dette :-)

-       Tusen takk! Ja, eller er egentlig ikke noe nytt, men en mer presisering av en lov tror jeg rådgiver sa. Hvertfall, dummeste tingen ever. Så regelen før var, at om du skulle ha fremmedspråk 3 år på vgs måtte du ha det under utvekslingsåret ditt, men om du var ferdig med det i 2.klasse, kunne du sleppe å ha det under utvekslingsåret ditt. Nå må man, om du ikke får det, må du ta det opp som privatist når du kommer hjem. Jeg selv har fått spansk, så slepper å ta det opp. Men må kanskje ta opp fysikk, fordi en annen ting ingen har sagt er at fag du ikke bygger på vil ikke komme på vitnemålet. Du får det kanskje godkjent, men da står det «godkjent i utlandet»(noe jeg visste) men dette er kanskje ikke bra nok for videre utdanning, noe rådgiver tidligere har sagt at ikke var et problem..

 

Jeg vurderer utveksling neste år, men er ganske usikker. Et år er lang tid, og jeg vet ikke om jeg er klar for det enda. Likevel har jeg utrolig lyst til å komme meg ut i verden og oppleve ting! Følte du deg klar for det når du begynte å sende inn skjema?

 

-       For å si det sånn, jeg har vært klar hele tiden, men gikk ikke opp for meg før jeg sa hade til mamma at jeg faktisk skulle vekk. Så jeg vet ikke helt, var jeg klar? Kanskje jeg ikke var det? One thing is for sure, I can do this! Om du føler et år er for mye er det også mulig å kun dra et halv år! 

 

- Fikk du svar på det du lurte på?

 

-Jannicke

3 kommentarer

tu amor

28.08.2013 kl.20:47

svar på mitt spørsmål pliis pus

Sina

29.08.2013 kl.16:04

Svarte ikke på mitt,,:(
Sina: kommer to deler til, så har nok svart på ditt i er v de to neste innleggene :)

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits