Utveksling skal ikke være lett...

Hei!

 

Edit: Mye å lese, skjønner godt om du hopper over!

 

Det har skjedd utrolig mye den siste uken nå. Ikke bare har jeg hatt to prøver på skolen, men også har det skjedd en del på utvekslingsfronten. Jeg kan vel si at når man er på utveksling så er det både oppturer og nedturer, og jeg har fått smake litt på dette alderede før jeg har dratt! Den siste tiden har ikke akuratt vært lett, på den ene siden skulle  jeg svare på alle spørsmål om vertsfamilien, forklare alle at jeg skal ikke til NYC, men til staten NY og hvor mye jeg gledet meg. På den andre siden, passe på hva jeg sier, undersøke om andre organisasjoner fortsatt tar inn studenter og i tilegg konsentrere meg om viktig prøver på skolen. 

Hvis du ikke kjenner meg vil du nå tenke hæ? hvorfor sjekker hun om andre organisasjoner fortsatt tar inn studenter, hun har jo alt fått vertsfamile og skoleplass jo. Ja, det har jeg, men jeg har nå valgt å bryte kontrakten med Into. Jeg skal fortsatt dra til USA, men skal heller dra med Explorius og mest sannsynlig "Select High School" hvor man kan velge skole, og JA det er mye dyrere.. 

Grunnen til at jeg har brutt kontrakten med Into er flere, men jeg vil si at Into for all del ikke er en dårlig organisasjon, for all del. De har svart på alt jeg har av spørsmål gjennom søknadsprossesen, og vi måtte ikke akuratt krangle oss ut av kontrakten heller. Den delen gikk ganske bra, kanskje fordi vertsfamilien også hadde "klaget" på meg til ISE, min underorganisasjon. Jeg vil ikke utale meg om det med vertsfamilien, fordi jeg er jo ikke helt sikker, og de har virket hyggelige mot meg over facebook, men det eneste jeg kan si er at de hadde noe å klage på om meg til ISE, og vi hadde klager til into om litt forskjellig, og det ble da til at jeg heller drar med Explorius. 

 
I tillegg hadde skolen jeg havnet på ikke riktig matte for meg.Matten var enten alt for lett, eller alt for vanskelig. Vi hadde en klasse som hadde riktig temaer, hvertfall noen, men nivået var nok litt for enkelt når også 8.klasse kunne ta denne klassen. Dette er en av grunnene til at vi vurderer Select programmet til Explorius, slik at jeg er sikret riktig fag, og ikke må ta opp matte som privatist, noe som kan være litt vanskelig når jeg i tillegg skal lese meg opp på historie og norsk, som de fleste andre. 

Jeg vet at dette innlegget ikke besvarer alle spørsmål, og kanskje lager nye spørsmål, men noen ting holder man privat, og alt kan ikke deles på en blogg hvor hvem som helst kan lese. Håper dere forstår. Hovedgrunnen til at jeg skrev dette innlegget er fordi det er ikke like lett å skulle svare på alle på "hææ? serr? skal du ikke dra? hvorfor? hææ?" jo, jeg skal dra, men har byttet organisasjon. "hææ? hvorfor?" Selvfølgelig, jeg svarer jo sannheten til vennene mine, men istede for å skulle fortelle samme historie flere ganger, skrive det samme til alle venner som jeg ikke møter til daglig som spørr meg på chat, så har jeg nå hvertfall fortalt endel til de som måtte lure. 
Å for å si det engang for alle, nei jeg synes ikke into er noe dårlig organisasjon forde! Men en annen ting jeg har lært er at man kan ikke utale seg om en organisasjon før man har opplevd noe negativt og får oppleve selv hvordan det blir håndtert. Og ja, jeg skal fortsatt til USA. Ingenting kan stoppe meg fra å oppleve min drøm, om jeg så må gå helt bort ditt å tvinge noen til å la meg bo hos dem...
 

Er det noen spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre, men du vil ikke få "hele" sannheten skrevet på nett hvor alle kan lese det! 

 

-Jannicke

17 kommentarer

anepanee

11.04.2013 kl.19:51

du er den absolutt herligste utvikslingsstudenten! det kommer til å gå så bra, jannicko. love

Cecilie

11.04.2013 kl.20:10

Dette blir kjempebra! Vil dra jeg å!!

Victoria

11.04.2013 kl.20:23

Det blir kjempebra uansett hva som skjer! Sykt bra skrevt og jannicke!! <3

Chris

11.04.2013 kl.20:55

Det ordner seg for snille piker til slutt! Så dette går bra. Syns du skal kose deg med de vennen du har i Norge før du drar, for de kommer nemlig til å savne deg helt sykt!

Du kommer til å få det helt fantastisk, og husk at vi venter på deg når du kommer hjem! Husk skype samtale minst 1 gang i uka til du vet hvem;) For hun vil vite alt, om de kjekke guttene, de bitchie cheerdamene, skole, familie osv.

LOVE U
Chris: Aw chris, du er best! Skypedate hver uke, ofc! Loveutoo snuppa <3
anepanee: <3<3<3
Victoria: Aww takk!
Cecilie: Så draa da!

<3<3<3<3

Rebekka

12.04.2013 kl.09:30

Kjipt å måtte oppleve sånt før du drar, men er nok bedre at du får fikset i det mens du fortsatt er i Norge! Hadde blitt mye verre hvis du fikk problemer i USA! Håper alt fikser seg for deg, og at du får det helt fantastisk når du endelig kommer til USA :-D
Rebekka: Tusen takk! :D ja, er litt glad jeg ikke sto midt oppi det hele der nede i USA!

Karianne B. Sunde

12.04.2013 kl.13:51

Eg skjønner ikkje korleis familien kan klage før dei i det heile tatt har fått deg..! Og det var dei sjølv som bestemte seg for å ta deg inn..

Jaja, kan vertfall fortelja deg at det er kjempe deilig og ha litt kontroll på Select! Og eg trur til no har alle fått 1. valget sitt på skule :-D
Karianne B. Sunde: haha ikkesant, skjønnte virkelig ikkeno!

Men så bra, har man liksom tilgang til å se hvor søknaden sin er hele tiden da?

Linnern

12.04.2013 kl.15:48

Du takla situasjonen veldig bra Jannicke, proud :* du må love meg at vi snakker masse om hvordan vi har det når vi er der nede, både det positive og negative! Looveuu <3
Linnern: <3<3 ofc, du er best pus, loveu<3

Lone

12.04.2013 kl.19:58

Så bra at alt fikset seg :) Men får du tilbake penger som du allerede har betalt til Into?
usalohv: Jeg fikk det, ja! :)

Marte Ytreland

13.04.2013 kl.16:08

Wow, så kjipt å måtte bytte organisasjon :s Godt at alt fikset seg, og at du fremdeles er så gira på å reise :D
Marte Ytreland: mhm, hehe ja bra det ordnet seg! :D

Skriv en ny kommentar

+ Legg meg til som venn

Hei!
Jeg skal på utveksling til USA skoleåret 13/14 og lagde denne bloggen for å oppdatere alle folka der hjemme som ønsker å følge mitt utvekslingsår! Organisasjonen jeg drar med er Explorius/ Educatius og jeg reiser med Select High School programmet. Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en mail, svarer gjerne på alle spørsmål du skulle ha!


Kontakt


din epost adresse


KategorierArkiv
Linker
tekst


tekst
hits