Tanker, oppklaringer og følelser

 

Hei søte!

Må først takke for alle supre gratulasjoner på både facebook og bloggen, tusentakk! Må også si at jeg ble ganske overvelmet når folk kommenterte det innlegget før det forje, haha det ang bytting av organisasjon. Tusen takk allesammen som la igjen en kommentar med litt støttende kommentarer, det varmer!

 

For en som ikke drar på utveksling kan det kanskje være rart å skjønne hvordan en utvekslingsstudent tenker. Når jeg sier at den siste uka har vært vanskelig er jeg ikke helt sikker på om dere alle forstår. Det er vansklig å klistre på seg et smil, mens man prøver å snakke bort det faktumet at man har fått familie. Det er vanskelig å ikke vite hva som skal skje, skal vi bytte organisasjon eller skal jeg bli i den familien? Skal jeg bare bytte skole, eller må jeg satse på at jeg kanskje muligens, hvis jeg ber til Gud, Allah og Mekka at jeg får året godkjent selvom matten er litt tvilsom? Når pappa ringte å fortalte at jeg nå brøyt avtalen med into, og vi skulle bytte ble jeg så glad. Jeg ble glad. Hvorfor ble jeg glad? Burde jeg ikke være sjeleglad for å få en familie og skoleplass så tidlig? 

For mange er ikke det å få året godkjent viktig, for meg er det det. Mine fremtidsplaner er å bli lege, og deretter psykiater. Dette tar maaange år. Å gå igjen et år, å dermed miste stipend, og måtte være russ med 97 er noe jeg ikke ønsker. Jeg vil heller ta et friår etter vgs og ta opp fag som trengs for å komme inn på medisinstudiet, ikke gå om igjen 2.klasse og så ta opp fag etter 3.klasse og sikkert et friår inni selve medisinstudiet og, å da være en del år eldre når jeg blir ferdig utdannet enn det jeg ville vært hvis jeg fikk godkjent året. Noen tenker kanskje "hæ? lol hva faen" Jeg tenker at det er ganske logisk. Men for at hele dette avsnittet skal være logisk tror jeg du må være vant med litt jannickelogikk!

Når jeg og pappa snakket om hva som kom til å skje, sa han" i verstefall så får du bare bli hjemme, droppe å dra. Vi kan jo ikke sende deg ned om vi vet at du ikke vil få det godkjent som en skoleår". Say whaat! Husker jeg snakka med en venn om akuratt det her, å ble så sur fordin ikke skjønte helt hele greia. Se det fra min side. Du har drømt om dette amerikanske eventyret lenge, og så skal en skole ødelegge det hele. Noe du har drømt om, fantasert om, lest så utrolig mange blogger om, endelig er det din tur men du risikerer å måtte avlyse hele dritten å bli hjemme! Hvor jævelig surt hadde ikke det vært?

Hvertfall, når pappa ringte hadde vi (jeg og mamma) alderede snakket med Explorius, og de hadde plass men anbefalte Select - programmet så jeg ikke ville få samme problem igjen. Her og nå, har jeg egentlig ikke noe sikkert. Jeg er ikke med i Exploriusprogrammet enda, jeg har ingen søknad som ligger i USA for å lete etter vertsfamilie, jeg har ingentinge. Eneste jeg har er min drøm om USA, min amerikanske drøm, og jeg skal faen meg oppleve denne drømmen uansett. 

 

 

Og for å oppklare litt ting som kanskje er uklare:

- Nei jeg har ikke bare byttet organisasjon og beholdt familie. Jeg har også byttet bort familie og skolested og vil ikke bo i NY de neste 10mnd.

- Jeg har fått plass hos explorius, vi har bare ikke takket ja enda, vi skal først få et litt mer infomøte av dem på mandag ang dette Select opplegget! 

 

 

-Noe du lurer på?

 

-Jannicke

3 kommentarer

Mariann Krossøy

15.04.2013 kl.21:16

Du e tøff!! Er ikke bare bare vil eg tro! Men ønsker deg masssse lykke til! Vet du får det til! :D

Rebecca

17.04.2013 kl.22:36

Hang in there girl! Skjønner godt hvordan du har det, heldigvis ordner alt seg nok til slutt :)
Rebecca: takk :) ja, det ordner seg! hehe

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits